Wyciek |
Autor |
Wiadomość |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 07-08-2009, 10:19 Wyciek
|
|
|
Słuchajcie mam taki problem. Kiedyś już o nim pisałem na forum. Otóż jesienią zauważyłem wyciek między skrzynią a silnikiem.Wszystko wskazuje że to olej silnikowy bo to jego ubywa. Chciałbym to zrobić w tym roku(być może jeszcze w wakacje). Wiem już ile mniej więcej bedzie robota kosztować. Tylko mnie zastanawia czy ktoś wie co to może być za uszczelniacz i czy ciężko go dostać? Wystosowałem już maila do ASO bo najlepiej by było oryginał zakupić i mieć święty spokój. Czy ktoś robił coś takiego u siebie w samochodzie? |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 07-08-2009, 10:44 Re: Wyciek
|
|
|
mlun napisał/a: | Słuchajcie mam taki problem. Kiedyś już o nim pisałem na forum. Otóż jesienią zauważyłem wyciek między skrzynią a silnikiem.Wszystko wskazuje że to olej silnikowy bo to jego ubywa. Chciałbym to zrobić w tym roku(być może jeszcze w wakacje). Wiem już ile mniej więcej bedzie robota kosztować. Tylko mnie zastanawia czy ktoś wie co to może być za uszczelniacz i czy ciężko go dostać? Wystosowałem już maila do ASO bo najlepiej by było oryginał zakupić i mieć święty spokój. Czy ktoś robił coś takiego u siebie w samochodzie? |
Jest to uszczelniacz wału korbowego silnika. Masz rację kup tylko oryginalny i niestety trzeba targać skrzynie biegów do jego wymiany. W zależności od przebiegu miej na uwadze, że może być też sprzęgło do roboty.
POzdr. |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 07-08-2009, 10:47
|
|
|
Sprzęgło jest prawdopodobnie do wymiany. Zastanawiam się tylko czy kupić Valeo czy Luk.Wiadomo Valeo tańsze jest i to znacznie tylko ciekaw jestem jak z jego trwałością,czy np. 100k km wytrzyma?
A jeszcze myślę o Aisin-takie mi zaproponowano w all-parts. To już będzie jakieś konkretniejsze chyba niż Valeo? |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
scaniol
Forumowicz
Auto: carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 07-08-2009, 12:47
|
|
|
Sprzęglo tylko AISIN ( broń Boze Valeo - jak pracowałem w ASO TOYOTY to w Avensisach I na Tarcze Valeo prawie kampania byla taki badziew ) , a uszczelniacz tylko ori , szkoda drugi raz wyciagac skrzynie. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 07-08-2009, 13:33
|
|
|
ja luk bedzie duzo tanszy od aisina to bierz luka, jak nie to aisin |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
|