|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: mkm 19-08-2009, 05:42 |
Colt CA0 by Krisu |
Autor |
Wiadomość |
Krisu [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2008, 23:06 Colt CA0 by Krisu
|
|
|
Witam witam
Mimo iz jestem tu zalogowany od jakiegos czasu jakos nigdy nie napisalem o sobie, a raczej o swoim misku..
Kupilem go miedzy 2007/2008
Szczerze mowiac Colt wpadl mi w oko calkiem przypadkowo,
z poczatku zastanawialem sie nad autem typu 205rallye ale niestety jest to rzadka wersja i droga, swift gt, civic, 323, raczej samochod japonski...
Pewnego slonecznego dnia dowiedzialem sie ze moja ciocia ma na sprzedaz colta w bdb stanie (CA0 93r 1.3 12v) z realnym przebiegiem 130tys km...dlugo sie nie zastanawialem auto bylo za dobre pieniadze
Oczywiscie z poczatku musialo sie wiele zmienic, po ostatnim wlascicielu zostala prawie cala tapiecerka pomalowana na niebiesko i rozne pedalskie rzeczy - ale to pikus po tygodniu juu tego nie bylo...
Kolejna sprawa - slizgajace sprzeglo ktory masakrycznie mnie denerwowalo jak najszybciej je zmienilem
Filtry pozmieniane
I najgorszy problem, spalanie mojego miska wzroslo do 12l probowalem wielu rzeczy
Kupilem nowy kolektor wydechowy, poniewaz stary byl pekniety - nic
Wymienilem swiece - nic
Sprawdzilem sonde - nic
narazie nie wiem co na to poradzic..
Dobra wstawie jakies fotki:
Auto wygladalo tak po zakupie:
Tutaj auto juz po malych zmianach wizualnych, malowaniu felg, woskowaniu i wyczysczeniu.
Do czyszczenia polecam
Plyn do karshera rm81 ktory nie jest zracy tutaj efekt:
Tutaj autko na lansiarskich felach (pozyczonych )
Do colta chce wsadzic felgi biale, jakis czas temu namierzylem wymarzone 5 ramienne o kwadratowych rysach, byly w stanie zlym wiem cena byla niska
niestety na miejscu okazalo sie ze sa to 4x108, nie ma mozliwosci zmiany na 4x100 wiec odpadly bo nawet dystanse tu by nie pomogly:( :
Po ostatnim wyczynie -
Kolo zaczelo buczec - lozysko ale niestety samego lozyska nie da rady wymienic trza wymienic cala piaste...
Auto aktualnie posiada Stalowki z BMW 57.1mm na allegro znalazlem kogos kto moze zrobic pierscien centrujaca z malym kolnierzem pasujacym do stalowek, wiec pewnie bede bral..a mialy byc dystanse
Od czasu zakupu colta grzebie w nim non stop
Jakies pol roku temu poznalem rewelacyjnego mechanika, za jakokolwiek wymiane place praktycznie nic, poniewaz moge do niego wpasc i robic swoje auto pod jego okiem
Auto mam zamiar przygotowac do KJS 2 klasa do pojemnosci 1300ccm
Pare planow jest.. wszystko zalezy od finansow ktore graja tu wazna role, mam odlozone troche pieniedzy a w wakacje praca bedzie na 2 zmiany.. cel mam i robie wszystko w jego kierunku, wielu osob uwaza mnie przez to za osobe "inna"
Jesli ktos ma jakies propozycje na colta, to walic smialo
Od dziecka samochody graly w moim zyciu wazna role, od malego zbieralem na auto, teraz kazdy pieniadz bedzie wlozony w colta.. zobaczymy jak pojda starty w KJS:)
To tak ogólem i w skrocie.
Dzieki jesli przeczytales choc polowe:D
ps rodzice sie smieja ze mam swojego upragnionego mitsubishi poniewaz w dziecinstwie ta marke nazywalem "bubusisi"
Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Milosz_GLXi [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2008, 00:21
|
|
|
Fajnie ze chcesz jezdzic w KJS Coltem ale patrzac na to z praktycznego (ekonomicznego) pktu widzenia nie ma to sensu.
1. Konkurencja w klasie jest duza a Colt nie ma za wiele mocy
2. Czesci ktore podniaa moc sa drogie i ciezko dostepne
3. Czolowka klasy to seje i cieniasy na krotkich skrzyniach, zeszperowane i z silnikami ok 90KM. Nie wiem jak to wyglada na dolnoslaskim ale w okregu mazowieckim coraz wiecej ludzi wsadza do sejow 1,2 od palio i na wejsciu maja juz tyle mocy co colt. A do tego tanie przerobki i moc wzrasta do ok 90KM + tanie sztywne zawieszenie, dobre opony i ciezko jest wygrac z takim autem nawet impreza lub evo.
4. Jak cos uszkodzisz to tez bedzie kosztowalo wiecej niz do seja.
Ale mimo wszystko zycze wytrwalosci w dazeniu do celow! |
|
|
|
 |
Koton
Forumowicz
Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 356 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20-05-2008, 02:36
|
|
|
Pięknie odpucowałeś colta fajny ten biały kolorek
W KJS autko nie będzie miało łatwo więć musisz zastanowić się nad tym. Dobrze że używanych części jest troche.
Powodzenia i żeby "bubusisi" się spissywało
P.S. Milosz_GLXi ma racje z tą konkurencją te włoskie skrzaty na tanich częściach sobie radzą |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 20-05-2008, 14:48 Re: Colt CA0 by Krisu
|
|
|
Krisu napisał/a: |
zobaczymy jak pojda starty w KJS:)
|
informuj i przecieraj szlaki. Pesymistami sie nie przejmuj, a o swoich startach informuj, jak czas pozwoli to moze bedziesz mial grupe kibicow?
PAMIETAJ! Diamenty zobowiazuja! |
|
|
|
 |
Monia
Mitsumaniak Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Mar 2007 Posty: 1358 Skąd: Sanok
|
Wysłany: 21-05-2008, 22:14
|
|
|
"bubusisi" yhymm przepiękny ;) |
|
 |
Krisu [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2008, 00:18
|
|
|
Dzieki za wsprarcie i za opinie na temat KJS
gdy juz zaczne startowac bede o wszystkim pisal tak samo jak z jakimikolwiek przerobkami
pozdrawiam |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 19-08-2009, 05:42
|
|
|
Auto widze, ze sie bezskutecznie sprzedaje od dluzszego czasu, przygody ponoc tez byly-szkoda, ze nie opisywane...
Temat umarl smiercia naturalna, wiec zamykam. |
|
|
|
 |
|
|