Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma 1.6 16V] Niskie obroty na biegu jałowym
Autor Wiadomość
AK47ck 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V;)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-07-2010, 11:08   [Carisma 1.6 16V] Niskie obroty na biegu jałowym

Witam, chciałem ponowić mój problem z obrotami na biegu jałowy, opisze go bardziej szczegółowo, więc problem zaczął się po przejechaniu przez wielką kałużę przez poprzedniego właściciela(mojego brata), podobno suszył silnik i elektronikę.. na następny dzień w czasie jazdy zapalała mu się CE, teraz gdy Carisma należy do mnie zapala sie jedynie kontrolka od ładowania, ale jest ono dobre a obroty po nagrzaniu spadają do ~550 i czasami słychać klekotanie w upały, jakby popychaczy. W warsztatach w kółko chcą czyścić krokowy i przepustnice ale były już czyszczone... Czy orientuje się ktoś co to może być? Bardzo dziękuje za wszelką pomoc! :) Pozdrawiam!

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 21-07-2010, 11:43   

luz zaworowy sprawdzony i ustawiony czynność taka sama jak w maluchu polonezie ustawia się na klawiaturze (jak dobrze kojarzę powinno się to robić co każdą wymianę oleju i na ciepłym)

W carismie z silnikiem 1.6 na liczniku obrotów jest zaraz po zerze taka mała kreska co oznacza 500 obrotów czyli obrotomierz wskazuje ci prawie przy zerze ?

AK47ck 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V;)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-07-2010, 11:54   

Tak zgadza się, tuż nad tą kreską czyli około 550, oczywiście bez obciążenia :) Przed tym incydentem zawsze było 900obr...

Odpowiedz do tematu