Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kmer
13-12-2009, 19:48
Toyota Previa Ladapisa
Autor Wiadomość
Ladapis 
Forumowicz

Auto: Nissan Sunny N14, Mazda 626 GD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-12-2009, 12:11   Toyota Previa Ladapisa

Dziękuję wszystkim, którzy pomagali mi w poszukiwaniach Galanta i komentowali moje zapytania. Nie wymieniam Was po nick'u aby nikogo nie pominąć, a naprawdę jest was wielu pomocnych i konkretnych ludzi. Szczególnie chciałbym podziękować natomiast Kmer`owi za jego cierpliwość i osobisty wkład w oględziny, zdjęcia, pisanie do mnie oraz za edycję (a wręcz wklejanie za mnie) zdjęć moich postów. Jeszcze raz DZIEKUJĘ!

Bardzo długo szukałem sztuki dla mnie i ostatecznie nie znalazłem. Wiem jednak chyba dlaczego... Potrzebowałem auta więcej niż 5-osobowego, a ze względu na urok Galanta EA, oszukiwałem sam siebie, że zmieszczę się z rodziną w kombi. Czułem, że coś w tych moich poszukiwaniach auta nie gra jak dotąd, a ja sam nie wiem o co mi chodzi. Jako alternatywa dla Gala zacząłem szukać SUBARU Legacy... i dalej byłem jakiś-takiś niespokojny. W końcu odrzuciłem kombi i przełożyłem wajchę w 100% na auta typu MPV i zaczynało do mnie docierać... że przed zakupem "kombi" byłem "chroniony" przez kogoś mądrzejszego ;-) Miesiąc intensywnego poszukiwania i dzwonienia no i jest - kupiłem Toyotę Previę I gen.

(Zdjęcia z sieci)

Auto jest 8-osobowe, ma instalację LPG, klimę, tylny napęd, łańcuch rozrządu, a w porównaniu z innymi autami tego typu, dzięki silnikowi pod fotelami pierwszego rzędu i skróceniu maski, znacznie więcej przestrzeni w środku, bo za 3-cim rzędem foteli jest spory bagażnik, zbiornik wyrównawczy oleju silnikowego, a także... (bagatela) 320 kkm przebiegu :-)

Pomimo tego, że dziękuję, to wcale się nie żegnam. Może jedynie czasowo. Spotkało mnie tu tyle uprzejmości i konkretnej pomocy, że tym bardziej dorwę jeszcze jakiegoś Miśka. Może w ramach wymiany 2-go auta, to będzie jednak Galant kombi, a jeśli nawet nie, to choćby szukając informacji dla znajomych lub na moją linkową stronkę, chciałbym do was zaglądać.

Pozdrawiam was zatem, czyli życzę dobrego zdrowia dla Was i dla waszych misiów ;-)
Jeśli będę mógł pomóc w sprawie innych japońskich japonczyków, a szczególnie Nissanów, Mazd i Hond... no a teraz Toyoty... szczególnie Previi ;-) ... to zapraszam, piszcie.

Aha... i jeszcze jedno: Tak trzymajcie bo to forum jest naprawdę kapitalne. Forum czyli Wy: Życzliwi, konkretnie pomagający i kompetentni. Dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez Kmer 13-12-2009, 19:45, w całości zmieniany 2 razy  

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 13-12-2009, 12:30   

W takim razie zapraszam do opisania swojej historii w dziale Nasze nieMiśki ;-) i zycze zadowolenia z nowego nabytku oraz bezawaryjności.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 13-12-2009, 13:07   

Czekamy na jakąś historyjkę auta :wink:

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 13-12-2009, 19:44   

Witaj Leszku fajnie ze wreszcie znalazłeś Swoje autko,pod tak długich i wyczerpujących poszukiwaniach,wielkie Graty z mojej strony,choć to nie Misiek ale jest na prawdę ładne,niech Ci służy jak najdłużej i jak najlepiej.
Pozdrawiam serdecznie i zaglądaj do nas częściej :D
Ostatnio zmieniony przez Kmer 13-12-2009, 22:07, w całości zmieniany 1 raz  

Ladapis 
Forumowicz

Auto: Nissan Sunny N14, Mazda 626 GD
Wysłany: 13-12-2009, 20:48   

Po ciepłym przyjęciu i pomocy, dziękuję za ciepłą kontynuację i przygarnięcie mnie na stałe ;-)
Zachęcony, może rzeczywiście coś napiszę o tym i innych autach, bo po dwóch Hyundaiach, Previa to piąty rasowy japończyk "made in Japan".

Jedno sprostowanie - na fotkach powyżej wkleiłem zdjęcia ogólne z netu (nie mojej konkretnej sztuki) aby wszyscy wiedzieli o jakie auto chodzi. Fotki mojej Prevki wkleję jak zrobię i znajdę chwilę, aby zdjęcia wkleić samemu... bo już nie mam sumienia obciążać Kmera ;-) , który pomimo moich zapewnień, że wkleję... sam wklejał. Dzięki jeszcze raz.

Aha, na mojej stronce zaktualizowałem podstronę o Miśkach... dodałem link do Mitsumaniaków... "nas" Mitsumaniaków ;-)

L.

Odpowiedz do tematu