Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
15-10-2009, 20:23
[EAx 97-04] Chcę kupic Galanta
Autor Wiadomość
motaMK 
Nowy Forumowicz

Auto: opel omega
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-07-2009, 20:27   [EAx 97-04] Chcę kupic Galanta

co myslicie o tym??
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9217125
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 10-07-2009, 17:45, w całości zmieniany 1 raz  

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 08-07-2009, 20:56   

Przynajmniej nie ukrywa wad. Ale 10000 bym nie dał......

Jacek25KRK 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Wysłany: 08-07-2009, 20:58   

ma LPI - z jednej strony zaleta, bo to dobre instalki, nia ma różnicy w spalaniu, itp
z drugiej strony masz w polsce zdaje się z 4-5 zakładów, które się tym zajmują, serwis b. drogi

gelon
[Usunięty]

Wysłany: 09-07-2009, 11:46   

A ja uwazam ze cena dobra. Coz to za umalowanie 2 elementow zaplacisz jakies 500-600 stowek i masz gala z gazem za jakies 10tysi bo pewnie gosc cos opusci jeszcze. No ale widze po wypowiedzi u gory ze 10tysi by ktos nie dał, a dlaczego?! bo trzeba umalowac dwa elementy!!!!??? (tylko dwa elementy!!!) czy licznik odstrasza i 2ka z przodu?! no cuz lepiej zatuszowac umalowac i wtedy by ktos dal i 13tysiecy bo tak cale chodza po tyle. A z tego roku w oryginale do gala nieznajdziesz,bo cudow niema, a to ze trzeba umalowac 2elementy to jest pikus!!!

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 09-07-2009, 12:37   

Ale to auto poza tymi elementami nie wygląda zahcęcająco. Widać to nawet na tych słabych zdjęciach. Poproś o lepszej jakości. Grill też jest nie oryginalny. A podczas tej kolizji raczej nie uległ uszkodzeniu.

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 09-07-2009, 13:46   

gelon napisał/a:
10tysi by ktos nie dał, a dlaczego?! bo trzeba umalowac dwa elementy!!!!??? (tylko dwa elementy!!!)

Nie będę się wdawał w zbędne debaty. Jestem Blacharzem-Lakiernikiem.....resztę sobie dopowiedz w dowolną stronę. Nie dał bym 10000 zł.

Co do pytania:
gelon napisał/a:
dlaczego?!

odpowiadam:
1. Nie ma fotek komory silnika
2. Maska źle leży względem czegokolwiek (błotniki, reflektory, grill)
3. zderzak jest totalnie nie z tej wersji,
4. Zderzak jest zniszczony a też kosztuje nie mało.....
5. Auto jest z 97 roku, więc jeden z pierwszych jaki produkowano, a te można kupić za 8000 już.
6. Myślisz że jak miał zahaczony ten bok aż do drzwi, to fartucha (element pod błotnikiem) nie ruszył?
7. Po prostu jedź i oglądaj.....Sam się przekonasz.....Ja nikomu nie bronię robić iluśtam kilometrów.....a dla mnie to możesz kupić nawet MALUCHA.....bo za 50PLN.....
8. Z lewej na błotniku biały kierunek, a z prawej żółty.....z przodu białe.....hmmmm....nie podejrzane?

gelon
[Usunięty]

Wysłany: 09-07-2009, 23:00   

Być może że jest akurat nie bardzo ten gal.
Ale dopóki nie zobaczysz na żywo to sie bardzo nie dowiesz.
[EDIT by MOD]
To ze maska zle pasuje to chyba sam wiesz, ze moze byc kwestia tylko przestawienia jej na zamku. To ze ma kierunki biale to nie musi byc odrazu podejrzany ze byl bity,bo wiele ludzi wymienia ich w galach dla ladniejszego wyglądu. I w tym zderzaku ja nie widze jakiejs wielkiej masakry.Ja natomiast handluje od kilkunastu lat autami i przywoże je z zachodu i takich galow juz troche przeżucilem . Galanty w Niemczech zaczynają się od 1800euro + przywóz + opłaty to sobie policz. A ty sądzisz ze nakupić mozna takie nawet za 8tysi,jesli tak to biore nawet 10 sztuk. Tylko nie wiedząc czemu jeszcze rzadnego nigdy niesprzedałem poniżej 12tysięcy (a sprzedają się pieknie) oczywiscie w zaleznosci od rocznika (97-02) ale tak jak mowie od minimum 12tysi do nawet 24tysięcy.Jakoś dziwne.
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 10-07-2009, 17:42, w całości zmieniany 1 raz  

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 09-07-2009, 23:16   

gelon napisał/a:
Ja natomiast handluje od kilkunastu lat autami i przywoże je z zachodu i takich galow juz troche przeżucilem (nie będe tu pisał ilosci). Galanty w Niemczech zaczynają się od 1800euro + przywóz + opłaty to sobie policz. A ty sądzisz ze nakupić mozna takie nawet za 8tysi

[EDIT by MOD] Mój gal = 8000 po opłatach. 100% bezwypadek, 100% nie malowany.

