Lecem nad morze |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-08-2006, 22:46 Lecem nad morze
|
|
|
W piątek w nocy lecem ... znaczy się jadem Spejsem nad nasz Bałtyk.
Bytom - Cz-wa - Łódź - Włocławek - Toruń - Grudziądz - Malbork - Stegna. We wtorek wieczorową porą to samo tylko w odwrotnym kierunku. Jak ktoś gdzieś będzie się błąkał w tych rejonach to dawać znać - będziem się spocić albo mijać po drodze
Ktoś jest świeżo po przejechaniu kraju DK-1 - omijać coś czy lecieć tak jak droga prowadzi?
Jakieś niespodzianki Szczególnie na Pomorzu - jest coś o czym warto by wiedzieć |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24294 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-08-2006, 22:59
|
|
|
W weekend jestem w Malborku - daj namiary na PW (komora), to moze sie spotkamy (w dogodnej porze).
W razie czego wysle tez moje. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 10-08-2006, 08:59
|
|
|
No tam jest naprawdę fajnie - ach - przypominają mi się szczeniackie lata.
Namioty w Stegnie, kanjpy i imprezy w Krynicy, Jantar, czasem placki ziemniaczane po przejażdżce promem w Mikoszewie, wąskotorówka po Żuławach wtedy jeździła... kurcze - takie wspomnienia miłe. I ostatnie pieniądze zamiast na bilet wydane na lody, potem piechotą z Nowego Dworu do Malborka, na garbie namiot 4-osobowy (targany na zmianę z kolegami), jakiś Niemiec, który nas W123 podwiózł... pierwsze upojenia, noce na plaży... |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-08-2006, 10:55
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | pierwsze upojenia, noce na plaży... |
jesli mam cos dodac, to jesli byles juz w Gdansku i nie interesuja Cie zabytki
to omijaj nasze piekne miasto bo nawet tutejszym juz sily brakuje na jazde
w korkach spowodowanych gruntowna przebudowa wielu glownych ulic.
pozdrawialim i zycze milej jazdy |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 10-08-2006, 11:02
|
|
|
adams12 napisał/a: | jesli mam cos dodac, to jesli byles juz w Gdansku i nie interesuja Cie zabytki
to omijaj nasze piekne miasto bo nawet tutejszym juz sily brakuje na jazde
w korkach spowodowanych gruntowna przebudowa wielu glownych ulic. |
Uwierz mi Adams, że ja tu na tej "wsi opolskiej" tesknie za tymi gdanskimi korkami
no ale ... na początku września wpadne tam do Was (do Nas) na 3 dni |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 10-08-2006, 12:09
|
|
|
Akbi - bo nie wiesz, co teraz w centrum porobili. Lepiej sie tu nie zapuszczać.
ALE za to 3miasto ma - w przeciwnieństwie do innych aglomeracji - OBWODNICĘ, i można przejechać te kilometry bez zbędnych nerwów. A już biorąc pod uwagę liczebność (w sumie prawie milion ludzi), to chyba jedyne takie miasto w tym kraju. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 10-08-2006, 14:02
|
|
|
A toście koledzy powspominali ...
Bardziej chodziło mi o jakieś info na temat trasy - czy jechac "jedynką" czy robic jakieś hm... wątpliwe skróty.
Gdańsk ... nie powiem, że znam, bo tak nie jest. Ale parę razy byłem. Zwykle jadąc na Hel (a byłem tam .... tak ze 5-6 razy) lubiłem sobie przejechać miastem zamiast obwodnicą. Ale to raczej w nocy, ewentualnie wczesnym rankiem, tak coby nie pakować sie w korki.
Też mam wspomnienia jak po wakacjach na Mazurach pojechaliśmy kompletnie bez forsy nad morze, w pociągu kredytowy, w Gdańsku tarfił się jakiś statek, który woził za free do Sopotu, w Sopocie spanie na plaży lub na glebie koło jakichs przebieralni. Festiwal oczywiście zaliczony - na tzw. krzywy ryj - wtedy gwaizdą był countrowiec Ronie Howkins. A za zebrane buteleczki po Pepsi to starczyło i na lody na Monciaku i na świeże pieczywo w nocnej piekarni .....
Ech były czasy ....
A potem już jako zmotoryzowany - Chałupy Welcome To i windsurfing na Zatoce
Powiedzcie .... czy zabierać rower? Jest gdzie pojeździć na Mierzeji Wiślanej? |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 10-08-2006, 14:26
|
|
|
"1" i nie ma co kombinować. Proponuję tylko nie jechać przez Grudziądz, a lecieć dalej "jedynką" aż do Czarlina (ok. 5km przed Tczewem) i skręcasz w prawo w stronę Malborka (droga 22), a dalej już na Stegnę.
Rowerek bierz, jak nie asfaltem to w lesie można sobie fajnie pojeździć. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 10-08-2006, 14:34
|
|
|
Jeśli chodzi o drogę to nastąpiła ogromna poprawa trasy nr 55 - wyremontowali niemal cały odcinek Grudziądz-Kwidzyn, w Kwidzynie na przelocie też jest nowa nawierzchnia (w większości - prócz kawałka bruku), potem nowa jest na odcinku Malbork-Sztum.
Ale rzeczywiście szybciej jest jechać jedynką do prawie Tczewa i skręcić na 22 - Malbork - prócz kawałka dziurawego bruku (trzeba się trzymać prawej - niemalże pobocza) i fragmentu z płyt to się potem niemal płynie na nowej nawierzchni by Skanska.
Po drodze zagwozdek raczej nie ma - ciągle 1-ką, tylko Uć trzeba omijać - jak chłopaki Ci w ogóle pozwolą . |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-08-2006, 14:38
|
|
|
no i nie zapomnij sprawdzic lokalizacji fotoradarow |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 10-08-2006, 14:54
|
|
|
akbi napisał/a: | a może by spróbować ominąć jadąc przez:
Pabianice - Konstantynów Łódzki - Aleksandrów Łódzki - Zgierz (powrót na "1") |
Dobra opcja - jechałem - dzięki Chooper i Young a swoją drogą wczoraj przez Uć jechałem 2 razy - jakoś poszło i to przez Al Włókniarzy |
Just think...
. |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 10-08-2006, 20:39
|
|
|
To ja sie dopisze JCH bedziemy jechac na odcinku Uc-Wloclawek-Torun-Grudziadz ta sama trasa tylko Ty w nocy i to jest dla Ciebie plus w nocy nie musisz omijac Uci. To miasto noca jest martwe, wiec z powodzeniem mozesz mykac. Wlokniarzy jest w remoncie ale w nocy nie bedziesz mial korkow i dalej jedynka. Ja jezdze w nocy z Gdanska do Uci i wlasciwie caly czas pedal gazu w podlodze.
Tak apropos to jutro trasa odo Gdanska rozpoczynam dluzsze tourne
Uc-Gdansk-Pila-Wieden-Split (Trogir) a nastepnie (po tygodniu - w tzw. miedzyczasie bedzie Dubrownik ) Trogir-Praga-Pila-Wawa-ZLOT Whitestock-Gdansk-Uc.
Usz sie boje
i do zobaczyska na ZLOCIE!!!!! |
|
 |
|