Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
klocki hamulcowe?
Autor Wiadomość
petyer666 
Forumowicz

Auto: mitsubihi carisma 1.6 90KM 97r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-09-2009, 23:07   klocki hamulcowe?

witam wszystkich mitsumaniakow:)sluchajcie mam pytanie niby nic wielkiego ale potrzebuje podpowiedzi zeby sie nie nadziac... musze wymienic klocki hamulcowe u siebie a mam Cari 1.6 16v kat 97rok i dzwonilem zeby kupic klocuchy i uslyszalem ze trzeba sie dostac do klockow w samochodzie zeby kupic na przod bo tam moga isc 3 rodzaje??? czy to jest prawda???jesli tak to prosze niech mi ktos kto ma taki sam mode podpowie jakie to klocki bo nie chce placic 2 razy za robote i latak po sklepach wymieniac klocki-dzieki serdeczne za pomoc i pozdro dla wszystkich!!!

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 14-09-2009, 23:21   

petyer666 napisał/a:
bo tam moga isc 3 rodzaje??? czy to jest prawda???

Ty masz tarcze o srednicy 256mm wiec do takiego wymiaru szukaj klockow :)
Prawdopodobnie masz takie klocki 119mm/68,5mm
Pozdroo

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 15-09-2009, 01:56   

Zdejmij kolo i zacisk i zrób zdjęcie klocków np komórką i sobie wymierz roboty na pięć minut a nerwów potem z zakupem mniej wiem to z autopsji jak w moim starym samochodzie 3 razy do sklepu kursowałem, bo zacisk poprzedni właściciel od innego modelu założył .

bravo99 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6GLX 1998r 5d
Wysłany: 15-09-2009, 13:24   

ja ostatnio (miesiąc temu) u siebie zakładałem klocki EBC, krótkie info o zamówieniu:

- DP1039 | Klocki OEM przód | Ilość: 1 | Cena netto: 79,13 PLN | Cena brutto: 96,52 PLN | Wartość brutto: 96,52 PLN
Wartość brutto zamówienia: 96,52 PLN

Zamówienie powinno pasować do:
Mitsubishi Carisma (hatchback), pojemność: 1597, rok: 1998, moc: 90

tutaj się możesz zarejestrować i złożyć zamówienie:
www.ebcbrakes.pl

Powiem tak jestem w sumie zadowolony, klocki zamówiłem w poniedziałek. Następnego dnia były u mnie. Zapłaciłem 110PLN za komplet łącznie z przesyłką kurierską.
Do minusów zaliczę to, iż strasznie śmierdzą. Mają kilku-milimetrową warstwę jakiegoś paskudztwa co to się przez jakieś 200km wyciera aby się lepiej klocki ułożyły. Po przejechaniu 2k (wakacje) km na tych klockach złego słowa o nich nie powiem.

rosoll 
Forumowicz

Auto: Carisma
Wysłany: 16-09-2009, 18:34   Re: klocki hamulcowe?

petyer666 napisał/a:
witam wszystkich mitsumaniakow:)sluchajcie mam pytanie niby nic wielkiego ale potrzebuje podpowiedzi zeby sie nie nadziac... musze wymienic klocki hamulcowe u siebie a mam Cari 1.6 16v kat 97rok i dzwonilem zeby kupic klocuchy i uslyszalem ze trzeba sie dostac do klockow w samochodzie zeby kupic na przod bo tam moga isc 3 rodzaje??? czy to jest prawda???jesli tak to prosze niech mi ktos kto ma taki sam mode podpowie jakie to klocki bo nie chce placic 2 razy za robote i latak po sklepach wymieniac klocki-dzieki serdeczne za pomoc i pozdro dla wszystkich!!!

kupowałem ostatnio klocki i nie było problemu z doborem. Mam jeszcze pudełko z nich wiec jak coś to mogę ci podać numer seryjny. Mam cari 1,6 1995 rok. Ale to w sumie gość w sklepie po katalogu powinien wybrać bez problemu. Musisz sobie jedyne sprawdzić czy masz blaszki na metalowe na klockach które służą jakoby "sygnałowy czujnik zużycia" :rolleyes:

petyer666 
Forumowicz

Auto: mitsubihi carisma 1.6 90KM 97r
Wysłany: 18-09-2009, 08:57   

dzieki panowie juz zrobilem kupilem kompolet na przod i tyl za 97 zlotych japonskie i okazalo sie ze tyl mam ok a z przodu jak zdjalem kolo to sie okazalo ze nie mam tarcz!!! wiec kolejny wydatek za tarcze zaplacilem drogo bo za 170 zl tym bardziej ze u znajomego w intercarsie zaplacilbym 42 zl za sztuke:)ale jakos to przezyje:)teraz hamowanie jest ja zyletka:)pozdrawiam

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 18-09-2009, 10:35   

Drogo to pojęcie względne:P Bo wszystko zalezy od marki :mrgreen:

marcnow 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 04-10-2009, 22:30   

No i u mnie naszedł czas na wymianę klocków. Właśnie rozglądam się jakie są ceny, myślę o klockach TRW GDB1198 za 178 zł w IC, bo ATE są trochę droższe za 237 zł, ale na allegro znalazłem klocki ATE za 149 zł, nie sądzicie, że to zbyt duża różnica w cenie?

http://moto.allegro.pl/it...space_star.html

Jakościowo z tego co wyczytałem lepsze są ATE. TRW w IC po rabacie pewnie wyjdzie podobna cena i nie wiem czy zamawiać te ATE z allegro czy nie...

pilsko 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma
Wysłany: 17-10-2009, 13:57   

cześć mam pytanie mam carisme gdi z 99 roku (po liftingu) chciałem kupić klocki hamulcowe na przód powiedzieli mi że są dwa rodzaje przykręcane na śrube i na zatrzaski jakie będa mi pasowały ?

czester_ 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 TD Titanium 98'
Wysłany: 17-10-2009, 17:25   

http://www.detali.ru/cat/mi/mi.dll

Wpisz sobie VIN i wyskoczą ci numery części. Druga sprawa że np sklep w którym ja się zaopatruje w takich sytuacjach zawsze prosi mnie o vin i juz wszystko wie.

Odpowiedz do tematu