Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Warsztat z pojeciem o zawieszeniu w Cari
Autor Wiadomość
repet 
Forumowicz

Auto: carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-07-2009, 12:56   Warsztat z pojeciem o zawieszeniu w Cari

Witam koledzy
Poszukuje jakiegoś serwisu najlepiej nie autoryzowanego (kasa) który ma pojecie o zawieszeniu w carismie,mam już dość gości który metoda prób i błedów za moja kasa szukaja usterki później stwierdzając że to jednak nie to... :axe:
Najlepiej okolice Tarnow Brzesko Krakow
Pozdr

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 07-07-2009, 00:00   

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=13221

mirekbdeblin 
Forumowicz

Auto: volvo v40
Wysłany: 07-07-2009, 10:21   

reped
podjedz na stacje kontroli pojazdów niech wrzucą Ci autko na szarpaki i powiedzą co do wymiany bez obaw zwócą całe :p

a i nic to nie kosztuje
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 07-07-2009, 12:47, w całości zmieniany 1 raz  

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 07-07-2009, 12:49   

mirekbdeblin, ja właśnie jestem po przeglądzie rejestracyjnym, wiem że mam do wymiany łącznik stabilizatora, Leszek zdjagnozował usterkę 2 mc temu, a pan z SKP powiedział że wszystko jest OK.
mirekbdeblin napisał/a:
nic to nie kosztuje

Nie wiem gdzie Ty byłeś, ale w KRK za taką usługę biorą 20 zł.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

repet 
Forumowicz

Auto: carisma
Wysłany: 07-07-2009, 16:27   

no Panowie byłem juz w 3 stacjach kontroli i goscie zgodnie twierdza ze wszystko jest ok ale nie są w stanie zdiagnozowanac skad dochodza stuki jeden mowi ze moze to drugi ze to a za takie "może" to ja już dziekuje...
a ten Leszek jest z których Michałowic bo patrzyłem na mape i jest ich sporo
Pozdr

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 07-07-2009, 18:28   

repet napisał/a:
a ten Leszek jest z których Michałowic bo patrzyłem na mape i jest ich sporo

Z Pielgrzymowic, a nie z Michałowic. Masz w temacie namiar GPS. Pielgrzymowice są między Michałowicami a Prusami.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

mirekbdeblin 
Forumowicz

Wysłany: 07-07-2009, 20:50   

adacho
zapłaciłeś bo co miałeś dowód zatrzymany,jeśli nie to trzeba było żeby pokazał Ci takse na taką usługe sprawdzenie zawieszenia i hamólców kiedy maż ważny przegląd jest bez opłat
repet
auto do góry i ręcznie poszarp w pionie ,w poziomie przód sprawdzisz sworznie czu nie ma luzu tulejki drążka stabilizatora pewnie do wymiany a jak amorki na stacji zbadają sprawność i za to warto zapłacić te 20 zeta bo kolumny troche kosztują,z tyłu padają tuleje wachacza wleczonego ,tulejki dr, stabilizatora,mniejtulejki wachacza poprzecznego bo są pełne tzw.cukiereczki pozdrawiam

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 08-07-2009, 00:14   

mirekbdeblin napisał/a:
pokazał Ci takse na taką usługe sprawdzenie zawieszenia i hamólców kiedy maż ważny przegląd jest bez opłat

Jestes tego pewien?
Z tego co wiem "taksa" to "pelny" przeglad lub "dodatkowy"(po czasowym dopuszczeniu do ruchu). Ja swego czasu za szarpaki i hamulce placilem ten "dodatkowy" i bylo to 29zl.

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 08-07-2009, 12:58   

mirekbdeblin napisał/a:
adacho

Adaho poproszę :)

mirekbdeblin napisał/a:
zapłaciłeś bo co miałeś dowód zatrzymany,jeśli nie to trzeba było żeby pokazał Ci takse na taką usługe sprawdzenie zawieszenia i hamólców kiedy maż ważny przegląd jest bez opłat
repet

Stacje SKP w KRK są w prywatnych rękach i ja przed wjazdem na SKP zawsze mówię co chce zrobić i ile to kosztuje. Tam gdzie ja jeżdze wjazd na szrpaki kosztuje 20 zł, przy tej usłudze pan z SKP dodoatkowo gratis ustawił mi światła :)

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

Bartek3g 
Forumowicz
Już mgr inż. :)

Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
Wysłany: 09-07-2009, 13:26   

Z fochawcami w naszym kraju jest tragedia. Ja sie ujezdzilem na szarpaki co niemiara i w jednej tylko mi zdiagnozowali ze mam luzy na sworzniach przednich wahaczy. Potem pojechalem na inne diagnostyki i wszyscy mowili, ze luzow nie ma. Dzis wahacze sie jednak sypnely i wyszlo ,ze ta jedna jest jednak najdokladniejsza. Szkoda ,ze taki niesympatyczny facet tam pracuje, łache wogole robi ,ze Ci auto sprawdza. Bez szarpakow to ciezko zdiagnozowac. Co do mechanika to jedz do Leszka, tani i dobrze robi. Wystrzegaj sie "Fachofcoof". Zazwyczaj po 5 minutach rozmowy widac ,ze ma sie do czynienia z cwaniakiem i druciarzem.
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 10-07-2009, 12:16, w całości zmieniany 1 raz  

mirekbdeblin 
Forumowicz

Wysłany: 10-07-2009, 20:53   

Witam Sami widzicie jak zróżnicowane sumy podajecie za wiazd na szarpaki a to co mi wiadomo dodatkowy przegląd to jest taki na zlecenie organów np. policji lub po jakiejs zmianie gdzie trzeba zapisać zmiany w dowodzie kolor hak,gaz.itp
wszystko to co na szarpakach można samemu stwierdzić tylko trzeba wiedzieć jak i czasem zdało by się na kanał wiechać
Pozdrawiam

[ Dodano: 10-07-2009, 20:59 ]
dobry mechanik to tylko w koła kopnie i wie co stuka ja ze swoją vołoviną tak zrobiłem i kanał bo na przeglądzie ok. ale nie dla mnie i sworznie i tulejki drążka stabilizatora i tuleje wachacze wleczonego wszystko wymieniłem i mam cisze w autku a pisze bo Wasze cari to zawieszenie to co volvo s-v40
Pozdrawiam

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 11-07-2009, 09:59   

mirekbdeblin napisał/a:
Witam Sami widzicie jak zróżnicowane sumy podajecie za wiazd na szarpaki

Zróżnicowanie polega na ilości SKP w Krakowie. Stacje są przywatne, rynek jest wolny więc ceny są różne. Pasuje cena to wjeżdzaj poszarpiemy, nie pasuje - spadówka. Tyle w temacie.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

Odpowiedz do tematu