|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[e57a] problem z rozruchem |
Autor |
Wiadomość |
kornik__
Nowy Forumowicz
Auto: e57a '94 reanimacja
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-07-2009, 18:34 [e57a] problem z rozruchem
|
|
|
kolejny dzień usuwania drobnych usterek
teraz na liście mam problem z odpaleniem ciepłego/gorącego silnika. zimny, po zagrzaniu świec pali od razu, bez problemu, natomiast ciepły... no cóż trzeba trochę pokręcić. na ciepłym, wiadomo świec nie grzeje bo przecież nie trzeba raczej (chyba, że odepnę czujnik temp. to wtedy grzeją świece). w czym może być problem? rozrusznik raczej odpada... aku też...
[ Dodano: 05-07-2009, 22:26 ]
analizowałem to, co mi powiedział znajomy i coś mi nie pasi w jego teorii. chodzi o to, że wg niego problem z odpaleniem ciepłego silnika leży w utracie kompresji (zmiana w miarę przyrostu temperatury, zmienia się rozmiar pierścieni/tłoków i silnik traci kompresję), ale z tego co pamiętam ze szkoły, przyrost temperatury powoduje zwiększenie objętości metalu, więc problem kompresji i rozruchu byłby również na zimnym silniku.
przy najbliższej okazji sprawdzę kompresję.
pompa wtryskowa przestawiona byla o 1 zab - teraz pali ok |
_________________ if it happened it must be possible
Galant JMBSNE57ARZ000926 reanimacja
Megane Coach dzieki Bogu juz poszedl
Colt CA1A '92 oddany w dobre rece |
|
|
|
 |
|
|