|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Przeciekający dach? |
Autor |
Wiadomość |
krzychoo_soft
Forumowicz
Auto: Colt IV, 95r
Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Posty: 34 Skąd: Lubuskie
|
Wysłany: 10-08-2009, 15:02 [CA1A 1.3] Przeciekający dach?
|
|
|
Problem jest jak w opisie... Po zimie, (jak była odwilż) pojawił się problem. Dywanik pod nogami kierowcy i pasażera (po stronie kierowcy) jest mokry. Można powiedzieć że woda tam stoi
I pojawia się pytanie... Obstawiam że to przeciek na łączeniu dachu z boczkiem, i woda spływa albo przednim albo środkowym słupkiem. Jak zdjąć tą plastikową osłonę na łączeniu dachu i boku?
zdjęcie kolegi z forum - shorty
Inna opcja jaka mi do głowy przychodzi to uszczekla przy szybie i woda wędrująca słupkiem przednim... Miał ktoś z was taki problem? Teraz jesień nadchodzi i będzie sporo padać... nie chcę by mi misiek przegnił od środka
Czekam na wasze sugestie i wskazówki. |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2009, 20:07
|
|
|
Z tego co wiem to nie ma zadnego łaczenia dachu w rynience pod listwą.
Po pierwsze wez konewkę,wiaderko,butelkę z wodą i polej po dachu,drzwiach itp.
U mnie ciekło przy tylnej bocznej szybie,chyba ktos przebił warstwę kleju,szyba nie była wymieniana bo numery sie zgadzaja.Uszczelniłem silikonem.
Pozniej zauważyłem ze cieknie przez uszczelkę drzwi w górnym rogu.
Obstawiam,ze cieknie ci gdzies przez drzwi.Zrób próbe konewkową |
|
|
|
 |
krzychoo_soft
Forumowicz
Auto: Colt IV, 95r
Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Posty: 34 Skąd: Lubuskie
|
Wysłany: 11-08-2009, 20:25
|
|
|
Dziś trochę pomajstrowałem. Listwa się łatwo ściąga mimo że jest na dziwacznych zatrzaskach. Nieszczelnośći w tym miejscu są faktycznie mało prawdopodobne :/
Przy szybie przedniej, pod listwą maskującą też jest wszystko szczelne.
Pozostaje mi chyba próba konewkowa Drzwi "dociągałem" jakiś czas temu bo uszczelki szumiały podczas jazdy więc powinno być szczelnie ale sprawdzę i to. Póki co to dzięki za wskazówkę.
PS: A jest możliwość że jakoś inną drogą woda napływa do progu (i przecieka na dywaniki wewnątrz?). Nie wiem, np od strony nadkola? |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2009, 21:06
|
|
|
Zobacz jeszcze tutaj |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 11-08-2009, 23:31
|
|
|
odkręć bok od drzwi, cały plastik trzyma się na 4-5 śrubkach, żaden problem. Jeśli będzie ciekło przez drzwi to wtedy bez problemu zauważysz. |
|
|
|
 |
|
|