|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Chooper 07-08-2009, 23:03 |
[Carisma '98][Liftback] Problem z otwarciem bagażnika |
Autor |
Wiadomość |
rzabcio
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-08-2009, 14:09 [Carisma '98][Liftback] Problem z otwarciem bagażnika
|
|
|
Z góry uprzedam, że używałem szukajki i nic podobnego nie znalazłem. A więc od początku...
Kluczyk w zamku klapy tylnej chodzi bez oporów. Przy przekręceniu w pozycję \ czy / słychać siłowniki odpowiednio otwierające/zamykające wszystkie drzwi - włącznie z samą klapą. Przy zamkniętym bagażniku przycisk standardowo nie stawia żadnego oporu (wrażenie jakby był odłączony).
Coś jest jednak nie tak z przyciskiem jeśli zamek jest otwarty. Jakieś dwa tygodnie temu nagle zaczął stawiać opór jakby coś wkręciło się w zamek, lub jakbym naciskał gumę. Zamknąłem zamek, dDocisnąłem klapę, otworzyłem zamek - przycisk zadziałał. Po kilku użyciach sytuacja się powtórzyła. Teraz sztuczka z domknięciem nie przynosi rezultatu. Dzisiaj rano miałem chwilę (a z tym ostatnio ciężko) więc na zamkniętym centralnie zamku potargałem klapą - domknąłem, szarpnąłem do góry i znowu działa. Zatrzasnąłem (bez zamykania) i otworzyłem trzy razy - za trzecim razem już się nie otworzyło - znowu "gumowy przycisk. Wygląda to więc na coś z mechanizmem. Jeszcze tam nie zaglądałem.
Miał ktoś coś podobnego? Jakieś pomysły? |
_________________  |
Ostatnio zmieniony przez Matejko 07-08-2009, 15:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ZEROSUPER
Mitsumaniak MastaOfDiseasta

Auto: Space Star 1.8GDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 420 Skąd: Jelenia Góra
|
|
|
|
 |
Gordon
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DiD
|
Wysłany: 07-08-2009, 14:31
|
|
|
Ja tez kiedyś miałem podobną sytuację jeszcze w poprzednim samochodzie. U mnie ewidentnie sprawa zabrudzenia. Po wyczyszczeniu WD40 wszystko wróciło do normy. |
|
|
|
 |
rzabcio
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6
|
Wysłany: 07-08-2009, 14:35
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi! Tak też przypuszczałem, tylko nie chciałem sugerować. Przede mną wreszcie wolny weekend - będzie czym się pobawić.
Szkoda, że WD40 się akurat skończył. |
_________________  |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź