[Cari 1.6] PROBLEM Z LPG |
Autor |
Wiadomość |
lukaszdziosa
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma
|
Wysłany: 25-06-2009, 19:25 [Cari 1.6] PROBLEM Z LPG
|
|
|
Mam problem z moim samochodem, dojechałem do pracy zgasiłem i już nie odpalił , wcześniej zaczął delikatnie szarpać i podczas przełączalnia z benzyny na LPG tak jakby nie miał siły iść i dopiero po chwili się przełączył, ale teraz już nie chce...
Czy ktoś miał z tym styczność??? mechanik powiedział że to jakiś sterownik nie dopuszcza gazu... PROSZĘ O POMOC !!! [/list][/code] |
|
|
|
 |
Premieros
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 106 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 25-06-2009, 20:30
|
|
|
może nie trafiłem... ale hmm sprawdź filterek gazu, czy nie jest zapchany syfem, ja w swoim opelku miałem podobne objawy (poodobne) kiedy nie stykały kabelki przy czujniku przełączania - GAZ, BENZYNA . sory za niefachowy język |
|
|
|
 |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 25-06-2009, 21:42
|
|
|
Nie możesz go teraz odpalić czy nie możesz przełączyćna gaz?? Jak nie możesz odpalić to pewnie pompa paliwa poszła a jak nie możesz przełączyć to pewnie nie domaga juz taki przełącznik czy jak to sie tam nazywa co jest przy butli z gazem. Miałem jesdną i drugą sytuację i u mnie to było właśnie to. |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
lukaszdziosa
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-06-2009, 18:55
|
|
|
Mogę już go odpalić ale musiałem odpiąć jakąś kostkę i gaz jest odłączony chodzi na benzynie a to drogi interes... Nie mam filterka do gazu to jest sekwencja na gaz ciekły czy coś takiego... byłem w kilku miejscach i mówią że to wina komputera do gazu ale nikt nie potrafi mi pomóc to jest gaz holenderski i nie wiem co mam zrobić |
|
|
|
 |
ZEROSUPER
Mitsumaniak MastaOfDiseasta

Auto: Space Star 1.8GDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 420 Skąd: Jelenia Góra
|
|
|
|
 |
lukaszdziosa
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-06-2009, 19:17
|
|
|
Szukałem na necie ale nie mogę znaleźć nic na temat takiego gazu, jak by ktoś coś wiedział proszę o informacje. Z góry dzięki |
|
|
|
 |
ZEROSUPER
Mitsumaniak MastaOfDiseasta

Auto: Space Star 1.8GDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 420 Skąd: Jelenia Góra
|
|
|