Gaśnie |
Autor |
Wiadomość |
Babajaro1
Nowy Forumowicz
Auto: 1,8 gdi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-07-2009, 12:17 Gaśnie
|
|
|
Witam,
Jest to mój 1szy post na tym forum ale kożystam z niego od dłuższego czasu.
Mój problem z cari wygląda tak na ciepłym silniku przy powiedzmy dojeżdzaniu do skrzyżowania auto gasło ewentualnie w najlepszej wersji obroty skakały do ok 1500.
Zrobiłem wszystkie żeczy które wyczytałem na forum czyli:
-restart komputera i nauka obrotów
-czyszczenie przepustnicy
4 dni jeżdziłem po jakiś "znachorach" łódźkich ktuży twierdzili że potrafia wpiąć sie w komputer i powiedzieć co jest grane. Finałem tego była moja wizyta w serwisie zapłacenie 150 pln i dowiedzenie się że popsuł sie:
CZUJNIK CIŚNIENIA PALIWA o symbolu
MD347416
Myślę sobie no dobra, wiem to zaraz kupię i naprawię ale okazało się że ten skromny czujniczek kosztuje jedyne 1572 zł. Usiadłem jak to usłyszałem, lekko słabo mi się zrobiło na ciele i umyśle no i zaczołem szukać.
Moje pytanie chyba jest proste czy potrzebuję konkretnie z mojego roczniak tego czujnika czyli 97, czy może być z innego rodzaju silnika bo ja posiadam 1,8 GDI i czy ewentualnie ma ktoś coś takiego schowanego na czarną okazję |
Ostatnio zmieniony przez Babajaro1 10-07-2009, 22:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
janusz362
Forumowicz janusz

Auto: CARISMA 1.8GLS
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Sty 2008 Posty: 107 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 10-07-2009, 12:56
|
|
|
dołącze się do kolegi bo mam troszeczke podobny problem z tym ze nie GDI tylko zwykła CARISMA 1.8 GLS rocznik 1996
auto na wolnych obrotach potrafi zdechnąć ,czyli chodzi sobie przez chwilkę na obrotach w normie czyli powiedzmy 700-800{obroty nie falują} poczym coś mu odbija i zaczynają spadac i to tak prawie do zedechnięcia |
_________________ olo |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 10-07-2009, 16:31
|
|
|
miałem ten sam problem ze swoim autem ceny w serwisie za ten czujnik są zaporowe znalazłem na szrocie volvo z rozbitka za 30 funtów jako że przebywam w pięknym kraju "mlekiem i miodem płynącym" mi odcinało zapłon przy 4000 obr na minute i były problemy z odpaleniem auta. Z wypięta wtyczka z uszkodzonego czujnika auto jeździło o niebo lepiej ale świeciła się kontrolka CE i spalanie wzrosło jeżeli będziesz na własna rękę próbował wymieniać radze najpierw zdjąć ciśnienie z listwy wtryskowej chyba ze chcesz zafundować sobie tak zwane wysoko-ciśnieniowe przepłukiwanie gałek ocznych benzyną i guza od maski na tyle głowy jak chcesz nowa cześć możesz spróbować w ASO VOLVO te silniki również były montowane w tych wozach, prawdopodobnie w volvo będzie taniej |
|
|
|
 |
Hagi
Forumowicz
Auto: carisma gdi 99 po lifcie
|
Wysłany: 10-07-2009, 17:48
|
|
|
u nas ten czujnik dostaniesz tylko w serwisie lub z aut z rozbiórki i tam bym na twoim miejscu poszukał bo bedzie o niebo taniej lub jak wolisz kup u naszych wielkich braci ze wschodu(czyt.Rosja)oni maja wszystko.twój czujnik kosztuje jakies 6000rubli i opisany jest jako ks-druck-sensor,poza tym mozesz sie jeszcze w serwisie zapytac czy pasowałby czujnik o symbolu MR560127 bo on występuje pod nazwą czujnik ciśnienia paliwa i jest umieszczony na listwie paliwowej.nie wiem gdzie ten czujnik jest umieszczony w twoim aucie przed liftem |
|
|
|
 |
Babajaro1
Nowy Forumowicz
Auto: 1,8 gdi
|
Wysłany: 10-07-2009, 22:51
|
|
|
Na całe zezowate szczęście znalazłem ten czujnik pod Łodzią na szrocie a co najciekawsze gościu chyba sam nie wiedział co mi sprzedaje ponieważ sprzedał mi razem z pompą paliwa za jedyne 100 zł. oczywiście uzywany. Mam zamiar jutro zamontować i przetestować wyniki moich testów opiszę w pużniejszym terminie
Oczywiście jak człowiek nie pojedzie i zobaczy co kupuje to sobie tylko kłopotu narobi, część przyszła tyle tylko że nie ta co potrzeba przynajmniej wiem że ten magiczny czujnik znajduje się przy przepustnicy i podobno należy wymienić go razem z przepustnica co oszczędzi nam wizyty u fachowca na komputerze
Teraz kolejne pytanie czy oby napewno ten czujnik znajduje się przy przepustnicy ?? czy raczej za kolektorem na "listwie" ???? |
|
|
|
 |
|