Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
manual albo schemat pasków
Autor Wiadomość
bartek:-)
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 11:42   manual albo schemat pasków

Panowie,
zmieniam pasek ale cos mi sie wydaje ze rolki są nie takie jak powinny być.
Na alternatorze jest bieżnia natomiast potem na tej głównej rolce nie ma nic. Jest po prostu gładka. Czy tak powinno być????????
Poza tym jak jest rozwiązane napinanie paska? Czy do tego tżeba użyć którejś z tych mniejszych rolek?

Dzięki z góry za porady.

Pozdrawiam serdecznie

tylda111
[Usunięty]

Wysłany: 06-02-2008, 16:15   

a który masz rok?? tego auta

BalantinaŚ 
Nowy Forumowicz

Auto: 3000GTO VR4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-07-2009, 21:28   

do napinania paska jest napinacz hydrauliczny który musisz wyciagnac scisnac delikatnie w imadle i wsadzic zawleczke!!!załozyc go spowrotem i po dokładnym załoznieu paska wyciagnac zawlczke i teraz uwaga wersja GTOkreci sie do tyłu i dopiero wtedy napina pasek

[ Dodano: 27-07-2009, 22:33 ]
masakra nie zwróciłem uwagi na date
:mrgreen:

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2009, 23:36   

hahahahahahahah nieźle działa forum odpowiedz po ponad 1,5 roku lepiej późno niż :twisted: wcale :mrgreen: :P

n3000 
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Wysłany: 29-07-2009, 07:58   

W dodatku nie na temat bo pytanie było o pasek alternatora a odpowiedz jest o pasku rozrządu hehehe a z ciekawości Balantinaś o co ci chodzi pisząc że w wersji GTO kręci się do tyłu ? bo rozrząd w wersji GTO ustawia się tak samo jak w wersji 3000gt mają ten sam silnik.

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2009, 23:53   

n3000, nie wiesz o co chodzi ten silnik zasysa powietrze rurą wydechową a spaliny wyrzuca filtrem powietrza hahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

n3000 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-07-2009, 07:45   

Ahaaa, ale ja głupi jak mogłem na to nie wpaść hehehe, widać muszę się jeszcze poduczyć bo to chyba jakaś nowa technologia jest rodem z NASA :mrgreen: i te filtrowane spaliny... ooo to jakaś grubsza akcja jest hehehehe

Daro 
Mitsumaniak

Auto: Carisma I
Kraj/Country: Belgium
Wysłany: 30-07-2009, 10:10   

kosior1975 napisał/a:
n3000, nie wiesz o co chodzi ten silnik zasysa powietrze rurą wydechową a spaliny wyrzuca filtrem powietrza hahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale jezdzi przodem normalnie?

n3000 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-07-2009, 08:48   

no podobno w dni robocze jeździ przodem normalnie a w niedzielę i święta to tylko tyłem hehe czasem fajnie poczytać takie posty humor się człowiekowi poprawia od razu. Wczoraj trafiłem tez na fajny post na forum eclipse kolega się pyta czy da się zamontować filtr stożkowy z powietrza hehe moim zdaniem łatwiej by było to zrobić z ziemi ale jak to się mówi dla chcącego.... http://www.eclipse.net.pl...6c9dfb604a6fa98

Odpowiedz do tematu