|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem przy odpalaniu - potrzebna rada |
Autor |
Wiadomość |
radek230481
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-08-2009, 18:17 problem przy odpalaniu - potrzebna rada
|
|
|
Witam
Drodzy koledzy otóż podczas rozruchu w ostatnich dwóch dniach dzieją mi się dziwne rzeczy. Otóż przekręcam kluczyk , czekam jak zgasną kontrolki (oprócz dwóch - wiadomo jakich), przekręcam i następuje rozruch hm... tylko to nie jakiś rozruch ponieważ w środku coś jakby szarpnie i nic, ponowna próba i znów szarpnie i czasem zapali a czasem potrzebna jest kolejna próba. Zaznaczam tylko że dzieje się tak nie za każdym razem tylko czasem (3 rozruchy na 10 - i to prawie zawsze na zimnym silniku ). Miałem czyszczony 3 dni temu krokowiec (i przepustnicę przy okazji), opinałem klemy i uczyłem obrotów, po za tym zakładałem wczoraj nowe radio. Co to może być przyczynyną tego stanu rzeczy??? Świeca zapłonowa? Pompa wysokiego ciśnienia ???Panowie poczytałem o tym na forum i powiem wam ze głowa mi niedługo pęknie bo przyczyn moze być sporo, na co byście postawili z takim przypadku??? |
|
|
|
 |
wazu
Mitsumaniak
Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Cze 2007 Posty: 309 Skąd: z Polski
|
Wysłany: 19-08-2009, 20:07
|
|
|
Jak auto zachowuje się na drodze? Sprawdź, czy na wyższych biegach przy wchodzeniu na wyższe obroty się nie dławi. Miałem podobne problemy z odpalaniem, tzn. po dłuższym staniu musiałem pokręcić trochę rozrusznikiem, okazało się, że były to objawy padającej pompy w.c. po prostu schodziło ciśnienie z pompy. Jak pojechałem na diagnostykę, wyszło, że w czasie jazdy przy obciążeniu na 4 i 5 biegu przy dodawaniu gazu, ciśnienie na pompie spadało 10-krotnie i samochód dławił się, więc pompa była do wymiany. Teraz na innej, kupionej z anglika, odpala na dotyk, bez różnicy czy zima czy lato . |
_________________ CIEKAWOSTKA
 |
|
|
|
 |
ZEROSUPER
Mitsumaniak MastaOfDiseasta

Auto: Space Star 1.8GDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 420 Skąd: Jelenia Góra
|
|
|
|
 |
radek230481
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
|
Wysłany: 19-08-2009, 23:04
|
|
|
sami widzicie jak sie do mechanika nie podjedzie to się człowiek nie dowie, a tak na na boku to podczas odpalania wydobywają się dziwne dźwięki (czuję się jakbym diesla odpalał - tak jak napisałem trochę nim szarpnie i taki dziwny "niesmaczny" ryk)
Wazu podczas jazdy w miarę się nie zawiesza tylko czasem jak pod górkę podjeżdżam na 5 to trochę przymuli ale tak ogólnie to nie jest źle
[ Dodano: 19-08-2009, 23:08 ]
"niesmaczny" ryk - sorki miało być "niesmaczny" klekot (wiecie o co chodzi) |
|
|
|
 |
|
|