Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
14-10-2009, 19:40
Pomoc w wyborze - trzy Galanty EAxA/W kombi do oceny
Autor Wiadomość
andrey 
Nowy Forumowicz

Auto: brak/szukam
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-07-2009, 21:50   Pomoc w wyborze - trzy Galanty EAxA/W kombi do oceny

Witam

Na wstępie chciałbym się przywitać, ponieważ jestem nowym użytkownikiem forum, chociaż do dłuższego czasu było mi ono źródłem wiedzy o galancie. Dzięki wam dowiedziałem się naprawdę sporo o nim i czego się spodziewać.
Odrazu zaznaczam że jestem "zielonym" kierowcą (prawko zdane miesiac temu) i samochód który kupię będzie moim pierwszym. Jeśli uważacie że warto żebym wiedział coś extra o Galancie jako amator, to proszę piszcie. Ale do rzeczy...

Interesuje mnie Galant EAxA/W, koniecznie kombi. Kwota jaką chciałbym przeznaczyć na samochów to około 12tyś zł (nie licząc początkowych napraw typu rozrząd, ubezpieczenia, rejestracji, etc). Najlepiej benz+gaz, ale może też być diesel.

Co myślicie o następujacych samochodach:
Nr.1

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9268630

Kod:

Cena (brutto):

11 500 PLN / 2 729 EUR (do negocjacji)

Typ: Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 1997, Data rejestracji: 03/1997, Przegląd: 06/2010, Ubezpieczenie: 06/2010, 211 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1990 cm3, benzyna+LPG, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, hak, el. szyby, klimatyzacja, alufelgi, ASR, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne, kierownica wielofunkcyjna
Dodatkowe informacje:

garażowany, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:

Witam wystawiam na sprzedaz autko którego właścicielem jestem od grudnia2007.Autko srawuje sie wyśmienicie całkowicie sprawne wymienione klocki i tarcze .Gaz założony przy 203000km 10.2008r obecnie 211000 spalanie 11-12l w cyklu mieszanym.Możliwosc zamiany na cos droższego Wiadomosci na numer tel 609525886 lub mail pkoszar@gmail.comPozdrawiam.

Nr.2

Mitsubishi Galant 2.5 V6 + GAZ, jasna sk

Kod:
Cena (brutto):

12 900 PLN / 3 061 EUR (do negocjacji)

Informacje:

Rok produkcji: 1997, Data rejestracji: 01/1997, Przegląd: 02/2010, Ubezpieczenie: 02/2010, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 180 KM (132 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna+LPG, bordowy-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, komputer, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgielne, bagażnik na dach
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:

Samochód sprowadzony w 2000 r. jeszcze na gwarancji, I właściciel w Polsce. Pełne wyposażenie z klimatronic i jasną beżową skórą. PANORAMICZNY SZYBERDACH! Wtryskowa instalacja gazowa PRINS. Serwisowany w ASO - książka serwisowa. dwa komplety opon Michelin (letnie + zimowe). Radio z MP3/WMA Alpine CDA-9847R. Drobne uszkodzenia lakieru (widoczne na zdjeciach). Faktura VAT.

Polska , Warszawa (woj. mazowieckie),
tel.: +48 601 301 737

Nr.3

Mitsubishi Galant po opłatach ,raty,stan super

Kod:

Cena (brutto):
12 900 PLN / 3 061 EUR (do negocjacji)

Informacje:

Rok produkcji: 1998, 194 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 2000 cm3, benzyna+LPG, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, ASR, centralny zamek, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, welurowa tapicerka
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, sprowadzony, bezwypadkowy
Opis pojazdu:

AUTO ŚWIEZO SPROWADZONE - PO OPŁATACH KOSZT KUPUJĄCEGO DO PEŁNEJ REJESTRACJI TO 250 ZŁ ,KUPUJĄCY ZWOLNIONY Z OPŁATY SKARBOWEJ, STAN TECHNICZNY ORAZ WIZUALNY AUTA BARDZO DOBRY , ŚRODEK UTRZYMANY W NIENAGANNYM STANIE , SILNIK PRACUJE BARDZO ŁADNIE , SUCHY , PALI NA DOTYK , ZAWIESZENIE W STANIE IDEALNYM - NIC NIE PUKA NIC NIE STUKA. !!!!AUTO NIE WYMAGA WKŁADU FINANSOWEGO!!!! , MOŻLIWOŚĆ SPRZEDAŻY RATALNEJ JAK I DOSTARCZENIA AUTA POD WSKAZANY ADRES . POLECAM BO NAPRAWDE WARTO TEL 790 -307 - 130
KLIMATYZACJA SPRAWNA . GAZ VIALLE III generacjI LPI układów zasilania gazowego Są to układy pracujące w systemie DGI – Sterowany Cyfrowo System Wtrysku Gazu. Ilość porcji gazu regulowana jest tutaj przez komputer DGI, natomiast specjalny rozdzielacz dzieli ją precyzyjnie 4 równe części. Układy te pozbawione są miksera(PAROWNIKA) gazu dzięki czemu minimalizowana jest różnica w wydajności silnika pracującego na gazie i na benzynie. Dzięki dużej prędkości pracy i dużemu otwarciu wtryskiwacza system DGI nie ulega zatkaniu pozostając równie sprawnym zimą i latem. W POLSCE ZAŁOŻENIE TAKIEGO GAZU TO KOSZT OK 9000 ZŁ HOMOLOGACJA NA 10 LAT

autokomis ,, MMR"
kilińskiego 13
99-300 kutnoTel:     +48 - 790307130
+48 - 790337666

Nr.4

Mitsubishi Galant GLS TD

Kod:

Cena (brutto):

11 700 PLN / 2 777 EUR (do negocjacji)

Informacje:

Rok produkcji: 1997, Data rejestracji: 05/2008, Przegląd: 05/2009, Ubezpieczenie: 05/2009, 220 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 90 KM (66 kW), Pojemność skokowa: 1998 cm3, olej napędowy (diesel), zielony-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka
Dodatkowe informacje:

sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:

Samochód w stanie bdb. zadbany. Tapicerka welurowa - brak uszkodzeń. ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatronik, 4 poduszki, centralny, autoalarm itd. przebieg 220 tyś. km. Od 1 roku w kraju. Przegląd i OC aktualne do 05 2010 r. Samochód bardzo wygodny i zadbany. Klimatronic po przeglądzie.

