Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Alpine vs. Pioneer
Autor Wiadomość
Tanpit
[Usunięty]

Wysłany: 17-07-2006, 22:28   Alpine vs. Pioneer

Witam Was - spece od Car Audio.
Zastanawiam sie nad wymiana nieszczesnego, ori radia w carismie, na cos z CD+mp3. Sam nie wiem dlaczego, ale przekonany jestem tylko do tych dwoch firm (jak w temacie). Pioneer'a mialem kiedys w starym samochodzie i to bylo rewelacyjne radio, ale o Alpine tez nasluchalem sie wielu dobrych rzeczy. Chodzi mi o modele podstawowe, no moze nie te za 400 - 500zl, ale bez przesady w druga strone. Czy w tej klasie wybor nie zalezy po prostu od tego - ktory ladnieszy ten biore? Czy sa jakies istotne roznice? Jesli chodzi o Pioneer'a, to zauwazylem, ze wyszlo kilka nowych modeli (charakterystyczny design, z pokretlem przesunietym prawie na srodek), pomimo, ze w sprzedazy sa jeszcze modele starsze, bardzo fajnie wygladajace, mozna by powiedziec - klasyczny pioneer. Jak maja sie one jednak do siebie pod wzgledem technologicznym? Dzieki i pozdrawiam.

young 
moderator mitsumaniak
jaki tu spokój...

Auto: ISF
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-07-2006, 15:30   

W tym przedziale cenowym, o którym piszesz, polecam używkę pioneera.

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2006, 23:44   

Wiem, ze tego nie bylo w opcjac, ale czy slyszales Clariona? Wlasnie ostatnio kupilem takiego i jestem bardzo niezadowolony... - z fabrycznych glosnikow rzecz jasna :lol: To radyjko chce latac jak za ta kase, a tu d*pa. Sprawdz - polecam!

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2006, 23:51   

w tej cenie to wybralbym to co mi sie bardziej podoba z wygladu bo o jakosci sprzetu nie mozna tutaj mowic, czy to clarion czy alpine i tak bedzie gralo podobnie, acha no moze bym sprawdzil ktore cd ma ile wyjsc na wzmacniacze aby to potem ewentualnie rozbudowac.

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2006, 00:54   

Hmm, wydaje mi sie jednak, ze jest roznica bo mialem tez Panasonica w tym przedziale cenowym i na pozadnych magnatach to nie mialo takiego dzwieku jak na fabrycznych :!:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2006, 08:20   

a kto powiedzial ze glosnik seryjny musi byc gorszy od magnata?

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2006, 13:34   

Jego parametry? :P

Tanpit
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2006, 16:34   

Witam! Dzieki za podpowiedzi.
Co do Clarion'a - wiem, ze to dobre radia, ale szczerze mowiac ich wyglad totalnie mi nie lezy. Oczywiscie kazdemu podoba sie co innego, ja wypatrzylem Pionner'a model 5800... Podoba mi sie to, ze mozna w nim dopasowac podswietlenie przyciskow i wyswietlacza do wlasnych potrzeb. Nawet jest bialy kolor, ktory pasowal by do bialych zegarow Cari :D No i pilot w zestawie, a takie radio mozna miec za niecale 800 zl, czyli taniej, niz zaplacielem za poprzedniego pioneer'a CD (model podstawowy) pare lat temu. Co sadzicie o tym radiu?

Jestem ciekaw, czy ten odchylany panel umozliwiajacy wlozenie CD w niektorych radiach nie jest podatny na awarie? Mieliscie moze do czynienia z takim sprzetem? Dzieki i pozdrawiam.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 20-07-2006, 16:52   

a cos w temacie tego?
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 20-07-2006, 17:08   

Matejko napisał/a:
a cos w temacie tego?

Nakamichi :twisted: no no cena tez ciekawa bo tu i tu jest po 999 pln wiec warto :wink:

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 20-07-2006, 17:19   

za ta kase kupisz 7600 ale co kto woli ;)
u mnie gral przepieknie (jak na moje potrzeby) mam terza zalozony tymczasowo troche nizszy model pioneera i... jakosciowo jest bardzo duzo nizszy :(
ale to tymczasowo ;)

Geloo_Jedi
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2006, 01:10   

Simones napisał/a:
Hmm, wydaje mi sie jednak, ze jest roznica bo mialem tez Panasonica w tym przedziale cenowym i na pozadnych magnatach to nie mialo takiego dzwieku jak na fabrycznych :!:

zacznijmy od tego, że radia Panasonica po prostu mają kiepski dźwięk, niestety.
A jeśli chodzi o Pioneerka 5800 to ja uważam to za dobry wybór, z panelami nie ma żadnych problemów.

Cezar 
Mitsumaniak
Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Wysłany: 21-07-2006, 02:26   

Ja mam Pionka 5700 czyli to samo co 5800 tylko bez tej kolorowej choinki :P
A pilota (na kierownice) poprostu dokupilem za 80 PLN :mrgreen:

Na razie mi to wystarcza :wink:
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...

______________EA5A & EA2A

tomo85 
Forumowicz

Auto: galant 2,4 gdi '00
Wysłany: 21-07-2006, 09:57   

Witam.Podłącze sie do dyskusji bo właśnie jestem na kupnie radia i juz prawie jestem zdecydowany na pionnera 4700 MP na 60% 4800 MP na 20% i Clarion db458 wszystkie w zbliżonych cena ok. 400-500 zł . Poradzcie co wybrać ???

Tanpit
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2006, 14:06   

Dzieki jeszcze raz za zainteresowanie tematem:)
Widze, ze o Alpine juz nikt nie wspomina, wiec chyba zostane przy modelu pioneer'a :wink: Jak wspominalem, mialem kiedys radio tej firmy i bylo (mimo swojej "podstawowosci") rewelacyjne. Swoja droga, dopiero tutaj przeczytalem o firmach typu Nakamichi - zupelnie obca dla mnie marka. Dzieki za oswiecenie mnie:)

Co do Panasonic'ow - tez nie jestem do nich przekonany, aparaty robia dobre, ale czy radia samochodowe? :wink:

Moze zasugerujecie mi cos z glosnikow do przednich drzwi + tweeter'y? Czy produkty dostepne powszechnie w sklepach "nie dla idiotow" wchodza w gre (glownie chodzi mi o to, czy sa rzeczywiscie lepsze od firmowych w cari)? Ostatnio widzialem w innym sklepie zestaw Rainbow ze zwrotnicami za niecale 400zl - a moze lepiej dac 200zl za jakis komplet Alpine?
Pozdrowka.

Odpowiedz do tematu