wlot powietrza |
Autor |
Wiadomość |
laki-14
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma 1.8gdi 99r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-04-2009, 19:43 wlot powietrza
|
|
|
mam pytanko panowie, czy w gdi w lot powietrza w atrapie macie otwarty, pytam z czystej ciekawości ponieważ ostatnio zauważyłem że mam zasłonięte, niżej na zdjęciu pokazane jest prześwit a umnie zakryte, pełne plastiki które trzymię ta kratkę z tyłu atrapy, moim zdaniem powinno być jak na zdjęciu z powodu dodatkowego chłodzenia, ale przed wycięciem otworów poczekam na wasze opinie pozdro.
http://www.sprzedamczesci...ge.php?pID=6968 |
|
|
|
 |
SHARK1979
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 3029 Skąd: Łęczyca
|
Wysłany: 23-04-2009, 20:59
|
|
|
Ja miałem zakryte oryginalnymi zaślepkami i raczej tak jest jak nikt wczesniej nie wyjmował
[ Dodano: 23-04-2009, 21:02 ]
 |
_________________ Pomogłem?-nie krępuj się wciśnij pomógł
Najładniejsza Cari zlotu 2011
Najładniejsza Cari zlotu 2012
Najładniejsza Cari zlotu 2013
Najładniejszy Colt zlotu 2014 |
|
|
|
 |
laki-14
Forumowicz
|
Wysłany: 24-04-2009, 16:04
|
|
|
dokładnie takie zaślepki, czyli lepiej nie wycinać i tak nie będzie żadnej różnicy, ok dzieki pozdrawiam |
|
|
|
 |
SHARK1979
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-04-2009, 17:09
|
|
|
laki-14, Powiem Ci jeszcze tak, ja przerabiałem Grill i wsadzałem siate "tuning" i wywaliłem akurat te zaślepy bo musiałem, na lato wydaje mi się że nawet dodatkowy wlot powietrza nie zaszkodzi, dodam że miałem tak już w zimę i oki pozdro |
|
|
|
 |
laki-14
Forumowicz
|
Wysłany: 24-04-2009, 17:42
|
|
|
tez brałem własnie zimę pod uwagę, ale jak narazie mój misiek jedzie do malowania i do naprawy, a musi wszystko działać przed zlotem, co do tych wlotów to będe jednak wycinać dopływ powietrza dobrze mu zrobi , dzieki za informacje pozdrawiam |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 06-06-2009, 02:23
|
|
|
ja bym się dobrze zastanowił zanim bym to wyciągną nie bez powodu zostało zaślepione przez konstruktorów. |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
mephisto
Mitsumaniak Sławek

Auto: Lancer X/Colt V/Tiburon
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Paź 2007 Posty: 387 Skąd: Niemcy/Police
|
Wysłany: 06-06-2009, 13:07
|
|
|
wywalenie zaslepek nic zabardzo niespowoduje, zasada wlotow jest dodatkowe chlodzenie ale jezeli masz w grilu wlot to powinien byc na masce zeby cieple powietrze z komowy wylatywalo, wlatuje grilem chlodzi wylatuje maska. takie sa zasady wlotow, ale jak kto lubi mozesz usunac i siate wlozyc jezeli masz taki gust i ochote. |
_________________ Mitsubishi Lancer X 1.8 Di-D
Mitsubishi Colt 1.3
 |
|
|
|
 |
laki-14
Forumowicz
|
Wysłany: 06-06-2009, 18:53
|
|
|
dzięki za wasze opinie ale już nie mam zaślepek, czy coś się zmieniło nie zauważyłem, wloty są po staremu tylko wlot z tyłu nie jest zaślepiony, krate nie brałem pod uwagę ponieważ moim zdaniem jakikolwiek tuning w samochodzie czy to wloty w masce, wydech, spojlery musi się w jakiś odnosić do osiągów auta a cari niestety nie posiada porażającej mocy , pozdrawiam i do zobaczenia na zlocie |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 08-06-2009, 02:20
|
|
|
tak samo można ściągnąć blaszaną osłonę kolektora wydechowego a co tam! zbędny balast, a i chłodzenie na pewno się poprawi! ja jednak jestem za tym żeby zostawić auto w niezmienionej formie w takiej w jakiej zostało stworzone przez konstruktorów wyciągniecie tych zaślepek może zaburzyć cyrkulacje pod maską (tam gdzie nie trzeba będzie nam się grzało) a dodatkowo chłodnica będzie bardziej narażona na uszkodzenia mechaniczne. jeżeli ktoś lubi i chce niech spróbuje wszak "chcącemu nie dzieje się krzywda", niemniej uważam ze nie takie mózgi głowiły się nad sensem istnienia tej zaślepki i na pewno też rozważały jej brak i skutki jakie to pociągało za sobą, a wiec wątpię czy wsadzali by jakąkolwiek niepotrzebną rzecz do samochodu zwiększając koszt jego produkcji, masę pojazdu i pogarszając chłodzenie silnika, |
|
|
|
 |
SHARK1979
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-06-2009, 11:23
|
|
|
rasiak1980 napisał/a: | tak samo można ściągnąć blaszaną osłonę kolektora wydechowego a co tam! zbędny balast |
Zawsze możesz sobie zostawić koła i resztki budy by na głowe nie leciało i Cari bedzie bez balastu każdy robi jak uważa i jak mu się podoba i jest wielu którzy kupili gotowy grill lub sami przerobili i jakoś nie słyszałem złego słowa w temacie, są tacy co lubią i tacy co: "jak wyszło z taśmy to git" i tyle pozdro |
|
|
|
 |
Jaro1974
Mitsumaniak Outsilverman ;-)

Auto: O1 bez T, EA5A i moto
Pomógł: 57 razy Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 20739 Skąd: Z outlandera ;-) LRY ;-)
|
|
|
|
 |
ciniak
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI EXE
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Cze 2009 Posty: 168 Skąd: Nowy Tomyśl
|
Wysłany: 28-06-2009, 22:13
|
|
|
W mojej wersji (EXE) jest grill innego typu z tą chromowaną wstawką i nie ma tam żadnych zaślepek.
mephisto napisał/a: | jezeli masz w grilu wlot to powinien byc na masce zeby cieple powietrze z komowy wylatywalo, wlatuje grilem chlodzi wylatuje maska. |
Hm, chyba znakomita większość aut ma otwarty gril a nie posiada żadnych wylotów na masce, a niektóre posiadają nawet uszczelki wokół komory silnika dolegające do maski. W moim poprzednim aucie był naprawdę spory wlot w grilu i jeszcze większy w zderzaku. Temp. silnika dochodziła do optymalnych i wskazówka stawała jak zamurowana, beż względu czy była to jazda przy -20 st.C czy stanie w korku w upale.
Pozdrawiam: ciniak |
|
|
|
 |
|