Tel. 509 072 888 - Drawsko Pom (Zachodniopomorskie).

(niestety mieszkam dość daleko od wszystkich trzech, stąd poniekąd moja prośba o wstępną ocenę)

Jeszcze na koniec jedna prośba/pytanie. Czy myślicie że 2.5 V6 163km będzie odpowiednim wyborem dla świeżego kierowcy. Trochę martwi mnie ta moc.

Z góry dziękuje za pomoc i jakieś wskazówki.
Pozdrawiam
Andrzej[/quote]

EDIT: Zgodnie z prośba edytowałem post jak w przykładzie oraz dodałem kolejnego Gala
EDIT 2:Dodałem ostatniego gala
Ostatnio zmieniony przez andrey 27-07-2009, 22:06, w całości zmieniany 5 razy  

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 25-07-2009, 22:38   

Nr.3 bym sobie odpuścił jest to jedna z najuboższych wersji,bez halogenów,ręczna klima i 2 poduszki powietrzne,i jak on ma ASR to ja jestem święty,instalacja gazowa droga w serwisowaniu,tu masz link to tematu odnośnie jej http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3762

Nr.2 Jak widać na dzień dobry nadkola do roboty i drzwi,brak schowka pod przełączników wysokości świateł rdza na kielichach,a nawet na pałąku podtrzymywania maski,lampa lewa strona nie zgrywa się z maska i zderzakiem,kierunki zapadnięte do środka,kolki wlotu powietrza zastąpione śrubami to tyle co można wyczytać z tych zdjęć.

Nr.1 Brak zaślepek halogenów,ogólnie słabe zdjęcia poproś sprzedającego o bardziej dokładne i w większej rozdzielczości,jak na razie to najładniejszy.

andrey 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-07-2009, 14:18   

Nr.1 - wysłałem maila z prośba o więcej informacji o tym galu oraz o lepsze zdjęcia, zobaczymy co będzie dalej.

Prosiłbym też o kilka słów o tym
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9298531

Z góry dzięki
Pozdrawiam
Andrzej

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 27-07-2009, 15:52   

Przed kupnem poelcam także lekturę: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803

[ Dodano: 27-07-2009, 15:58 ]
Czy jesteś zdecydowany na konkretny silnik? Ten w Warszawie dość moznoc sfatygowany. Zresztą Kmer już napisał. Same zdjęcia zniechęcają...
Trójkę też Arek napisał plusy i minusy odnośnie instalacji.

Proponuję najpierw przeczytać FAQ iz decydować się na konkretny silnik a potem szukać czegoś dla siebie. Diesel też ma wady i zalety. Link do FAQ na temat TD również w linku powyżej.

andrey 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-07-2009, 16:29   

FAQ czytałem juz wcześniej, ale myślę że muszę zrobić to jeszcze raz, teraz mając prawko i jako takie pojęcie czego sie spodziewać napewno więcej załapie.

Silniki...hmm... wacham się między 2.0TD a 2.0benz+gas, jednak z przewaga diesla.
Problem w tym że narazie moje doświadczene ogranicza się do Punto Grande z kursu i Nissana Sunny 2.0D mojego brata (prawko mam od niecałego miesiaca).

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 27-07-2009, 20:56   

andrey, jeżeli masz zamiar montować gaz to poleciłbym 2.5V6 różnica nie wielka,a komfort lepszy z jazdy,pytasz czy 163KM to dużo dla początkującego kierowcy,wszystko zależy od tego czy jak jeździsz i czy potrzebujesz auto do przemieszczania czy do szaleństw na drodze,dla niektórych i 55KM jest za dużo,powiem tak zapasu mocy nigdy za wiele,niekiedy się przydaje,ważne jest to żeby prowadzić auto z głową,
odnośnie Diselka autko wygląda na zadbane,nie widać na nim jakiś rażących mankamentów,wyciek oleju spod korka wlewu,ale to standard we wszystkich miskach nowa uszczelka załatwi sprawę,to tyle.
pozdrawiam

andrey 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-07-2009, 22:14   

Dostałem odpowiedz na temat Gala nr. 1

Cytat:

Witam auto kupilem od polaka ktory sprowadzil go w calosci w kwietnuiu we wrzesnuiu mial stluczke i takiego odkupilem wymienileem i malowalem maske lewy blotnik zderzak lewa lampa klimatronik nabijany i odgrzybiany w zeszlym roku olej do wymiany za 3000km rozrzady niewymieniane serwis gazu po pierszym 1000km zrobiony nastepny za okolo 3000km pozdro.

Pytałem się jeszcze o dokumenty, faktury oraz prosiłem o większe zdjęcia, ale dostałem tylko to co jest już na aukcji, także lipa.
Jutro zadzwonię i zapytam się o tego diesla, bo narazie to chyba najfajnieszy w zestawieniu.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi