sportowa kierownica |
Autor |
Wiadomość |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 19-06-2008, 16:54 sportowa kierownica
|
|
|
Jest jakis sposób na nadanie lepszego wyglądu przetarej skórze na kierownicy. Chciałem ja jeszcze raz obszyc ale ma ona nietypowy kształt. Oto fotka
 |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
SALWA [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2008, 20:45
|
|
|
nie ma chyba że kupisz misia z allegro i obwiesisz nim kiere ale czy to bedzie lepsze :/..
Jeśli chcesz ją obszyć to kazdy szanujący się zakład tapicerski zrobi coś takiego... ale jeśli to skóra...
Spróbój ją zdjąć...wziąć do domu i wypsikać na nią całego plaka... niech sobie spokojnie nasiąknie to może ją troche nabłyszczy bo tak naprawde przetarć nie zlikwidujesz niczym :/ |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 19-06-2008, 20:49
|
|
|
SALWA napisał/a: | wypsikać na nią całego plaka.. |
plak do tego sie nie nadaje nawet pisze na opakowaniu. mYslalem raczej o jakis preparacie do pielęgnacji skóry |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
vr4 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2008, 22:40
|
|
|
A co ma ksztalt do obszycia?? Mysle ze lepiej wydac te 200zl na obszycie i miec naprawde ladnie wykonana kierownice.Srodkami do pielegnacji skory nic nie zdzialasz,mam podobny problem z siedzeniami i walilem wszystkie mozliwe produkty od Turtle WAX po SONAX, postaje tylko tapicer. Co do obszywania jezeli juz sie zdecydujesz to nie daj sie namawiac na roznego rodzaje materialy skoro podobne,alkantaro podobne i innego rodzaju glupoty,bo te gowna wygladaja dobrze przez pierwszy miesiac,potem dochodza promienie UV,wszystko wtedy blaknie i do tego w takim miejscu jak kierownica scieralnosc bardzo wysoka. Bede obszywal siedzenia ,kierownice,mieszek i galke zmiany biegow,oraz cala deske rozdzielcza wraz z boczkami drzwi i tunelem srodkowym. Skora na siedzeniach i orginalna alkantara na desce ,drzwiach i tunelu.Projekt kosztowny wiec jezeli nie znajdziesz nic do polowy sierpnia ,poniewaz dopiero wtedy mam termin do daj znac ,napewno skory zostanie to i po dobrej cenie powinien mi zrobic twoja kierownice.PZDR |
|
|
|
 |
SALWA [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2008, 16:39
|
|
|
to co pisze na opakowaniu nie zawsze jest prawdą... jakbyś troche posiedział na największym forum tuningowym w polsce to byś wiedział że plak pomógł jednej ze skór a teraz już pewnie nie jednej w kraju... i ciągle pomaga |
|
|
|
 |
docencik87
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Pomógł: 34 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 887 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 04-07-2008, 12:02
|
|
|
Chłopaki znalazłem taki srodek na allegro renoskór
http://www.allegro.pl/ite...le_kolorow.html
Co wy na to?
[ Dodano: 04-07-2008, 12:05 ]
Mam taka kiernie jak na zdjęciu powyzej troche starta pomoze to stosował ktos cos podobnego? |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
maxkata [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2008, 13:45
|
|
|
Zgadzam się plak pomaga. Chyba że twoja kierownica jest mega przeorana(na zdjeciu tego nie widac). Poszukaj środków do renowacji butów. |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 20-07-2008, 00:51
|
|
|
Ja chyba spróbuje farby do skóry
http://www.allegro.pl/ite...butow_itd_.html |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 21-07-2008, 12:27
|
|
|
tylko żeby ta farba Ci na rękach nie zostawała |
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 04-08-2008, 23:51
|
|
|
Wiecie co pomalowałem tą kierownice najtańszą farbą do skór konkretnie WILBRĄ i nie uwierzycie ale efekt jest swietny. Farba wogóle nie zostaje na rekach nawet przy wysokich temperaturach i wyglada bardzo dobrze. Jutro fotki. |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
ann87
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer '93 1.6 v16
|
Wysłany: 29-04-2009, 19:33
|
|
|
Rosomak1983 i jak tam kiera się trzyma bo musze coś ze swoja zrobić a skóry nie znalazłam i przymierzam się do pomalowania? A i czym malowałeś pędzel czy pistolet? |
_________________ Z idiotą się nie dyskutuje, najpierw zniży cię do swojego poziomu a potem pobije doświadczeniem! |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 29-04-2009, 22:57
|
|
|
ann87, WILBRA po prau tygodniach popękała wiec nie polcecam....
Jesli bedziesz malować kup cos droższego. MOze akurat bedzie OK.
Malowałem pedzelkiem. A do kupienia jest chy ba w spray,u.
Obecenie mam inna kiernie |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
|