|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Check engine, brak mocy |
Autor |
Wiadomość |
Artuuur
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 66kw 1997r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-06-2021, 19:29 Check engine, brak mocy
|
|
|
Dobry wieczór Państwu. Zwracam się z prośbą o poradę:
Mianowicie wczorajszego dnia po dodaniu większej ilości gazu wyświetlił się check engine, co spowodowało brak mocy (auto nawet mogło (ale tragedia) i 100 km/h się rozpędzić, ale przy bardzo powolnym dodawaniu gazu, gdy chciałem bardziej przyśpieszyć kończyło się przerywaniem). Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu auta check znika.
Dziś zauważyłem, że jeśli nie dodaje zbyt mocno gazu, średnio rozpędzając się do 100km/h, a nawet 120km/h przy nie większych obrotach silnika jak 3 tys auto normalnie zachowuje się (sprawdzone na 40km - tyle mam do pracy).
Jeśli dodamy zbyt dużo gazu(przy wyprzedzaniu), auto w pewnym momencie traci moc i wyświetla się check engine.
Co mógłbym zrobić/sprawdzić, by ew. poznać przyczynę. Nie znam się specjalnie na mechanice, lecz ostatnio sam wymieniłem alternator w Carince - także szanse jakieś są, bynajmniej nadzieja.
Ewentualnie : Sytuacja jest taka, że jestem po zagranicami kraju, auta potrzebuje na dojazdy do pracy, za tydzień w czwartek do Polski wracam - jak sądzicie, dojadę tym autem spokojną jazdą 100km/h ?
PS: LPG, nie robi różnicy czy to gaz czy benzyna. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 822 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20984 Skąd: Częstochowa
|
|