Co do polemiki z Tobą. Nie widzę tu sensu. Myślę że jak poczytasz regulamin forum to przeczytasz również punkt 8 z podpunktami. A jak widzę to bardzo niewiele masz do powiedzenia :

gelon napisał/a:
moze byc kwestia tylko przestawienia jej na zamku

A ja myślałem że przestawia się na zawiasach.....(poza tym źle ustawiona ZAWSZE świadczy o jej zdejmowaniu i/lub przekładaniu. Jak jesteś "HANDLARZ" to pewnie nie muszę Ci pisać że BEZ PRZYCZYNY nikt machy nie rusza.....

Tyle ode mnie. Zgłaszam posta do Admina i piszę to tylko po to abyś wiedział że jest coś takiego jak PKT 8 z PPKT w zasadach Forum.

gelon napisał/a:
bez urazy ale dla mnie to ty chyba jesteś nim na etapie "raczkowania"

hmmmmmmmm.............Nic nie powiem bo reprezentujesz dużo niższy poziom a ja się do niego nie zniżę.

gelon napisał/a:
I w tym zderzaku ja nie widze jakiejs wielkiej masakry.

Szczególnie że jest on totalnie NIEPRZEDLIFTOWY, ale to jako handlarz gali wiesz :)
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 10-07-2009, 21:05, w całości zmieniany 2 razy  

Jacek25KRK 
Forumowicz

Wysłany: 10-07-2009, 00:00   

DZIEWCZYNY !!!
nie kłóćcie się już

Gal jaki jest każdy widzi, ma zmieniany zderzak, lampy + lewą stronę
prawdopodobnie też maską
2 bicia miał na pewno

PS. Gelon i ten komentowany Galant są z tego samego regionu - zbieg okoliczności ??

PS. poszperałem troche i co znalazłem:
w wątku: http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#288407

Gelon napisał:

Cytat:
wystarczy spojrzec na cene!!!!!!!
ludzie !!!!!!! dobrego galanta nie kupisz za 12 tysiecy!!!!!!!!!
za 12 tysiecy to kupisz takiego konia po przejsciach ze masakra!!!!!!!!

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 10-07-2009, 09:44   

gelon, personalne wycieczki nie załatwiamy na forum - od tego jest PW. Sorry ale regulamin obowiązuje wszystkich.

Natomiast zgodzę się z Tobą że źle spasowana maska, czy też inne (czytaj po liftowe) kierunki i inne gadżety nie od razu przekreślają auta - z resztą już nie raz o tym pisałem.
Maska może być źle spasowana np. po wymianie sprzęgła ;) Demontując maskę ma się o wiele lepszy dostęp do wyciągu na którym można podtrzymać silnik ;) I jeżeli ktoś zdemontował maskę a zapomniał o zaznaczeniu jak ona wcześniej leżała to może później nie być spasowana tak jak była w oryginale ;)

Do pozostałych osób proszę w inny sposób wyrażać swoje opinie na temat aut - bo ocenianie/przekreślanie danego egzemplarza za pomocą zdjęć nie jest najlepszą formą.
Jak najbardziej można napisać, że coś odbiega od normy na co należy zwrócić uwagę przy ewentualnych oględzinach. Dopiero oględziny pozwolą na pełną ocenę auta

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2009, 16:04   

Roch Ty widziałeś to auto?

Poza tym, to czy moje stwierdzenie że nie dał bym 10000 jest przekreśleniem auta?

Ja to myślę że każdy ma swoje zdanie co do ceny, a wciskanie ludziom KITU i dobrej BAJERKI jest dobre ale na giełdzie samochodowej. Tam każdy jest 100% bezwypadek i każdy ma tylko 150000 nalatane bo stał u NEMCA na dywanie w salonie.......

Przestańmy ludziom Kity prawić. Ja nie siedzę przed kompem i nie przeglądam dziesiątek ogłoszeń bo mi się chce. Robię to dla ludzi i dla Forum.....

