Poduszka Amortyyzatora |
Autor |
Wiadomość |
rosoll
Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-06-2009, 13:38 Poduszka Amortyyzatora
|
|
|
Witam. Ostatnio jak podnosiłem cari na lewarku zauważyłem że spadł mi przedni amortyzator z kielicha w dół. Nie zastanawiając się podjechałem do mechanika, aby zdiagnozował problem. Wyszło, że górna poduszka amora to złom i trzeba ją wymienić. Znalazłem gościa co ma bardzo dobre używki , tylko że na lewą stronę. I moje zapytanie brzmi: Czy jedna lewa, będzie pasować na prawą. Czy jest między nimi jakaś różnica. Bo jak się rozglądałem po nówkach to różnicy nie ma. Wolę sie jednak zapytać i upewnić. |
|
|
|
 |
kubas
Mitsumaniak kubas
Auto: Lancer 2.0 DI-D '09r. INTENSE
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lis 2007 Posty: 226 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 10-06-2009, 20:05
|
|
|
Jeśli pod pojęciem - poduszka amortyzatora - chodzi Ci o kopułę i kielich to nie ma różnicy czy prawa czy lewa. Ja w swoim DiD będę wymieniał je w przyszłym tygodniu. Części kupiłem używane od GDI'ka (obydwie poduchy wyjęte z samochodów z lewej strony). Pozdr |
|
 |
marecki338
Mitsumaniak
Auto: Outlander 6, COLT
Pomógł: 9 razy Dołączył: 15 Cze 2007 Posty: 278 Skąd: bartoszyce
|
Wysłany: 11-06-2009, 21:43
|
|
|
witam. cari do liftu miału łożyska amortyzatora z łżyskie zlanym na stałe w poduche. po lifcie zmienil ze można zmienać same łożyska. poduszka kosztuje w serwisie 260-300zł (zależy od serwisu) zamiennik dostępny lecz tu ciekawostka drorzszy od orginału. nie ma różnicy lewa czy prawa strona . nr katalogowy MR130519 cena z faktury 260 zł. to jest poduszka do cari przed liftem . mam swoja wyjętą z fury awaryjnie może być . delikatnie puka. |
|
|
|
 |
rosoll
Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 15-06-2009, 23:05
|
|
|
kubas napisał/a: | Jeśli pod pojęciem - poduszka amortyzatora - chodzi Ci o kopułę i kielich to nie ma różnicy czy prawa czy lewa. Ja w swoim DiD będę wymieniał je w przyszłym tygodniu. Części kupiłem używane od GDI'ka (obydwie poduchy wyjęte z samochodów z lewej strony). Pozdr |
dzięki gość tez przymierzał i mialeś racje pzdr
[ Dodano: 15-06-2009, 23:31 ]
marecki338 napisał/a: | witam. cari do liftu miału łożyska amortyzatora z łżyskie zlanym na stałe w poduche. po lifcie zmienil ze można zmienać same łożyska. poduszka kosztuje w serwisie 260-300zł (zależy od serwisu) zamiennik dostępny lecz tu ciekawostka drorzszy od orginału. nie ma różnicy lewa czy prawa strona . nr katalogowy MR130519 cena z faktury 260 zł. | hmm to trochę dużo zważywszy żę na forum był podobny temat o koszt tych poduszek i ktoś tam sprawdzał od volvo v40 i płacił 130 zł za sztuke a i u japaneze chyba te poduszki też coś 130 zł za sztuke |
|
|
|
 |
kubas
Mitsumaniak kubas
Auto: Lancer 2.0 DI-D '09r. INTENSE
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lis 2007 Posty: 226 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 17-06-2009, 10:45
|