|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] naprawa silnika |
Autor |
Wiadomość |
maroch
Mitsumaniak maroch
Auto: Galant 2.5 swap
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 142 Skąd: Rozprza
|
Wysłany: 10-06-2009, 08:46 [CA1A 1.3] naprawa silnika
|
|
|
wymieniałem pasek rozrządu, oczywiście niepotrzebnie okazał się prawie nowy ale niestety spadł - niedokręcone koło pasowe, walnięta dźwigienka pod wydechem na 2 cylindrze, krzywy zawór wydechowy na pierwszym
tłoki ok, kupiłem głowice od mitsumaniaka, hmmm, nie wiem czemu jest krótsza i oczywiście też okazała się walnięta, wymieniłem dźwigienkę i krzywy zawór złożyłem - brak ciśnienia na drugim cylindrze, na pozostałych około 11, w momencie zapłonu 2 gara jest w pełni otwarty zawór wydechowy, potrzebuję pomocy - mógłbym oddać do mechanika Piotrków Tryb.
samochód jeździ (pomijając dźwięk i moc) i pali, więc myślę że zapłon i rozrząd ok |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2009, 15:07
|
|
|
spoko nie martw sie bedizesz mial problem mamy 2 sprawne silniki |
|
|
|
 |
maroch
Mitsumaniak maroch
|
Wysłany: 10-06-2009, 16:18
|
|
|
no już martwię się dość konkretnie, już ponad miesiąc |
|
|
|
 |
polls
Forumowicz

Auto: Colt CA1A 1.3 12V
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Sty 2006 Posty: 43 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-06-2009, 20:37
|
|
|
sprawdź czy czasem dźwigienka nie podpiera zawór cały czas |
|
|
|
 |
maroch
Mitsumaniak maroch
|
Wysłany: 24-06-2009, 14:04
|
|
|
spoko dałem do roboty z dwóch złożyli mi jedną, problem jest teraz z tym że pasek rozrządu mi się zsuwa do tego stopnia że na kole od głowicy wystaje 2 mm |
|
|
|
 |
|
|