Pech chciał że ktoś napisał na temat auta, które sprzedaje GELON? No cóż. są lepsze i tańsze. Co do UKRYWANIA WAD......to tu bym książkę napisał i dla tego służę doświadczeniem co by handlaże (bez urazy GELON bo to o ogóle piszę) nie wciskali ludziom bez doświadczenia ciemnoty. Byłem świadkiem jak kolesiowi sprzedano Merca 124 rzeźbionego ze szpachli za 10000 w kredycie na 3 lata. Koleś się pewnie prędzej czy później tym autem rozwali. Kwestia sumienia. Jak zginie bo auto się pokruszy a nie pognie to będzie fajnie? Ktoś zarobił 10000 a ktoś może życie stracić.

Oczywiście to skrajność. Ale gal z tego ogłoszenia nie ma kierunków zmienionych bo ktoś tak chciał.....ma bo na 100% coś z nim się stało. A że "remontujący" był ślepy i zostawił mały kierunek z boku błotnika w kolorze pomarańczowym to szczegół. Ale to jednak szczegóły zdradzają historię auta. Z chęcią bym go przemierzył zgodnie ze specyfikacją producenta (posiadam takową do ramy naprawczej) i sprawdził bym jak płyta podłogowa i podłużnice......Ciekawe co by wyszło.....i ciekawe czy bezpieczne to by było.....

Ja nie przekreślam aut tylko wypisuję ich wady, które zauważam. Bo w końcu po to jest ten dział. Kilkakrotnie parę osób wybrało się na oględziny "ORGANOLEPTYCZNE" aut, które opisywałem ze zdjęć.....roch.....przykro mi, ale z żadnym się nie pomyliłem. Nie piszę tego bo wcale mnie to nie szczyci. Robię to, bo przynajmniej wiem że robię coś dla klubu. Reszta wniosków jest wasza. Szkoda tylko że Gelon ma 30 postów od 2007 roku (tak pomógł ludziom)......a ja 900 w rok krócej, z czego ok połowy jest w dziale chce kupić.

Jest to kolejny przypadek, za którym Kolejny MOD się wstawił. Proszę bardzo. Zgodnie z życzeniem, już nie będę pisał w tym dziale.....bo są lepsi :twisted:

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 10-07-2009, 16:48   

Forest_Taft napisał/a:
Roch Ty widziałeś to auto?
nie widziałem dlatego tak też napisałem że można podać co jest odmienne, na co zwrócić uwagę ;)
motaMK napisał/a:
Ja to myślę że każdy ma swoje zdanie co do ceny, a wciskanie ludziom KITU i dobrej BAJERKI jest dobre ale na giełdzie samochodowej. Tam każdy jest 100% bezwypadek i każdy ma tylko 150000 nalatane bo stał u NEMCA na dywanie w salonie.......
nie skomentowałem Twoje wypowiedzi na temat ceny - a na giełdach to wiadomo jak jest i nie tylko bo w internecie tez jest sporo ogłoszeń z małym przebiegiem, od pierwszego właściciela etc. ;)
Forest_Taft napisał/a:
Co do UKRYWANIA WAD......to tu bym książkę napisał i dla tego służę doświadczeniem co by handlaże (bez urazy GELON bo to o ogóle piszę) nie wciskali ludziom bez doświadczenia ciemnoty. Byłem świadkiem jak kolesiowi sprzedano Merca 124 rzeźbionego ze szpachli za 10000 w kredycie na 3 lata. Koleś się pewnie prędzej czy później tym autem rozwali. Kwestia sumienia. Jak zginie bo auto się pokruszy a nie pognie to będzie fajnie? Ktoś zarobił 10000 a ktoś może życie stracić.
ale wad ukrytych czy też prób tuszowania niedociągnięć nie zawsze można stwierdzić na podstawie zdjęć ;) Oględziny to podstawa - jeżeli ktoś jest zainteresowany danym autem a te jest zlokalizowane bardzo daleko to można poprosić kogoś z regionu czy mógłby podjechać i ocenić auto "na żywo" żeby nie było przypadku popadania w koszty dojazdu i marnowania czasu - jeżeli się okaże że auto jest faktycznie klapa - to miałem na myśli pisząc o ocenianiu na zdjęciach ;)
Forest_Taft napisał/a:
.. Ale gal z tego ogłoszenia nie ma kierunków zmienionych bo ktoś tak chciał.....ma bo na 100% coś z nim się stało. A że "remontujący" był ślepy i zostawił mały kierunek z boku błotnika w kolorze pomarańczowym to szczegół. Ale to jednak szczegóły zdradzają historię auta.
wypisałeś swoje spostrzeżenia - i bardzo dobrze.
Jednak jak ktoś jest zdecydowany kupić te auto to widzi co i jak z nim jest - może się zapytać właściciela dlaczego jest taki stan rzeczy - bo powinno być inaczej - np. kolory obrysówki ;) Dodatkowo przed wybraniem się na oględziny można poprosić właściciela o przesłanie dodatkowych zdjęć z interesującymi nas elementami auta ;)
Forest_Taft napisał/a:
Jest to kolejny przypadek, za którym Kolejny MOD się wstawił. Proszę bardzo. Zgodnie z życzeniem, już nie będę pisał w tym dziale.....bo są lepsi :twisted:
kompletnie nie rozumiem co masz na myśli - kto się za kim wstawił czy też nie :?:
Druga sprawa nikt Ci tu nie zakazuje pisać i nie wiem dlaczego się od razu tak uraziłeś i twierdzisz że są "lepsi"
Jeszcze raz napiszę żeby nie było niedomówień - to co napisałem tłustym drukiem jest jako wskazówka żeby nie oceniać aut na podstawie samych zdjęć.
Ewentualne wady jak najbardziej należy wskazać ale jak ktoś jest zdecydowany na dane auto to dopiero oględziny są najlepszym rozwiązaniem ;)

