Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmiana z Lancera na Calipsiaka???
Autor Wiadomość
lukas1 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 Sportback Intense
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-07-2009, 12:36   Zmiana z Lancera na Calipsiaka???

Witajcie, od paru miesiecy jestem wlascicielem Lancera Sportbacka- autko fajne, pakowne ale mysler ze za jakis czas chcialbym cos z wieksza moca, na raliarta i evo mnie nie bedzie stac,
Pomyslalem o czyms coupe jak Eclipse 2.4, moze 350Z- choc tez drogi i silnik troche za duzy. Wiem ze calipsiak nie ma az takiego wyposazenia jak Lancer, chyba ze sie myle???

Moze za rok jeszcze uda sie trafic na jakis niedobitek z salonu. Mam troche mieszane uczucia co do kupna sportowego auta od kogos przeweaznie mlodego. Wiadomo ktos kto kupuje tekie auto nie kreci go do 4 tys.

Ogolnie spodobala mi sie ta marka Mitsubishi, Jak oceniacie Calipsiaka pod wzgledem technicznym?????

I czy taki 2.4 zlopie duzo. W 350Z dane fabryczne srednir to 11.7 ale podejzewam ze 2.4 mitsu to bedzie podobnie, patrzac jak pije Lancer 1.8

[ Dodano: 08-07-2009, 23:41 ]
A i jeszcze jedno jak to jest z rocznikiem 2009????????????????/ wiedzialem fotki i widac male roznice od 2008 ale szukalem ceny i nigdzie nie mode znalezc na polskich stronach. Czy to znaczy ze 2009 to na zamowienie czy jest dostepny w innych krajach?????????????????????

Fajny jest ale wyposazenie w wersji 2.4 GS spyder nie jest az takie fajne, z kolei 3.8 jest juz wyposazony ale 3.8 :axe: ( zielony to żona )

Dresu
[Usunięty]

Wysłany: 09-07-2009, 08:38   

Wersja 2009 jest po małym lifcie (zderzaki i małe skrzydełko). Dostępny to jest w USA (na pewno) i Japonii (chyba). Koszt nowego około 30000$, używane 10000-20000$.

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 09-07-2009, 09:20   

Jeśli myślisz o sportowych osiągach to eclipse 2.4 GS sobie odpuść, osiągi będą niewiele lepsze niż w Twoim lancerze 1,8. Szukaj czegoś z większą mocą.

lukas1 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 Sportback Intense
Wysłany: 09-07-2009, 11:55   

Chodzi o to ze pierwszy raz jechalem mitsubishi i to calipsiakiem ( pierwsza wersja chyba ) jak moj ziomek mial owego okolo 10 lat temu i spodobalo mi sie od razu.( o ile dobrze panietam mial 2.0 okolo 150 HP )
Pierwsza moja fura bylo C4- za plastikowe ale za to mocne - mialem tylko lekikei bule w karku jak gosc jadacy okol o70 kmh wjechal w moje dzwi, z Lancera sie ciesze- prowadzenie i ogolnie.
Ale zawsze podobaly mi sie auta o sporowym stylu. Wiadomo ze nie kupie na poczatek( kwota i obawa o zycie :) EVO czy G-TR
Taki calipsiak bylby idealny, choc podejzewam ze te 30000$ z reszta oplat to jak nowy Lancer ralliart czy Mazda 3 MPS( kobieca troche )
Mysle ze GS 2.4 wystarczyl by mi, zawsze moment wiekszy, mniejasza masa od Lancer i TEN Ksztalt :finga:
zobaczymy. Ralliart 4x4 duzy plus
Eclipse, Mazda naped przedni tez dobrzxe
350 Z naped tylni, pojemnosc- nie za bardzo dla mnie

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 09-07-2009, 12:16   

Fakt, że eclipse ma piękną sylwetkę i tylko dla niej warto go kupić ale aby być w pełni usatysfakcjonowanym ze sportowej sylwetki to osiągi też powinny być konkretne. Niestety podstawowy model eclipsa co mocniejsze diesle objeżdżają a to czasem naprawdę denerwuje.

Odpowiedz do tematu