Jak zamknac sesje DVD please help me |
Autor |
Wiadomość |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 14-08-2009, 20:38 Jak zamknac sesje DVD please help me
|
|
|
Mam problem. Matka nagrała mi kilka filmów na DVD prosto z TV i nie zamkneła sesji. Nie mam pojecia jak zamknac sesje Nero widzi płyte i sesje ale nie moge jej zamknac
help |
|
|
|
 |
halbog
Mitsumaniak Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 465 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: 14-08-2009, 21:22
|
|
|
Jeśli mam problem z zamknięciem jakiegoś programu, to używam kombinacji alt+ctrl+del, otwiera się menadżer zadań i wtedy zamykam aplikację, która nie chce ze mną współpracować . Działa w 99%.
Pozdrawiam
Bogdan |
_________________ Z wiatrem we włosach:)
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24316 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-08-2009, 21:23
|
|
|
sprobuj zamknac w nagrywarce, ktora ta plyte nagrywala
kojarze, ze np. w moim LG jest specjalna opcja do tego
bez zamkniecia faktycznie zaden komp plyty nie widzi |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 14-08-2009, 21:30
|
|
|
halbog, to chyba zart co? |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 14-08-2009, 23:43
|
|
|
halbog, powinienes nacisnac te klawisze zaraz po logowaniu na forum i zamknac przegladarke !Krzyzak, miedzy mamusia a mna jest jakies 2500km
mam pytanie czy jak dogram do tej otwartej sesji to nero zamknie 2 sesje czy niewidoczna sesja przestanie istniec? Czy wogole jest jakis program ktory potrafi zamknac taka sesje? Dodam ze filmy byly nagrywane przez zewnetrzny dvd recorder podlaczony do TV, a nie przez nagrywarke z komputera |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 15-08-2009, 10:21
|
|
|
Ciesz się że komputer w ogóle widzi tą płytę i możesz to oglądać. Niczym innym niż nagrywarka, którą to było nagrane lub takim samym modelem nie sfinalizujesz płyty DVD.
Chyba żebym się mylił i nero lub inne Ashampoo to potrafi. Szukaj opcji finalizacja.
Wujek Google podaje taki link:
http://www.swiatobrazu.pl...hp?f=28&t=24389 |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2009, 14:30
|
|
|
jaca71 napisał/a: | Ciesz się że komputer w ogóle widzi tą płytę i możesz to oglądać. | no własnie komputer widzi pusta płyte, nero widzi sesje nie zamknieta i nic nie moge ogladac |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-08-2009, 15:42
|
|
|
Jeśli porady z linku nie pomogą to płyta pod pachę i do sklepu szukać podobnego modelu i tam finalizacja. |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2009, 15:46
|
|
|
hehehe płytek mam około 15, podobnego modelu nie ma w UK w sklepie ,to raz, dwa juz widze miłego pana wsklepie jak mu powiem" panie daj mi pan dvd, na 2 godziny bo musze sesje pozamykac" czy naprawde nie ma w dzisiejszych czasach softu zeby to zamkac ?? iso buster cos tam widzi ale zamknac nie moze |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-08-2009, 15:51
|
|
|
A tak próbowałeś?
Cytat: | Udawało mi się ratować płytki programem VobEdit (free). Jeśli odczyta vob'y - jesteśmy w domu ! Wybrać: demux/all video streams, potem demux/all audio streams i otrzymamy dwa plki audio i video (mpg2) - bez dekompresji.
Jeśli chcesz w jednym pliku mpg audio/video - zaznaczobie opcje jednocześnie.
Trzeba oczywiście zrobić jeszcze authoring DVD-
Pozdrawiam |
Albo tak:
Cytat: | mozna to zrobic na innej nagrywarce np w nero burning rom.
wybierasz nowa płyta dvd, kontynuuj multisesję i ok. wyskoczy okno ze spisem wszystkich rozpoczetych sesji, wybieramy i wciskamy OK.
(jesli nie da sie wcisnac OK lub jest napisane ze nie ma otwartych sesji to takiej plyty nie da sie zamknac )
pozniej wciskamy BURN , do aktualnej sesji nero nic nie dogra i na koniec zamknie sesje. plyta powinna działać.
gdyby podczas nagrywania wystapil blad trzeba wszystko powtorzyc |
|
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2009, 15:55
|
|
|
sposób nr 2 nie działa, i to logiczne chyba nie trzeba tłumaczyc dla czego jakis młokos to napisał, choc musze przyznac ze probowałem
Co do VobEdit to najpierw trzeba sie dostac do płyty zeby takie triki robic. a mi chodzi o zamkniecie sesji a nie powtórna kompilacje płyty. wierze ze jest jakis sposób |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-08-2009, 16:06
|
|
|
Powiem Ci w sekrecie że ja takiego sposobu nie znam. Płyta niesfinalizowana nie ma struktury płyty DVD więc teoretycznie jest niewidzialna dla innego urządzenia niż to na którym była nagrana. |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2009, 15:14
|
|
|
no niestety, nie znalazłem, az sie w głowie nie miesci ze wczasach gdzie wszystko jest mozliwe, własnie to, nie jest mozliwe jedyna opcja to isobuster zgranie wszystkiego jako plik iso i powtórne wypalenie na płyte |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|