|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Jak ustawić wyświetlanie z komputera? |
Autor |
Wiadomość |
arim [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2007, 11:06 [Cari 1.8 GDI] Jak ustawić wyświetlanie z komputera?
|
|
|
Witam wszystkich
Jestem świeżo upieczonym właścicielem Cari 1.8 GDI z automatyczną skrzynią. Ma toto również komputer pokładowy. Na początku wyświetlała mi ile kilometrów jeszcze przejadę na tym, co mam w baku. Potem coś nakombinowałem (spalił się jeden bezpiecznik; chyba był też restart komputera, bo straciłem dane dot. zużycia paliwa oraz wyzerował mi się licznik przejechanych kilometrów - ten dodatkowy, który się zeruje samemu) i teraz Cari wyświetla mi średnie zużycie paliwa. Jak mogę wrócić do poprzedniego stanu? Są tylko cztery przyciski przy komputerze: jeden nie jest opisany, drugi jest "H", trzeci jest "M", czwarty jest "SET". "H" ustawia godzinę, "M" ustawia minuty, "SET" wyrównuje mi zegarek do równej godziny, ten nie opisany nie robi nic. Jeśli się przytrzyma ten nie opisany, i naciśnie "H", można ustawić jasność wyświetlacza. Analogiczna operacja z "M" pokazuje wybieranie między kilometrami a milami przy wskaźniku, ile przejedziesz do końca baku, a po wybraniu kilometrów i naciśnięciu "SET" wybierasz, czy chcesz widzieć średnie zużycie paliwa na 100km, czy ile średnio schodzi paliwa na kilometr.
Ostatecznie: przy odpalaniu silnika wyświetlają się trzy liczby: średnia prędkość, średnie zużycie paliwa w jednostkach konfigurowalnych j.w., oraz ile można przejechać do końca baku. A potem już na stałe włącza się jedna z tych trzech wartości. Jak się ustawia, która będzie na stałe?
Alternatywnie: czy ktokolwiek dysponuje instrukcją do tej Cari? Język dowolny, byle europejski, i tak najwięcej się wyczaja z obrazków |
|
|
|
 |
Tomecki [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2007, 12:48
|
|
|
Cytat: | pomiędzy trybami wyświetlania przełączam się przyciskiem "DISPL" w oryginalnym radiu mitsubishi |
ewentualnie
KLIK
pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Tomecki 09-11-2007, 12:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 09-11-2007, 12:56
|
|
|
Jeżeli masz radio firmowe MM robisz to białym przyciskiem DISP na panelu radia.
Jeżeli takowego nie posiadasz postępujesz wg poniższego algorytmu:
Potek napisał/a: |
Bez firmowego radia można przestawić wskazania na wyświetlaczu tak aby cały czas była pokazywana jedna z w/w wartości.
Robi sie to tak:
1. Wyłącz zapłon
2. Naciśnij nieopisany przycisk pod wyświetlaczem
3. Włącz zapłon
4. Trzymająć cały czas naciśnięty nieopisany przycisk naciskasz SET pod wyświetlaczem i zmieniasz wyświetlaną informacje.
5. Puszczasz przyciski i pozostaje na wyświetlaczy to co ustawiłeś |
opis wzięty stąd
BTW - tak na przyszłość postaraj się użyć funkcji "szukaj" |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
arim [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Grześku

|
Wysłany: 09-11-2007, 14:01
|
|
|
To samo Ci wkleiłem, działa - sprawdzone na żywym organizmie |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
|
|
|
 |
arim [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2007, 14:07
|
|
|
Jakoś dziwnie działa to forum - odpowiedzi na moje pytanie pojawiają się nad moją odpowiedzią Anyway, mam firmowe radio, ale nie wpadłem na to, żeby nacisnąć "display" Ech, na najprostsze rozwiązania zawsze najtrudniej wpaść |
|
|
|
 |
Grześku

|
Wysłany: 09-11-2007, 19:45
|
|
|
arim napisał/a: | Jakoś dziwnie działa to forum - odpowiedzi na moje pytanie pojawiają się nad moją odpowiedzią |
najważniejsze że SĄ odpowiedzi |
|
|
|
 |
woxy
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI '97 - HB
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2006 Posty: 204 Skąd: okolice Chełma
|
Wysłany: 18-08-2009, 20:30
|
|
|
A czy w każdym GDI to można przestawić w liczniku? Bo ja mam tylko 3 przyciski przy zegarku M, H, SET i tyle. Nie mam tego "nieopisanego". |
_________________ <?php
psql_connect('database', 'user', 'topsecret');
SELECT * FROM carisma WHERE date >= (data - 1);
?>
Jeśli moja wypowiedź znaleziona na forum pomogła w rozwiązaniu jakiegoś tematu to kliknij POMÓGŁ. |
|
|
|
 |
|
|