|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Powodzi się ... czyli Opady deszczu i Diamante :] |
Autor |
Wiadomość |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

Auto: Diamante XS'94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1602 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 27-06-2009, 02:45 Powodzi się ... czyli Opady deszczu i Diamante :]
|
|
|
Miałem powódź dziś w nocy w Tarnowie , zalane wiadukty , drogi , u rodziców na Lotniczej płynęło szerokością jak okiem sięgnąć
A diamante o dziwo ( sigma też pewnie) pokonywał wszystko co tylko się dało , wodę po reflektory , zalane ulice itd.. sucho , bez problemu stały tiry , auta , busy - a ja w sumie się raz skusiłem ,żeby linkę użyczyć
Po prostu to auto mnie zadziwia - japońce się popisali :]
[ Dodano: 28-06-2009, 00:16 ]
ps. na nastepny dzień , znowu ludzie stali (wiadukty na tuchowskiej tarnów) , czaili się przed wodą może pół metra , korek jak tory kolejowe , no i dałem przykład - posuąłem grzecznie robiąc fale i ożywiajac tłumy gapiów - a kręcili mnie na komórkach ile wlazło - każdy myślał , że stanę a tacy pewni byli ,że nawet nie odsunęli sie na wyjeździe jak musieli cofać, to aż sie smiałem potem za mną ktoś pojechał , ale nie wiem czy mu sie powiodło
http://www.rdn.pl/d_galer...?rdg=0033520096 |
_________________ Inteligence is not everything , wisdom is more than that.
Sigma '93 kombi.
DONE: resurrection
 |
|
|
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 28-06-2009, 10:46 Re: Powodzi się ... czyli Opady deszczu i Diamante :]
|
|
|
No wesoło to nie mieliście, choć nie wiem jak ten gość tam tą 190-ką zaparkował |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
Pomógł: 23 razy Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 2156 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 01-07-2009, 21:36
|
|
|
VirMan napisał/a: | wodę po reflektory , zalane ulice itd.. sucho , bez problemu stały tiry , auta , busy - a ja w sumie się raz skusiłem ,żeby linkę użyczyć |
kruca ,a jak ja próbowałem Galusiem po większej wodzie przejechać to można powiedzieć że dawał radę tylko pasek klinowy piszczał niemiłosiernie |
|
|
|
 |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 02-07-2009, 12:26 Re: Powodzi się ... czyli Opady deszczu i Diamante :]
|
|
|
VirMan napisał/a: | A diamante o dziwo ( sigma też pewnie)
|
Nie że się chwalę ale sigma z ecsem tymbardziej musi dawać radę - dajesz ex-high (+5 cm wiecej) to jesteś wyżej niż ałdi allroad |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu
 |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 02-07-2009, 12:29
|
|
|
Colt już niestety nie jest taki pancerny. W zeszłym roku go podlałem i remont gotowy |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 06-08-2009, 13:44
|
|
|
Stary galant też dawał radę w głębokiej wodzie, tylko fontanny szły w powietrze spod kół
Ale to jeszcze solidne, pancerne japońskie konstrukcje, nie te nowe "zabaweczki" |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

Auto: Diamante XS'94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1602 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 06-08-2009, 13:53
|
|
|
amen - dziś jak patzyłem na sportbacka.. owszem przyspieszenie ma , iogólne rajdóweczka tak w sumie ok.. lae wali plastikiem na milę.. poprostu jak wsiadam , to mam wrażenie ,że kupiłem właśnie chiński samochód.... wszystko ascetycznie puste , nie ma wyposażenia śrubek , przycisków , wszystko sprawia wrażenie jakby miało wyglądać a nie służyćdo czegoś.. gdze te czasy , że deska rozdzielcza ciasna była od funkcji , i wszędzie działo siecośpoza kawałkiem plastiku tanio imitującego fabryczny tunning... well porażka.. nie zamieniłbym mojego na to coś... chyba żeby sprzedać i kupić sobie diamante i mieć jeszcze na dopicowanie |
_________________ Inteligence is not everything , wisdom is more than that.
Sigma '93 kombi.
DONE: resurrection
 |
|
|
|
 |
Zajc3w
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 801 Skąd: Londyn
|
Wysłany: 06-08-2009, 13:53
|
|
|
Świstolota niedawno "testowałem" na głębokiej wodzie(kałuża na placu). w dodatku z niedomkniętymi drzwiami pasażera. Woda zaczęła się lać do środka, para buch spod maski ale przetrwał to bez problemu, nawet pasek nie zapiszczał. :D:D Za mną jechał TIR,scania jakaś i koła do połowy jej zatopiło
Przejechałem hyba tylko dzięki temu ze spadła "trąba słonia" z układu dolotowego w nadkolu i łapało powietrze na wysokości ~70 cm |
_________________ Toyota Celica 2003 T-sport RHD.
Suzuki Ignis Sport 2004 RHD - przeszłość
Honda civic 1999 1.5 Vtec RHD - sprzedana
Sigma kombi '95 - sprzedana
Galant E33A '92 - zniszczony przez wandali
Mazda 323F 1.8 16V SOHC '89 - sprzedana |
|
|
|
 |
|
|