[Cari 1.6] Pytanie o zegar |
Autor |
Wiadomość |
pitu90
Forumowicz
Auto: Hyundai Tucson
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-03-2010, 18:51 [Cari 1.6] Pytanie o zegar
|
|
|
Witam. Szukałem na forum ale nigdzie nie znalazłem podobnego tematu. Chodzi mi o zegar Ilości paliwa. Mam Cari 1.6 z 98 roku i czy u was tez po zatankowaniu trzeba czekać dość długo zanim wskazówka się ustawi? często mam tak ze jak zatankuje to dopiero po przejechaniu kilkunastu kilometrów ustawia się. Albo mam wlane z 7 litrów i wskazówka raz jest na 0 a raz 3 albo 4 kreski .. Od czego to zależy ?? |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 04-03-2010, 20:41
|
|
|
najprawdopodobniej pływak ci sie zawiesza i dlatego raz tak raz tak pokazuje tobie wskazania poziomu paliwa. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 05-03-2010, 17:17
|
|
|
pitu90 napisał/a: | czy u was tez po zatankowaniu trzeba czekać dość długo zanim wskazówka się ustawi? |
po wlaniu paliwka, od razu widac jak wskazowka podnosi sie.
pitu90 napisał/a: | Albo mam wlane z 7 litrów i wskazówka raz jest na 0 a raz 3 albo 4 kreski .. Od czego to zależy ?? |
juz spotkalem sie z paroma przypadkami podobnymi i w wiekszosci wystarczylo przeczyszczenie plywaka.
Musisz sie do niego dobrac i go przeczyścic - czasami brudem podchodzi i takie cyrki sie dzieją. Przyczyne znajdziesz na plywaku przy pompie paliwa - pod tylnym siedziskiem pod wykladzina przykryta taka czarna plytka przykrecona na 4 sruby i lbie krzyzowym.
pamietaj o odpieciu przewodo paliwowych, kostke elektryczna. Wyciagaj delikatnie zeby niczego nie uszkodzic.
Zdjecia:
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
pitu90
Forumowicz
Auto: Hyundai Tucson
|
Wysłany: 05-03-2010, 19:27
|
|
|
Wielkie dzieki za pomoc jutro sie z tym bede bawił
[ Dodano: 16-03-2010, 14:55 ]
a jeszcze mam pytanie. Dopiero teraz znalazłem czas zeby sie tym pobawić. Odkręciłem ta osłone odpiąłem kostke z przewodami i mam 2 przewody ja zacząłem odpinac 1 to zaczeło mi sie lać paliwo ... i całkiem jej nie sciagałem bo nie wiem czy to jest tylko troszkę czy jak to zrobic? |
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 11 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 4173 Skąd: Andrespol/Radków
|
Wysłany: 05-05-2010, 08:23
|
|
|
Podepnę się pod temat, mam podobny problem, bo wygląda na to, że coś się zawiesiło. Od dwóch tygodni wskazówka pokazuje pół zbiornika i ani drgnie. Czy w TD wygląda to tak jak opisał i pokazał Robson?
A może coś ze wskaźnikiem? |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
|
|
|
 |
West-Cbradio [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2010, 05:46
|
|
|
Mi tez wskazowka po zatankowaniu powoli idzie w gore.
Ale w poprzednim autku mialem taki przypadek jaki opisujecie myslalem ze plywak sie zawiesza ze cos zle wskazuje pogadalem z mechanikiem i ten mi powiedzial aby zalac do pelna nie do momentu gdy odbije pistolet ale do momentu gdy zobacze paliwo przy wlewie spytalem dlaczego? odpowiedzial mi ze w zbiorniku prawdopodobnie zrobilo sie podcisnienie przez to ze tankuje do pelna za 30 zl jakos mnie to nie przekonywalo ale sprobowac mozna mi wtedy ten zabieg pomogl |
|
|
|
 |
|