|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 14-10-2009, 19:40 |
Pomoc w wyborze - trzy Galanty EAxA/W kombi do oceny |
Autor |
Wiadomość |
andrey
Nowy Forumowicz
Auto: brak/szukam
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-07-2009, 21:50 Pomoc w wyborze - trzy Galanty EAxA/W kombi do oceny
|
|
|
Witam
Na wstępie chciałbym się przywitać, ponieważ jestem nowym użytkownikiem forum, chociaż do dłuższego czasu było mi ono źródłem wiedzy o galancie. Dzięki wam dowiedziałem się naprawdę sporo o nim i czego się spodziewać.
Odrazu zaznaczam że jestem "zielonym" kierowcą (prawko zdane miesiac temu) i samochód który kupię będzie moim pierwszym. Jeśli uważacie że warto żebym wiedział coś extra o Galancie jako amator, to proszę piszcie. Ale do rzeczy...
Interesuje mnie Galant EAxA/W, koniecznie kombi. Kwota jaką chciałbym przeznaczyć na samochów to około 12tyś zł (nie licząc początkowych napraw typu rozrząd, ubezpieczenia, rejestracji, etc). Najlepiej benz+gaz, ale może też być diesel.
Co myślicie o następujacych samochodach:
Nr.1
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9268630
Kod: |
Cena (brutto):
11 500 PLN / 2 729 EUR (do negocjacji)
Typ: Kombi
Informacje:
Rok produkcji: 1997, Data rejestracji: 03/1997, Przegląd: 06/2010, Ubezpieczenie: 06/2010, 211 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1990 cm3, benzyna+LPG, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, hak, el. szyby, klimatyzacja, alufelgi, ASR, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne, kierownica wielofunkcyjna
Dodatkowe informacje:
garażowany, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
Witam wystawiam na sprzedaz autko którego właścicielem jestem od grudnia2007.Autko srawuje sie wyśmienicie całkowicie sprawne wymienione klocki i tarcze .Gaz założony przy 203000km 10.2008r obecnie 211000 spalanie 11-12l w cyklu mieszanym.Możliwosc zamiany na cos droższego Wiadomosci na numer tel 609525886 lub mail pkoszar@gmail.comPozdrawiam. |
Nr.2
Mitsubishi Galant 2.5 V6 + GAZ, jasna sk
Kod: | Cena (brutto):
12 900 PLN / 3 061 EUR (do negocjacji)
Informacje:
Rok produkcji: 1997, Data rejestracji: 01/1997, Przegląd: 02/2010, Ubezpieczenie: 02/2010, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 180 KM (132 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna+LPG, bordowy-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, komputer, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgielne, bagażnik na dach
Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
Samochód sprowadzony w 2000 r. jeszcze na gwarancji, I właściciel w Polsce. Pełne wyposażenie z klimatronic i jasną beżową skórą. PANORAMICZNY SZYBERDACH! Wtryskowa instalacja gazowa PRINS. Serwisowany w ASO - książka serwisowa. dwa komplety opon Michelin (letnie + zimowe). Radio z MP3/WMA Alpine CDA-9847R. Drobne uszkodzenia lakieru (widoczne na zdjeciach). Faktura VAT.
Polska , Warszawa (woj. mazowieckie),
tel.: +48 601 301 737
|
Nr.3
Mitsubishi Galant po opłatach ,raty,stan super
Cena (brutto):
12 900 PLN / 3 061 EUR (do negocjacji)
Informacje:
Rok produkcji: 1998, 194 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 2000 cm3, benzyna+LPG, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, ASR, centralny zamek, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, welurowa tapicerka
Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, sprowadzony, bezwypadkowy
Opis pojazdu:
AUTO ŚWIEZO SPROWADZONE - PO OPŁATACH KOSZT KUPUJĄCEGO DO PEŁNEJ REJESTRACJI TO 250 ZŁ ,KUPUJĄCY ZWOLNIONY Z OPŁATY SKARBOWEJ, STAN TECHNICZNY ORAZ WIZUALNY AUTA BARDZO DOBRY , ŚRODEK UTRZYMANY W NIENAGANNYM STANIE , SILNIK PRACUJE BARDZO ŁADNIE , SUCHY , PALI NA DOTYK , ZAWIESZENIE W STANIE IDEALNYM - NIC NIE PUKA NIC NIE STUKA. !!!!AUTO NIE WYMAGA WKŁADU FINANSOWEGO!!!! , MOŻLIWOŚĆ SPRZEDAŻY RATALNEJ JAK I DOSTARCZENIA AUTA POD WSKAZANY ADRES . POLECAM BO NAPRAWDE WARTO TEL 790 -307 - 130
KLIMATYZACJA SPRAWNA . GAZ VIALLE III generacjI LPI układów zasilania gazowego Są to układy pracujące w systemie DGI – Sterowany Cyfrowo System Wtrysku Gazu. Ilość porcji gazu regulowana jest tutaj przez komputer DGI, natomiast specjalny rozdzielacz dzieli ją precyzyjnie 4 równe części. Układy te pozbawione są miksera(PAROWNIKA) gazu dzięki czemu minimalizowana jest różnica w wydajności silnika pracującego na gazie i na benzynie. Dzięki dużej prędkości pracy i dużemu otwarciu wtryskiwacza system DGI nie ulega zatkaniu pozostając równie sprawnym zimą i latem. W POLSCE ZAŁOŻENIE TAKIEGO GAZU TO KOSZT OK 9000 ZŁ HOMOLOGACJA NA 10 LAT
autokomis ,, MMR"
kilińskiego 13
99-300 kutnoTel: +48 - 790307130
+48 - 790337666
|
Nr.4
Mitsubishi Galant GLS TD
Cena (brutto):
11 700 PLN / 2 777 EUR (do negocjacji)
Informacje:
Rok produkcji: 1997, Data rejestracji: 05/2008, Przegląd: 05/2009, Ubezpieczenie: 05/2009, 220 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 90 KM (66 kW), Pojemność skokowa: 1998 cm3, olej napędowy (diesel), zielony-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka
Dodatkowe informacje:
sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
Samochód w stanie bdb. zadbany. Tapicerka welurowa - brak uszkodzeń. ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatronik, 4 poduszki, centralny, autoalarm itd. przebieg 220 tyś. km. Od 1 roku w kraju. Przegląd i OC aktualne do 05 2010 r. Samochód bardzo wygodny i zadbany. Klimatronic po przeglądzie.
