Znów coś z pompką |
Autor |
Wiadomość |
walker1980
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma 1.6 1996r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-02-2010, 10:31 Znów coś z pompką
|
|
|
Hej wszystkim już myślałem że problem mam z głowy. Jakiś czas temu autko mi gasło po jakiś 30s pracy i kaplica, wymieniłem filtr i wyciągnąłem pompkę i fakt ten dolny filterek był cały zasyfiony jakąś galaretą.Wszystko ładnie poczyściłem i pojeździłem jakiś tydzień czasu bo zgasł w trasie i kaplica. Wczoraj wymyłem zbiornik, wyczyściłem filtry przy pompce (choć nie były takie zasyfione) zrobiłem jakieś 30 km i znów to samo.
Czy padająca pompka może mieć takie objawy? bo myślę że albo chodzi albo nie a tu teraz strach wyjeżdżać. I czy można kupić nowy, ten dolny filtr przy pompce bo możliwe że tak gęstego sitka nie jestem w stanie go dobrze wyczyścić |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 11-02-2010, 11:55
|
|
|
walker1980, a jak przyspieszasz to cari normalnie sie spisuje?? u mnie podobne były objawy jak siadał czujnik połozenia wału az w koncu autko po kilku sekindach pracy gasło a jak wymieniłem czujnik to odrazu wszystko wróciło do normy.wez podłacz pod kompa to ci pokarze czy pompka paliwa juz siada jak chcesz to mam na zbyciu dwie jedna oryginalana jeszcze a druga moze z 2 miesiace tylko pochodizła w mojej starej cari ale raczej nieobstawiałbym ze to pompa paliwa. |
|
|
|
 |
walker1980
Forumowicz
|
Wysłany: 11-02-2010, 12:15
|
|
|
No właśnie przyspieszenie jest ok a diagnozę zrobiłem domowym sposobem według zaleceń na forum i wymrugało tylko jakiś problem z ABS. Dzisiaj jeszcze raz się do niej dobiorę i może jeszcze raz wymienić filtr paliwa? bo poprzednim razem zacząłem od niego i kręciłem go jeszcze na tej zasyfiałej pompce
[ Dodano: 11-02-2010, 12:37 ]
Bankowo coś po stronie pompki bo właśnie rozebrałem tylne siedzenie, odpaliłem i pompka jak chodzi to słychać jakieś siorbanie jakby ciągnęła paliwo z powietrzem a wlałem wczoraj 15l, możliwe że pompka może być gdzieś nieszczelna? |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 12-02-2010, 10:49
|
|
|
jak pompka jest zanurzona w benzynie to nie powinna nigdzie łapac lewego powietrza chyba że gdzies wyżej jest jakaś nie szczelnosc może jakos orgaloneptycznie to uda ci sie zobaczyc bo skoro pompka kręci to nic tu wymruganie błędów nie da |
|
|
|
 |
walker1980
Forumowicz
|
Wysłany: 12-02-2010, 12:59
|
|
|
dałem jej jeszcze jedną szanse, poskładałem wczoraj tylko do tego pojemnika w który wchodzi pompka wlałem trochę benzyny tak by to drugie sitko było zanurzone. Na razie jeździ ale tylnych siedzeń nie składałem i ją teraz nasłuchuję. Jak znowu coś będzie to będę słyszał czy zaczęła łapać powietrze czy po prostu staje. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 12-02-2010, 16:42
|
|
|
adaśko napisał/a: | jak pompka jest zanurzona w benzynie to nie powinna nigdzie łapac lewego powietrza chyba że gdzies wyżej jest jakaś nie szczelnosc | jesteś blisko nieszczelnośc może wystąpić pomiędzy połaczeniem paliwowym pompki oraz góry dekla która jest dokręcana ta duza plastikowa nakretka a u góry niej znajduje sie kostka elektryczna, przewod zasilajacy i powrotny paliwa. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
walker1980
Forumowicz
|
Wysłany: 17-02-2010, 11:15
|
|
|
jeszcze jedno pytanko, ostatnio zobaczyłem że wężyk odpowietrzający zbiornik paliwa był cały zachlapany śniegiem i jedna bryła lodu, czy to mogło wpłynąć na pracę pompki? bo auto jak na razie śmiga |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 17-02-2010, 11:32
|
|
|
raczej przy tankowaniu miałbyś problem bo by ci odbijał pistolet . |
_________________ ===========================
carisma i ja
 |
|
|
|
 |
walker1980
Forumowicz
|
Wysłany: 17-02-2010, 11:42
|
|
|
Więc czas pokaże, na razie wszystko wypucowałem, zmieniłem CPN i jeżdżę. Dzięki za wszystkie uwagi |
|
|
|
 |
|