BTW: Do uwag które wymieniłeś dodałbym, że atrapa/grill też jest nie z tego modelu ;) Co więcej wydaję się być zamiennikiem - jak np ta :arrow: ATRAPA

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

marcinx 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant TD
Wysłany: 10-07-2009, 21:29   

witam wszytskich

czytam juz ktorys temat gdzie zamiast oceny samochodu, chociaz troche obiektywnej, mozna sie naczytac "kłotni".
Chcialbym zauważyć , że rzeczywiście wiekszosc aut drozszych lub tanszych jest po prostu przekreslana przez forumowiczow wypowiadajacych sie w danych kwestiach. Pytanie dlaczego?

Inni az za bardzo z koleji bronia tych aut, wiadomo ze niektorzy z nich to na pewno handlarze ktorzy sprzedaja te auta, wiec ich bronia. nie badzmy naiwni, ale zauwazcie cos ci handlarze sa na forum wiec oni tez czytaja watki, i chyba sie znaja na tych autach.

Mysle ze administratorzy powinni sie zastanowic nad stworzeniem dzialu sprzedarzy Galantów bo popyt jest na pewno duzy, i jesli jakich handlarz by sie sprawdzil ze jest uczciwy mozna by sie bylo tym tez jakos kierowac.

Natomiast dobrze by bylo gdyby nie sprzedawali auto w dziale chce kupic galanta tylko wlasnie CHCE SPRZEDAC GALANTA. natomiast zeby ci co czesto przekreslaja auta pisali tez co w nich jest dobre a nie tylko co zle. na pewno byloby latwiej tym ktorzy chca kupic auta np dla przykladu Owczar zazwyczaj pisze za i przeciw. po prostu obiektywnie.

pozdrawiam wszystkich forumowiczow

Jacek25KRK 
Forumowicz

Wysłany: 10-07-2009, 21:44   

masz troche racji, ale pisanie opinii na temat polega właśnie na wytykaniu wad, a nie zalet auta
punktem wyjścia jest galant w idealnym stanie, a każdy konkretny egzemplarz ogląda się i ocenia pod względem wad, które albo wpływają na obniżenie wartości, albo na odpuszczenie sobie tego auta wogóle

a jeszcze na temat oceniania auta i przekreślania go na podstawie zdjęc, to chyba właśnie o to chodzi w tym dziale forum, żeby ludzie bardziej wprawni oglądnęli zdjęcia, wyhaczyli co widzą już po zdjęciach, a resztę sie już ogląda na żywo

jeśli auto na zdjęciach wygląda źle, ma kupe mankamentów, to na żywo będzie jeszcze gorzej (takkie można dyskwalifikować od razu)

marcinx 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant TD
Wysłany: 10-07-2009, 21:55   

hmm.
mysle ze punkt wyjscowy jako idealny samochod bylby nowy samochod. a skonczzyli je robic pare lat temu. opinia - to ocena samochodu. wad i zalet. a zobacz jak ktos wkleja caly czas nowe linki i za kazdym razem mu mowi ze nie , nie kupuj, to w koncu przestanie wklejac i zazwyczaj taki ktos kupuje juz pod wplywem impulsu i zazwyczaj nie wychodzi na tym dobrze

nie mam racji?

pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi