Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wahacze do 3000GT
Autor Wiadomość
James
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2009, 14:06   Wahacze do 3000GT

Witam,
mam pytanie. Czy wahacze, szczególnie przednie są identyczne z wahaczami do Sigmy? Jeżeli macie namiary gdzie kupić wahacz przedni lewy (od strony kierowcy) będę wdzięczny za informacje. Dodatkowo zastanawia mnie fakt, czy wahacze do 3000GT są regenerowane poprzez wymianę sworzni?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Pozdrawiam,
James

n3000 
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-08-2009, 17:11   

Witam, wachacze od sigmy są bardzo podobne ale czy identyczne nie mam pewnosci, sworznie w przednich wachaczach sa wymienne można dostać tanio na allegro http://moto.allegro.pl/se...rec=0&country=1 tuleje też są wymienne.

James
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2009, 17:28   

n3000 dziękuję za cenne dane i jak tylko będzie wszystko ok - masz pomógł:)

udi 
Forumowicz

Auto: GTO MR mk3
Wysłany: 08-08-2009, 18:39   

Na pewno bedzie wszystko dobrze, bo ja kupowalem te z drugiej aukcji i pasowaly wzorowo.
Powodzonka
Blow off HKS,Turbo Timer HKS,filter powietrza HKS twin mushroom,zmodyfikowany downpipe 2w1,calkowity wydech ZESS,zawiecha gwint Tein SuperStreet,magnacor KV85,,polerowany Y-pipe,bixenon,Wallbro 255,regulator paliwa,MBC i 0,95 bara,NGK Iridium,

James
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2009, 18:58   

Dzięki za wszelkie info. Mam nadzieję, że komuś się one, oprócz mnie, przyda:)
Pozdrawiam,
James

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2009, 14:02   

wahacze od sigmy pasują bez problemu do 3000 gt , zaś jeśli chodzi o elementy wymienne w wahaczu to są dostępne i wymienne tylko sworznie wahacza i tylne tuleje(fachowo nazywa się to poduszka wahacza tył) jeśli zaś się tyczy przednich tulei wahacza są one nie wymienne ( nie występują jako część zamienna) można je wymienić pod warunkiem ze ktoś dorobi takowe tulejki gumowo metalowe
James, jeśli potrzebujesz wahacze w BDB stanie kontaktuj się ze mną mam takie po regeneracji z nowymi sworzniami tel masz pod moim podpisem

n3000 
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Wysłany: 09-08-2009, 17:51   

Tuleje przednich wachaczy też są wymienne na ebay można zakupić, ja zmieniałem u siebie jakiś czas temu.

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 09-08-2009, 20:44   

tuleje na przednie wachacze kmp.215 zł. z przysyłką - japaneze - sworznie sonata 42.8 mm- serwis hiundaya za szt. org.z hologramem . co do wahaczy to wydaje mi się że są trochę inne - inna budowa ale upewnić się trzeba w serwisówkach .jak zajdziesz do sklepu to zobacz te z sigmy i te z 3000 gt. oraz wymiary .katalogi sklep ma to ci pokażą .
p.s wahacze są inne -sprawdzałem

Odpowiedz do tematu