|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
po czyszczeniu przepustnicy... |
Autor |
Wiadomość |
Szmiks
Mitsumaniak Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,8 gdi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-06-2009, 10:35 po czyszczeniu przepustnicy...
|
|
|
problem pojawil sie nie dawno. w czasie jazdy pojawiala sie pomaranczowa dioda i silnik sie dlawil. oczywiscie problem zniknal po przeczyszczeniu przepustnicy. tyle ze po okolo 2-3 miesiacach problem znowu sie pojawil?? czy to to samo?? czy mechanik cos pominal w czasie czyszczenia?? |
_________________ yo yo |
|
|
|
 |
vidus19790805
Mitsumaniak

Auto: carisma 1.8 gdi elegance 2000r
|
Wysłany: 29-06-2009, 13:35
|
|
|
popierwsze kolkego jesli czujesz sie na silach nasi koledzy mitshumaniacy opisuja dokładnie
jak wyczyscic przepustnice sa zdjecia krok po kroku mam swoja carii badzo krotko bo 6 miesiecy po ic instrukcjach zrobilem to sam w czasie 45 min wszystko dziala super spalanie spadło o 0,8 L/100 jestem naprawde zadowolony....a co do kontrolki nie było tak w mmoim przypadku ale pytałem kolesi z aso podczas wymiany rozrzadu i oni zrobili by reset kompa w takim przypadku .....pozdrawiam i zycze szybkiego wyleczenia twojej carii
[ Dodano: 29-06-2009, 13:38 ]
ppoczytaj ten temat http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=20427 |
|
|
|
 |
rodman26
Forumowicz

Auto: Carisma GDI
|
Wysłany: 29-06-2009, 16:23
|
|
|
Miałem to samo,mianowicie po wymianie rozrządu i czyszczeniu przepustnicy w zeszłym roku na jesień.Jezdziłem może 3 miechy i zapaliła mi sie pomarańczowa kontrola (ENGINE).wjechałem do garażu rozpiąłem klemy na 1min i podlączylem z powrotem i kontrolka zgasła zaś na 3 miechy.Miesiąc temu znowu sie zaświeciła i tym razem chyciłem sie czyszczenia przepustnicy,zobaczymy na jak długo |
_________________ Siła tkwi w detalach
 |
|
|
|
 |
Szmiks
Mitsumaniak Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,8 gdi
|
Wysłany: 29-06-2009, 17:23
|
|
|
dzieki koledzy, jakas dezycje musze podjac, za bardzo nie czuje sie na silach zeby samemu to zrobic, widzalem, ze na forum sa opisy jak to zrobic krok po kroku. Tym bardziej ze w tym tyg. mam obrone mgr i w sumie to jest dla mnie piorytet pozdro
[ Dodano: 30-06-2009, 11:52 ]
vidus19790805 jeszcze takie małe pytanie?? czy ten reset kompa to moge sam wykonac?? czy tylko w serwisie moga to zrobic. gdzies na forum przeczytalem ze reset kompa polega na wylaczeniu aku na okolo 10 min czy o to chodzi?? pzodro |
_________________ yo yo |
|
|
|
 |
|
|