Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CY3A 1.8] Skórzana tapicerka.
Autor Wiadomość
risc 
Mitsumaniak

Auto: Lancer SB 1.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-07-2009, 22:17   [CY3A 1.8] Skórzana tapicerka.

Witam Wszystkich forumowiczów.

Mam takie pytanie - czy ktoś posiada skórzaną tapicerkę w swoim Lancerze??? Z tym, że chodzi mi nie o seryjną, ale wykonywaną na zamówienie w polskim salonie. W katalogach skórzana tapicerka dostępna jest tylko w wersji Instyle, natomiast do niższych wersji nie ma jej nawet jako opcja. Jeżeli ktoś z użytkowników posiada taką tapicerkę to proszę o odpowiedź oraz informację jak to wygląda oraz jaka jest jakość tej skóry? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
risc

roobku 
Forumowicz
inż.

Auto: Lancer 09' 1.8 Intense
Wysłany: 04-07-2009, 16:04   

salon zleca wykonanie takiej tapicerki firmie zewnętrznej, ja bym się umówił w ten sposób że jak odbierzesz auto sam sobie pojedziesz do tej firmy i sam sobie dobierzesz rodzaj skóry, kolor skóry (np dwukolorowa tapicerka), kolor szycia, ceny kompletnej skórzanej tapicerki w zakładach w Krakowie i okolicach zaczynają się od 2 tys zł (ekoskóra) przez ok 4 tys (skóra naturalna samochodowa) do nawet 10 tys jak chcesz z bajerami (dodatkowe przeszycia, naszywane inskrypcje itp.), jeżeli zrobią to profesjonaliści będzie lepiej niż z fabryki, skóry są przeważnie włoskie, bardzo fajnie wygląda połączenie skóry z alcantarą (alcantara jest droższa niż skóra, często stosują tańszą antarę ale jest gorszej jakości), wykonanie kompletnej tapicerki ok tyg czasu

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-07-2009, 16:06   

A pomijając element tego że będzie jedyna w swoim rodzaju (jeśli chodzi o kolor itd) to nie lepiej dopłacić do insyle i cieszyć się np. xeonami gratis?

roobku 
Forumowicz
inż.

Wysłany: 04-07-2009, 16:27   

i podgrzewanymi siedzeniami :)

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-07-2009, 16:28   

Bez kluczykowym dostępem i Rocfordem z dyskiem chyba też...

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 04-07-2009, 17:42   

I gwarancją na skórę tyle co na samochód :D

risc 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-07-2009, 14:55   

Witam!
Dzięki za udzielenie odpowiedzi - już myślałem że nikt się nie wypowie.
Co do pierwszej kwestii:
roobku napisał/a:
salon zleca wykonanie takiej tapicerki firmie zewnętrznej(...)

Tyle wiem, samochód już zamówiłem i właśnie się obawiam tego jak to wyjdzie - podobno współpracują z jakąś zaufaną firmą, która obszywa dla nich (i nie tylko) samochody.
Druga kwestia:
roobku napisał/a:
(...)ja bym się umówił w ten sposób że jak odbierzesz auto sam sobie pojedziesz do tej firmy i sam sobie dobierzesz(...)

Podejrzewam że nie bardzo chcieliby zdradzić z którą firmą współpracują ponieważ stracili by swoją marżę :) po drugie mogłoby się okazać drożej niż gdybym sam pojechał, ponieważ tam byłbym klientem indywidualnym, a tak może robią kilka samochodów z salonu hurtem, ale tego nie wiem. Poza tym chcę odebrać już gotowe auto i mieć spokój.
Trzecia kwestia:
roobku napisał/a:
(...)jeżeli zrobią to profesjonaliści będzie lepiej niż z fabryki(...)

To najbardziej mnie niepokoi - ponieważ żeby obszyć skórą będą musieli wyciągnąć fotele, tylną kanapę i rozebrać drzwi, ponieważ w drzwiach też są wstawki - i tego się właśnie obawiam jak oni to zrobią czy wszystko zmontują z powrotem OK, żeby jeszcze przypadkiem czegoś nie uszkodzili przy składaniu?

krzychu napisał/a:
A pomijając element tego że będzie jedyna w swoim rodzaju (jeśli chodzi o kolor itd) to nie lepiej dopłacić do insyle i cieszyć się np. xeonami gratis?

No niestety Instyle - to już nie ten budżet.

I jeszcze jedno na koniec - jeżeli ktoś posiada jakieś namiary na firmy tapicerskie mające swoje www to proszę wrzucić - googlowałem ale jakoś bez rezultatów.

Pozdrawiam,
risc

roobku 
Forumowicz
inż.

Wysłany: 05-07-2009, 18:36   

w rejonie krakowa - najtańsza to chyba Monex z Klęczy Dolnej k/Wadowic link , byłem u nich, widziałem prace są ok, natomiast w Polsce z polecanych firm to: Top-car, Łódź - Retkinia, ul. Maratońska 72; Java Car Design link ; Tapsam link ; Vantage, Henryka Pachońskiego 11, 31-223 Kraków - robią m.in. dla salonu Volvo w Krakowie; LTS link

risc 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-07-2009, 22:09   

Dzięki za podane linki. Jak odbiorę samochód zapytam - może nie będą robili z tego tajemnicy z jaką firmą współpracują to wtedy napisze na forum (gdyby ktoś był ciekawy) :) Oczywiście napiszę też jaki jest efekt końcowy - czy warto, czy też może z daleka omijać tą firmę tapicerską. Póki co jestem dobrej myśli.

Pozdrawiam,
risc

Pawel34 
Mitsumaniak

Auto: lancer sportback 1.8
Wysłany: 05-07-2009, 23:31   

roobku napisał/a:
i podgrzewanymi siedzeniami :)

Tak ad vocem... to z podgrzewanych siedzeń mniej się cieszy Twoja męskość ;) Jeśli planujesz dzieci kup, ale lepiej nie używaj.

risc 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-07-2009, 11:56   

Witam!
Niestety informacji o tym jak wyszła nie fabryczna skóra nie będzie (przynajmniej ode mnie) ponieważ niedługo przed odbiorem zrezygnowałem z obszywania skórą i pozostałem przy zwykłej tapicerce.

Pozdrawiam,
risc

Odpowiedz do tematu