|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
silniczek krokowy |
Autor |
Wiadomość |
radek230481
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-07-2009, 11:43 silniczek krokowy
|
|
|
Witam
Podczas jazdy samochód mi wielokrotnie gaśnie ( podczas niskich obrotów), prawdopodobnie winę ponosi za to silniczek krokowy lub przepustnica. Teraz pytanko: Czy warto czyścić silniczek, czy też kupić nowy ewentualnie używany na allegro? Jeśli go przeczyszczę to na jak długo będę spokojny że mi nie będzie gasł? |
|
|
|
 |
kozuch2
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 Gdi LS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-07-2009, 14:16
|
|
|
to napewno silnik krokowy, miałem to samo u siebie, jak odpalałem samochód, gasł, przejezdzam do najblizszej krzyzówki gasł, wymieniłem całą przepustnice, zapłaciłem 150 zł na allegro, od tej pory ani razu nie zdarzyło się aby silnik sie zadławił, tylko falujące obroty mi pozostały, ale z tym juz się poddaje a wiec kupuj i nie martw się |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2009, 15:04
|
|
|
Samego silniczka nie warto kupowac, musisz kupic razem z bypasami, które sa przykrecone do przepusnicy na 4 sruby, ja wymieniałem chyba z 4 krokowce i nie rozwiazalo to problemu, dopiero wymiana całej przepustnicy pomogła. Wymieniałem cała z lenistwa, bo niechiało mi sie okrecac bypasów Jeszcze jedna sprawa jak odłaczysz zalilanie z tego krokowego, to bedziesz miał 2 rzedy pinów ,po 3 złacza, wez miernik ,ustaw go na 20 omm i przykładajac do srodkowego jeden przewód miernika, zmierz jaki jest opór pomiedzy lewym a prawym pinem powinno byc miedzy 28-33 omm, jak jest inaczej to elektrocewka padła, i bedziesz wiedział na 100% czy to krokowy. Oczywiscie mogły tez pasc inne cuda w tym krokowcu ale najpierw sprawdz miernikiem
masz tu dokładnie jak to masz zrobic http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=32569
radek230481 napisał/a: | Jeśli go przeczyszczę to na jak długo będę spokojny że mi nie będzie gasł? | nie bedziesz spokojny, to bedzie loteria, nie znasz dnia ani godziny |
|
|
|
 |
|
|