Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:33 |
[MSS ALL] [AKCESORIA] Zamontowanie gasnicy w SS |
Autor |
Wiadomość |
cyklista
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,6 Comfort
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sty 2006 Posty: 216 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 27-05-2006, 13:31 [MSS ALL] [AKCESORIA] Zamontowanie gasnicy w SS
|
|
|
Czy wozicie gaśnice w schowku pod siedzeniem czy zamontowaliscie ja gdzie indziej?
Mi by pasowało umieścić ja gdzieś indziej (a schowek wykorzystac na podręczne rzeczy przydatne w czasie podrózy i porządną apteczke - bo ta oryginalna z jednym bandazem i kawałkiem waty to jest szczyt minimalizmu), ale nie wiem czy wiercić jakies dziury i przykrecić np. koło nóg pasazera (lub kierowcy) czy tez np. przykleic ją na rzepach do tapicerki.
Gdzie mozna bezpiecznie wkrecić się zeby nie przebić jakiejś wiazki, nie wyjsc na zewnatrz ze sruba i nie spowodowac korozji itp..
Lub jak przyczepic na rzepach zeby sie nie odczepiło samoistnie w razie wypadku. Wywalenie gasnicy do baganizka wykluczam, tam moge ewentualnie umiesci jakąś dodatkową. |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-03-2009, 09:07, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 27-05-2006, 15:59 Gdzie gaśnica
|
|
|
Ja mam włożoną, tak po prostu, pod siedzenie kierowcy. Jak na razie nie wala się po podłodze. Czasem może być potrzeba, żeby ją szybko wyjąć |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
MariuszZ
Forumowicz
Auto: ex. Space Star 1.6 Comfort'04
|
Wysłany: 27-05-2006, 23:05 Re: Gdzie gaśnica
|
|
|
JCH napisał/a: | Ja mam włożoną, tak po prostu, pod siedzenie kierowcy. |
Dokładnie tak samo ją wożę- wyprofilowanie podłogi dość dobrze zapobiega przemieszczaniu się a dostęp do niej jest w miarę dobry. |
_________________ Mariusz & (już nie mój) MSS 1.6 "Bisiek" Steel Grey |
|
|
|
 |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2006, 16:45
|
|
|
ja też wożę w schowku pod siedzeniem pasazera.na allegro widzialem takie torby do mitsubishi na rzepy. a pod swoim siedzonkiem wożę trójkącik po w bagazniku za dużo huku robił. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 00:01
|
|
|
a czy przypadkiem ss nie ma podobnych rozwiazan tech. jak carisma? tj. chodzi o nawiew na nogi pasazerow jadacych z tylu? bo jesli tak to mozna bardzo ladnie zamontowac gasnice, a jesli nie to sprawy nie bylo |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-05-2006, 00:44
|
|
|
arek 69 już kiedyś prosiłem o niewgrywanie na serwer zdjęć kompletnie niezwiązanych z tematem...
Stwierdzam z przykrością że mnie olewasz. To jest ostatnie ostrzeżenie. Nie rób tego więcej albo zablokuje Ci możliwość wgrywania zdjęć na dobre. Prosze o nieodpisywanie na forum. Polecam gg lub PW. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
cyklista
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,6 Comfort
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sty 2006 Posty: 216 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 29-05-2006, 09:00
|
|
|
Są nawiewy do tyłu na nogi pasażerów, czy myslisz zeby do nich przykręcić uchwyt gaśnicy? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 09:38
|
|
|
acha, no to skoro tak, to mozna smialo przykrecic gasnice do tych nawiewow pod fotelem kierowcy (szkoda ze moja carisma stoi w aso bo bym pstrykna zdjecie).
one sa zbudowane w ten sposob ze wychodza (rownolegle z fotelem i pod nim) ze srodkowego tunelu i ida do tylu. |
|
|
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2008, 15:02
|
|
|
temat dosyć stary ale jak sie to mówi jary - ja mam normalne mocowanie fabryczne pod prawa nogą pasażera z przodu tak prawie pod jego fotelem - jak bedzie potrzeba - pstrykne fotkę |
|
|
|
 |
szkuba
Forumowicz
Auto: MSS 1.3 GL 2000r.-sprzedany
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2007 Posty: 190 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 21-06-2009, 21:34
|
|
|
bazkomp wrzuć fotki tego mocowania fabrycznego, ostatnio mnie kumpel straszył że jak gdzieś przydwonisz to taka luźna gaśnica może łamać nogi |
_________________ Kuba |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 21-06-2009, 22:04
|
|
|
szkuba napisał/a: | bazkomp wrzuć fotki tego mocowania fabrycznego, ostatnio mnie kumpel straszył że jak gdzieś przydwonisz to taka luźna gaśnica może łamać nogi | oczywiście, że może - podczas wypadku energia kinetyczna jest bardzo duża, taka gaśnica może bez problemu kogoś uszkodzić - osobiście pod prawym fotelem mam schowek... |
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2009, 22:25
|
|
|
też mam schowek ale między schowkiem a podłogą jest na tyle miejsca aby zamocować gaśnice - jutro będą fotki.
[ Dodano: 24-06-2009, 08:46 ]
obiecane zdjęcie
wybaczcie ten syf i jakość fotki
jak otwieram (wysuwam) schowek to mi ta gaśnica nie w ogóle zawadza. |
|
|
|
 |
brutus25
Forumowicz

Auto: MSS 1.6 Family 2003
|
Wysłany: 24-06-2009, 17:27
|
|
|
Witam,
U mnie gasnica mieści się w bagazniku z lewej strony w schowku. Nie wiem czy fabrycznie przystosowany czy nie bo to dopiero drugi tydzień mojego użytkowania MSS i dopiero autko poznaję. |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 24-06-2009, 19:14
|
|
|
brutus25 napisał/a: | Witam,
U mnie gasnica mieści się w bagazniku z lewej strony w schowku. Nie wiem czy fabrycznie przystosowany czy nie bo to dopiero drugi tydzień mojego użytkowania MSS i dopiero autko poznaję. | u mnie jest tak samo, nic nie lata, jest zaczepiona
wzorowy użytkownik - niedawno kupił misia, a juz ma konto na najbardziej fachowym forum pod słońcem |
|
 |
brutus25
Forumowicz

Auto: MSS 1.6 Family 2003
|
Wysłany: 25-06-2009, 07:39
|
|
|
No nie da się ukryć że bardzo dużo rzeczy już się dowiedziałem o moim nowym nabytku dzięki temu forum. Zapowiada się na dłuższy związek
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|