Buczenie w kabinie po serwisie |
Autor |
Wiadomość |
nizinsky
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Grandis 2.0DI-D
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 25-10-2011, 22:54 Buczenie w kabinie po serwisie
|
|
|
3 dni temu mój grandis byl na serwisie, wymieniali olej i filtry ,ale teraz slysze buczenie w kabinie podczas jazdy i nie wiem co to moze byc . Pewny jestem ze przed serwisem tego buczenia nie bylo. Otwieralem okno i turbina sobie gwizda jak zawsze wiec nie wiem co to moze byc . Moze ktos z was ma jakies pomysly? |
|
|
|
 |
patrycjuszek
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 13 razy Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 556 Skąd: Wisxnice
|
Wysłany: 26-10-2011, 06:55
|
|
|
Pewnie nie dokręcili ci dobrze uchwytu filtra paliwa lub obudowy filtra powietrza ( tam pod śrubami powinny być gumki).
Obudowę pewnie wyjmowali aby się dostać do filtra paliwa.:) |
|
|
|
 |
nizinsky
Forumowicz
|
Wysłany: 26-10-2011, 11:36
|
|
|
ok sprawdze to jakos. tylko sie zastanawiam czy mozna to samemu jakos znaprawic czy jechac zpowrotem do mechanika? |
|
|
|
 |
patrycjuszek
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Pomógł: 13 razy Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 556 Skąd: Wisxnice
|
Wysłany: 26-10-2011, 16:50
|
|
|
Jesli to filtr paliwa to musisz wyjąć całą obudowę filtra powietrza,
A jeżeli to obudowa filtra powietrza to sprawdź ręką czy lata. |
|
|
|
 |
nizinsky
Forumowicz
|
Wysłany: 26-10-2011, 20:28
|
|
|
Wyglada ze jest wszystko na swoim miejscu i nic nie lata wiec teraz zgupialem. Nie jestem jeszcze pewien czy slyszalem juz wczesniej ale slychac dmuchanie z pod szyby jak sie turbina zalacza. Moze to cos ma wspolnego z tym buczeniem ,nie wiem juz sam...
[ Dodano: 29-10-2011, 15:07 ]
Zalatwione. odpielem pokrywe filtra powietrza i okazalo sie ze sam filtr nie byl dobrze usadowiony w komorze . Zapielem zpowrotem i cisza ,juz nie buczy . dzieki za zainteresowanie moim tematem anyway |
|
|
|
 |
w_dobro
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DID 2006 Raliart
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 91 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 05-11-2011, 07:10
|
|
|
nizinsky napisał/a: | Wyglada ze jest wszystko na swoim miejscu i nic nie lata wiec teraz zgupialem. Nie jestem jeszcze pewien czy slyszalem juz wczesniej ale slychac dmuchanie z pod szyby jak sie turbina zalacza. Moze to cos ma wspolnego z tym buczeniem ,nie wiem juz sam...
[ Dodano: 29-10-2011, 15:07 ]
Zalatwione. odpielem pokrywe filtra powietrza i okazalo sie ze sam filtr nie byl dobrze usadowiony w komorze . Zapielem zpowrotem i cisza ,juz nie buczy . dzieki za zainteresowanie moim tematem anyway |
jedź to tych partaczy z serwisu i im powiedz (kierownikowi serwisu) że tak montują.... czasami warto kogoś zj... bać.. to coś się może nauczą |
|
|
|
 |
|