Tel. 509 072 888 - Drawsko Pom (Zachodniopomorskie).
|
(niestety mieszkam dość daleko od wszystkich trzech, stąd poniekąd moja prośba o wstępną ocenę)
Jeszcze na koniec jedna prośba/pytanie. Czy myślicie że 2.5 V6 163km będzie odpowiednim wyborem dla świeżego kierowcy. Trochę martwi mnie ta moc.
Z góry dziękuje za pomoc i jakieś wskazówki.
Pozdrawiam
Andrzej[/quote]
EDIT: Zgodnie z prośba edytowałem post jak w przykładzie oraz dodałem kolejnego Gala
EDIT 2:Dodałem ostatniego gala |
Ostatnio zmieniony przez andrey 27-07-2009, 22:06, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 25-07-2009, 22:38
|
|
|
Nr.3 bym sobie odpuścił jest to jedna z najuboższych wersji,bez halogenów,ręczna klima i 2 poduszki powietrzne,i jak on ma ASR to ja jestem święty,instalacja gazowa droga w serwisowaniu,tu masz link to tematu odnośnie jej http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3762
Nr.2 Jak widać na dzień dobry nadkola do roboty i drzwi,brak schowka pod przełączników wysokości świateł rdza na kielichach,a nawet na pałąku podtrzymywania maski,lampa lewa strona nie zgrywa się z maska i zderzakiem,kierunki zapadnięte do środka,kolki wlotu powietrza zastąpione śrubami to tyle co można wyczytać z tych zdjęć.
Nr.1 Brak zaślepek halogenów,ogólnie słabe zdjęcia poproś sprzedającego o bardziej dokładne i w większej rozdzielczości,jak na razie to najładniejszy. |
|
|
|
 |
andrey
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-07-2009, 14:18
|
|
|
Nr.1 - wysłałem maila z prośba o więcej informacji o tym galu oraz o lepsze zdjęcia, zobaczymy co będzie dalej.
Prosiłbym też o kilka słów o tym
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9298531
Z góry dzięki
Pozdrawiam
Andrzej |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 27-07-2009, 15:52
|
|
|
Przed kupnem poelcam także lekturę: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803
[ Dodano: 27-07-2009, 15:58 ]
Czy jesteś zdecydowany na konkretny silnik? Ten w Warszawie dość moznoc sfatygowany. Zresztą Kmer już napisał. Same zdjęcia zniechęcają...
Trójkę też Arek napisał plusy i minusy odnośnie instalacji.
Proponuję najpierw przeczytać FAQ iz decydować się na konkretny silnik a potem szukać czegoś dla siebie. Diesel też ma wady i zalety. Link do FAQ na temat TD również w linku powyżej. |
|
|
|
 |
andrey
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-07-2009, 16:29
|
|
|
FAQ czytałem juz wcześniej, ale myślę że muszę zrobić to jeszcze raz, teraz mając prawko i jako takie pojęcie czego sie spodziewać napewno więcej załapie.
Silniki...hmm... wacham się między 2.0TD a 2.0benz+gas, jednak z przewaga diesla.
Problem w tym że narazie moje doświadczene ogranicza się do Punto Grande z kursu i Nissana Sunny 2.0D mojego brata (prawko mam od niecałego miesiaca). |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 27-07-2009, 20:56
|
|
|
andrey, jeżeli masz zamiar montować gaz to poleciłbym 2.5V6 różnica nie wielka,a komfort lepszy z jazdy,pytasz czy 163KM to dużo dla początkującego kierowcy,wszystko zależy od tego czy jak jeździsz i czy potrzebujesz auto do przemieszczania czy do szaleństw na drodze,dla niektórych i 55KM jest za dużo,powiem tak zapasu mocy nigdy za wiele,niekiedy się przydaje,ważne jest to żeby prowadzić auto z głową,
odnośnie Diselka autko wygląda na zadbane,nie widać na nim jakiś rażących mankamentów,wyciek oleju spod korka wlewu,ale to standard we wszystkich miskach nowa uszczelka załatwi sprawę,to tyle.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
andrey
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-07-2009, 22:14
|
|
|
Dostałem odpowiedz na temat Gala nr. 1
Cytat: |
Witam auto kupilem od polaka ktory sprowadzil go w calosci w kwietnuiu we wrzesnuiu mial stluczke i takiego odkupilem wymienileem i malowalem maske lewy blotnik zderzak lewa lampa klimatronik nabijany i odgrzybiany w zeszlym roku olej do wymiany za 3000km rozrzady niewymieniane serwis gazu po pierszym 1000km zrobiony nastepny za okolo 3000km pozdro.
|
Pytałem się jeszcze o dokumenty, faktury oraz prosiłem o większe zdjęcia, ale dostałem tylko to co jest już na aukcji, także lipa.
Jutro zadzwonię i zapytam się o tego diesla, bo narazie to chyba najfajnieszy w zestawieniu. |
|
|
|
 |
|
|