|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Coś bardzo dziwnego ??? |
Autor |
Wiadomość |
Rob600
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 1997r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Kwi 2009 Posty: 132 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-08-2009, 11:34 Coś bardzo dziwnego ???
|
|
|
Witam, wczoraj miałem bardzo dziwny przypadek:
Rano wsiadam do mojej Cari przekręcam kluczyk w stacyjce w pozycję ON (czekam aż wszystko się ustawi co u mnie objawia się zamknięciem zamka centralnego więc nie muszę patrzeć na deskę) przekręcam kluczyk i ........... NIC mieli ale nie może zapalić !!
patrzę na deskę a nie świecą mi się żadne kontrolki nawet ręcznego???????
Więc jeszcze raz cała procedura od początku (kontrolki znowu się nie zaświeciły) i też nie mogę zapalić mieli mieli i nic !!
Więc jeszcze raz wszystko tym razem kontrolki zaświeciły i zapalił bardzo ładnie
Sytuacja dziś się nie powtórzyła ale może ktoś z Was miał już taki objaw i wie czego szukać gdyby znowu coś takiego się stało ?
Nie wiem czy to stacyjka ?? (co prawda rozrusznik kręcił ale jak by kompa nie włączyło)
Może alarm ?? (nie wiem czy może wyłączyć prąd w desce ??)
Pozdrawiam Robert |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-08-2009, 12:06
|
|
|
na 99.9% to sprawa tego urzadzenia, ktore rygluje drzwi - czyli pewnie alarmu
zwarcie/padaczka/czy cos jeszcze innego - niestety trzeba sie liczyc z takimi akcjami montujac cos dodatkowego do auta |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
Rob600
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 1997r.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Kwi 2009 Posty: 132 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-08-2009, 12:26
|
|
|
Oki dzięki posprawdzam dziś wszystkie bezpieczniki i połączenia alarmu.
Pozdrawiam
@EDIT
No i wczoraj znowu maiłem to samo ale dzięki temu udało mi się znaleźć winowajcę
Alarm (niestety montował go jakiś baran) jest tuż nad pedałami i jest tak zamontowany że prawie osiwiałem jak to zobaczyłem . Muszę porozpinać go do zera i mnontowac wszystko od nowa !!
Dziękuje wszystkim za pomoc
Pozdrawiam Robert |
|
|
|
 |
|
|