[CY4A 2.0] Problem z immobilzerem |
Autor |
Wiadomość |
Tommy8
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer GTS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-07-2009, 17:51 [CY4A 2.0] Problem z immobilzerem
|
|
|
Witam !
Dostałem auto z USA, kiedy do mnie dotarło dostałem kluczyk ale tytlko do odblokowania kierownicy i otwierania drzwi. Zakupiłem kluczyk w amerykańskim serwisie po kodzie VIN, oddałem auto do pobliskiego serwisu w celu zaprogramowania tego ów kluczyka. To było w lutym tego roku. Serwis próbował już wszystkiego, aktualnie jest wstawiany cały mechanizm z innego samochodu w celu sprawdzenia, który element jest wadliwy. Ktoś może sie spotkał z podobnym problemem ?? Czemu nie jest mozliwe zaprogramowanie immobilizera ?? |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-07-2009, 18:23
|
|
|
Napisz jeszcze raz co masz?
Z tego co pamiętam to GTS nie ma klasycznego kluczyka i klasycznego immobilizera. Tam jest system bezkluczykowy. Kupiłeś/zamówiłeś takie coś co wygląda jak breloczek z 3 dużymi srebrnymi i jednym małym czerwonym przyciskiem czy normalny kluczyk z 3 czarnymi i jednym czerwonym przyciskiem i ostrzem? |
|
|
|
 |
Tommy8
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-07-2009, 19:26
|
|
|
Dostałem pilot z trzema srebrnymi przyciskami i czerwonym plus do tego dostałem klucz (ostrze). |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-07-2009, 19:31
|
|
|
To powinno się zgrać. Może faktycznie problem jest z odbiornikiem systemu handfree lub nawet z kompem. Nie winił bym raczej "kluczyka". Myślałem że dostałeś niewłaściwy kluczyk. Więcej raczej nie pomogę - mam "klasyczny zapłon". |
|
|
|
 |
Tommy8
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-07-2009, 19:49
|
|