Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: mkm
19-08-2009, 05:42
Colt CA0 by Krisu
Autor Wiadomość
Krisu
[Usunięty]

Wysłany: 19-05-2008, 23:06   Colt CA0 by Krisu

Witam witam
Mimo iz jestem tu zalogowany od jakiegos czasu jakos nigdy nie napisalem o sobie, a raczej o swoim misku..
Kupilem go miedzy 2007/2008 :)

Szczerze mowiac Colt wpadl mi w oko calkiem przypadkowo,
z poczatku zastanawialem sie nad autem typu 205rallye ale niestety jest to rzadka wersja i droga, swift gt, civic, 323, raczej samochod japonski...
Pewnego slonecznego dnia dowiedzialem sie ze moja ciocia ma na sprzedaz colta w bdb stanie (CA0 93r 1.3 12v) z realnym przebiegiem 130tys km...dlugo sie nie zastanawialem auto bylo za dobre pieniadze :)
Oczywiscie z poczatku musialo sie wiele zmienic, po ostatnim wlascicielu zostala prawie cala tapiecerka pomalowana na niebiesko i rozne pedalskie rzeczy - ale to pikus po tygodniu juu tego nie bylo...
Kolejna sprawa - slizgajace sprzeglo ktory masakrycznie mnie denerwowalo jak najszybciej je zmienilem
Filtry pozmieniane
I najgorszy problem, spalanie mojego miska wzroslo do 12l probowalem wielu rzeczy
Kupilem nowy kolektor wydechowy, poniewaz stary byl pekniety - nic
Wymienilem swiece - nic
Sprawdzilem sonde - nic
narazie nie wiem co na to poradzic..

Dobra wstawie jakies fotki:
Auto wygladalo tak po zakupie:

Tutaj auto juz po malych zmianach wizualnych, malowaniu felg, woskowaniu i wyczysczeniu.

Do czyszczenia polecam
Plyn do karshera rm81 ktory nie jest zracy tutaj efekt:

Tutaj autko na lansiarskich felach (pozyczonych :P )

Do colta chce wsadzic felgi biale, jakis czas temu namierzylem wymarzone 5 ramienne o kwadratowych rysach, byly w stanie zlym wiem cena byla niska
niestety na miejscu okazalo sie ze sa to 4x108, nie ma mozliwosci zmiany na 4x100 wiec odpadly bo nawet dystanse tu by nie pomogly:( :

Po ostatnim wyczynie -

Kolo zaczelo buczec - lozysko ale niestety samego lozyska nie da rady wymienic trza wymienic cala piaste...

Auto aktualnie posiada Stalowki z BMW 57.1mm na allegro znalazlem kogos kto moze zrobic pierscien centrujaca z malym kolnierzem pasujacym do stalowek, wiec pewnie bede bral..a mialy byc dystanse :)

Od czasu zakupu colta grzebie w nim non stop
Jakies pol roku temu poznalem rewelacyjnego mechanika, za jakokolwiek wymiane place praktycznie nic, poniewaz moge do niego wpasc i robic swoje auto pod jego okiem :)

Auto mam zamiar przygotowac do KJS 2 klasa do pojemnosci 1300ccm
Pare planow jest.. wszystko zalezy od finansow ktore graja tu wazna role, mam odlozone troche pieniedzy a w wakacje praca bedzie na 2 zmiany.. cel mam i robie wszystko w jego kierunku, wielu osob uwaza mnie przez to za osobe "inna" :P
Jesli ktos ma jakies propozycje na colta, to walic smialo :)
Od dziecka samochody graly w moim zyciu wazna role, od malego zbieralem na auto, teraz kazdy pieniadz bedzie wlozony w colta.. zobaczymy jak pojda starty w KJS:)

To tak ogólem i w skrocie.

Dzieki jesli przeczytales choc polowe:D

ps rodzice sie smieja ze mam swojego upragnionego mitsubishi poniewaz w dziecinstwie ta marke nazywalem "bubusisi"

Pozdrawiam

Milosz_GLXi
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2008, 00:21   

Fajnie ze chcesz jezdzic w KJS Coltem ale patrzac na to z praktycznego (ekonomicznego) pktu widzenia nie ma to sensu.
1. Konkurencja w klasie jest duza a Colt nie ma za wiele mocy
2. Czesci ktore podniaa moc sa drogie i ciezko dostepne
3. Czolowka klasy to seje i cieniasy na krotkich skrzyniach, zeszperowane i z silnikami ok 90KM. Nie wiem jak to wyglada na dolnoslaskim ale w okregu mazowieckim coraz wiecej ludzi wsadza do sejow 1,2 od palio i na wejsciu maja juz tyle mocy co colt. A do tego tanie przerobki i moc wzrasta do ok 90KM + tanie sztywne zawieszenie, dobre opony i ciezko jest wygrac z takim autem nawet impreza lub evo.
4. Jak cos uszkodzisz to tez bedzie kosztowalo wiecej niz do seja.

Ale mimo wszystko zycze wytrwalosci w dazeniu do celow!

Koton 
Forumowicz

Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
Wysłany: 20-05-2008, 02:36   

Pięknie odpucowałeś colta :) fajny ten biały kolorek :twisted:
W KJS autko nie będzie miało łatwo więć musisz zastanowić się nad tym. Dobrze że używanych części jest troche.

Powodzenia i żeby "bubusisi" 8) się spissywało

P.S. Milosz_GLXi ma racje z tą konkurencją te włoskie skrzaty na tanich częściach sobie radzą :?

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-05-2008, 14:48   Re: Colt CA0 by Krisu

Krisu napisał/a:

zobaczymy jak pojda starty w KJS:)

informuj i przecieraj szlaki. Pesymistami sie nie przejmuj, a o swoich startach informuj, jak czas pozwoli to moze bedziesz mial grupe kibicow?
PAMIETAJ! Diamenty zobowiazuja!

Monia 
Mitsumaniak
Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 21-05-2008, 22:14   

"bubusisi" yhymm przepiękny ;)

=> 01055/KMM <=

Krisu
[Usunięty]

Wysłany: 24-05-2008, 00:18   

Dzieki za wsprarcie i za opinie na temat KJS :)
gdy juz zaczne startowac bede o wszystkim pisal :) tak samo jak z jakimikolwiek przerobkami
pozdrawiam :)

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 19-08-2009, 05:42   

Auto widze, ze sie bezskutecznie sprzedaje od dluzszego czasu, przygody ponoc tez byly-szkoda, ze nie opisywane...
Temat umarl smiercia naturalna, wiec zamykam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi