Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy to mozliwe?
Autor Wiadomość
sslay
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2009, 21:37   Czy to mozliwe?

Rzućcie okiem na te carisme rok2001.Przód po lifcie ale tył wygląda jakby z pierwszej cari.Posiada ktoś z was taką?Ja nawet na ulicy takiej nie widziałem wydaje mi się ze była Bita! :lol: http://cgi.ebay.co.uk/200...id=p3286.c0.m14

pawliku 
Forumowicz
Mitasubishi :D

Auto: za dużo :P
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-09-2009, 21:47   

mi się wydaje że jak bita to chyba raczej w tył ...
Mitsubishi Colt CJ1A 1998r ---- Nowy nabytek z Klimą :)
Mitsubishi Mirage 1,5 1992r ---- Kolejny nowy nabytek :P

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 03-09-2009, 21:53   

Napewno tył był robiony(zauważcie że zderzak jest od wersji poliftingowej),zresztą przód też mi się wydaje, że coś niebardzo spasowany jest. Pozatym cena jest śmiesznie niska jak na ten rocznik(chyba że w Anglii takie są ceny).

sslay
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2009, 22:13   

Ceny to akurat takie są,wierz mi ze tu wszystkie duże samochody są tańsze o polowe.Ja za swoja 2 lata temu z przebiegiem mniejszym o 30 tys mil dalem 1500.

arthus
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2009, 22:25   

Lol, bosko to wygląda :shock:
Wydaje mi się, że to jest ten jeden jedyny egzemplarz przejściowy, zaczęli robić jako stary model, a jak rano przyszli do pracy to dokończyli jako po lifcie :D

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2009, 23:18   

hehehe eksperci fotografii :) po czym wnosicie ze była bita ??? to ze ktos zrobił dziwne zdjecie to jeszcze nic nie znaczy, na zdjeciu tej rozdzielczosci nic nie widac zadnych detali bo to nie mozliwe a wy juz widzicie wszystkie niedoskonałosci.To samo sie tyczy do dzialu "Chcę kupić Carisme! " normalnie szok. w kryminalistyce trza sie zatrudnic :D albo otworzyc polskie HPI :D :D

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 03-09-2009, 23:49   

No proszę Cię.Zdjęcia może faktycznie nie są ekstra jakości ale otwórz sobie byle jakie zdjęcie wersji poliftingowej a odrazu zobaczysz różnice. Chociażby światła mają inny układ i kolor:P O tu masz http://katalog-automobilo...-16v-73kw-1.jpg
A i zobacz że jedna lampa jesr ciemniejsza i to przy niej kawałek grila odstaje. To odrazu widać, może pora iść do okulisty :wink:

Damian79 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma ,Mazda 323c
Wysłany: 03-09-2009, 23:52   

A może ktoś po prostu chciał być oryginalny lub stuningować bryczkę tak jak pan ze zdjęcia :wink:Tutaj tez przód jest po lifcie a reszta przed

pawliku 
Forumowicz

Wysłany: 03-09-2009, 23:54   

a to nie jest czasem ta cari od jednego z naszych userów?

Damian79 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma ,Mazda 323c
Wysłany: 03-09-2009, 23:59   

Z tego co pamiętam to to zdjęcie ściągnąłem z jakiejś Słowackiej strony i samochód jest na ich blachach więc chyba nie, ale wygląda fajnie :lol:

pawliku 
Forumowicz

Wysłany: 04-09-2009, 00:05   

Damian79 napisał/a:
jest na ich blachach więc chyba nie
no to musiałem się pomylić :oops:

ZEROSUPER 
Mitsumaniak
MastaOfDiseasta

Auto: Space Star 1.8GDI
Wysłany: 04-09-2009, 06:20   

Zresztą moc w tym ebayowym ogłoszeniu też nie taka, bo 125 kucy...
Wiecie co tak sobie mysle, w sumie to sporo Polaków wyjechało do Anglii, więc obstawiam że to coś jest poskładane przez zdolnych rodaków z dwóch Carism i przystanku autobusowego, a że jedna była przedliftowa a druga poliftowa, no ale kto by sie tym przejmował. :lol:

Na przejściowy model to też raczej nie wygląda, bo rocznik 2001, więc już dwa lata po lifcie.

Polift walniety w tył... to chyba był wycinany na tylnych słupkach i wspawany ze starej Carismy, pomijając ekonomiczny sens takiego zabiegu... to też raczej nie to.

Ewentualnie wersja przedliftowa, której właścicel po dzwonie podokładał rzeczy z poliftingowej. Cały przód jest w miarę łatwo przełożyć, tył nie :) A rok produkcji 2001... hmmm u nas są golfy II z 96roku :lol:
http://forum.mitsumaniaki...1024356#1024356

Carisma GDI:
http://forum.mitsumaniaki...p=512513#512513

http://www.polskajazda.pl...i/Carisma/77098

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2009, 09:45   

mlun napisał/a:
No proszę Cię.Zdjęcia może faktycznie nie są ekstra jakości ale otwórz sobie byle jakie zdjęcie wersji poliftingowej a odrazu zobaczysz różnice. Chociażby światła mają inny układ i kolor:P O tu masz http://katalog-automobilo...-16v-73kw-1.jpg
A i zobacz że jedna lampa jesr ciemniejsza i to przy niej kawałek grila odstaje. To odrazu widać, może pora iść do okulisty :wink:

to co dałes to nie jest zdjecie kolego tylko model 3d. A co do zdjec to wystepuja, cienie połcienie, odbicia swiatła, i inne zjawiska, wiec ocena czy auto było klepane czy nie po zdjeciu to jakas parananoja

Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Wysłany: 04-09-2009, 10:04   

Panowie na podstawie tych zdjęć to można stwierdzić jedynie że coś jest nie tak. Cari jest raczej poliftingowa (wnętrze o tym świadczy, np. wyświetlacz centralny) a klapa bagażnika jest przedliftingowa. Jednym słowem było kombinowane i tyle, a jak ktoś jest bardzo ciekaw i chce kupić "model przejściowy" :twisted: to bilet lotniczy do Anglii można czasem kupić w dobrej cenie i wtedy naocznie i namacalnie sprawdzić co jest nie tak.

maciej76 
Mitsumaniak

Auto: Civic
Wysłany: 04-09-2009, 16:28   

Z przodem, też mi coś nie pasi. Nerki i srebrny znaczek od modelu po ostatnim kosmetycznym lifcie. Jednak te modele miały obudowę silnika całkowicie czarną. A tutaj srebrno-czarna? No chyba,że to "cienie połcienie, odbicia swiatła, i inne zjawiska" sprawiły, że czarne wygląda jak srebrne :mrgreen:

Odpowiedz do tematu