Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Xenony w Lancer kombi 2004
Autor Wiadomość
Alph
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 21:47   Xenony w Lancer kombi 2004

Witam,

Czy ktoś z forum montował już może xenony w lancerze? Jakieś doświadczenia, może jakiś zakład możecie polecić w Warszawie?

Jaką barwę wybrać i na co uwazać??

Pozdrawiam

Maciek

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-02-2008, 23:52   

Witaj jak cie to interesuje podobny temat jest tutaj:

http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=7139
pozdro

Alph
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2008, 22:18   

Juz zamontowałem więc jak któś jest zainteresowny to pytajcie:-)

Pzdr

Maciek

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Wysłany: 14-04-2008, 22:19   

to poka poka jakies foty
i napisz ile cie to wyszlo

Alph
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2008, 22:27   

Foto wrzucę jak znajdę chwilę. Zakup i montaż to 700 zł, bo musiałem wybrać najnowsze przetwornice, ze względu że w wersji 2.0 jest ciasno i potrzebne były cienkie przetwornice.

Efekt super i sprawdzałem z kolegą, czy napewno nie oślepia. Znajomy potwierdził, że nie jest oślepiany i nie widzi różnicy od oryginalnych xenonów.

Założyłem temeprature 8000K i jest wg mnie optymalna.

Fabrycznie mam spryskiwacze i elektryczną regulację więc sam kontroluje położenie.

Już słyszę głosy na forum że to nielegalne itd, ale tak naprawdę nie łamię żadnych przepisów bo ich w Polsce nie ma, a to co piszą ludzie internecie to dotyczy tylko nowych samochodów i lamp które przechodzą homologacje.

Pzdr

Maciek

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 14-04-2008, 22:36   

Alph napisał/a:
Już słyszę głosy na forum że to nielegalne itd, ale tak naprawdę nie łamię żadnych przepisów bo ich w Polsce nie ma,

Ano są. Twoje lampy posiadają homologacje na żarówki H4 a teraz chyba coś innego tam błyska. No nie?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 15-04-2008, 00:51   

Alph napisał/a:
Już słyszę głosy na forum że to nielegalne itd, ale tak naprawdę nie łamię żadnych przepisów bo ich w Polsce nie ma, a to co piszą ludzie internecie to dotyczy tylko nowych samochodów i lamp które przechodzą homologacje.

Ano słyszysz.
łamiesz.
Są.
Nie tylko.
tomekrvf napisał/a:
Twoje lampy posiadają homologacje na żarówki H4 a teraz chyba coś innego tam błyska. No nie

W wersji prostej. Twoje lampy mają mieć zwykłe żarówki.
W wersji złożonej - Do Twoich lamp nie montowano fabrycznie żarników ksenonowych i dlatego nie mają na nie homologacji. A nie montowano bo się do tego nie nadają. Nie masz systemu oczyszczania reflektorów, układu samopoziomowania i na pierwszym BT powinieneś stracić dowód rejestracyjny.

Pozdrawiam

PS
Odpuść sobie przekonywanie nas że tak jest OK. Nie jest.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Alph
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2008, 10:37   

Witam Panów Złośników:-)

Mam zarówkę H4, mam system oczyszczania reflektora (:-) ), a samopoziomowanie to lipa bo i tak działa tylko przy ruszaniu.

Pzdr

Maciek

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 15-04-2008, 17:11   

Wklej jakies fotki.

Raz widzialem ori bi-xenony ale kosztowały 2000 euro.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 15-04-2008, 22:58   

Alph napisał/a:
Mam zarówkę H4

Skoro to ksenon to nie masz.
Alph napisał/a:
mam system oczyszczania reflektora
O proszę.
Alph napisał/a:
samopoziomowanie to lipa bo i tak działa tylko przy ruszaniu
:?: Chyba w starych ksenonach ;-)
Gratuluję. Jak widzisz naprzeciwko samochód który na każdym wyboju oślepia Cię białym światłem to wiedz, że Twój zachowuje się dokładnie tak samo.

I pytanie - jak tam przepisy? Jednak są :?:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2008, 23:48   

hubert w polszy teraz zestaw HID kosztuje tyle co komplet philipsow i doslownie w co drugim sztruclu siedzi ksenon wiec nie ma sensu wdawac sie w dyskusje.
ja osobiscie mam tylko nadziej ze wkoncu policmajstry zabiora sie ze HID'owcow,
na innym forum czytalem ze w stolicy policja zaczyna juz sprawdzac samopoziomowanie i spryski.

Alph
[Usunięty]

Wysłany: 16-04-2008, 05:52   

Witam,

Nie będę odpisywać na powyższe maile, bo jak ktoś myśli, że on ani razu nie oślepił i układ samopoziomowania działa w tej samej mikrosekundzie co dołek to tylko pogratulowac:-)

Pzdr

Maciek

P.S. Policja w Warszawie sama nie wie jak to interpretować i napewno nic nie sprawdzają.
Ostatnio zmieniony przez Alph 16-04-2008, 08:17, w całości zmieniany 1 raz  

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 16-04-2008, 08:12   

Alph napisał/a:
P.S. Policja w Warszawie sama nie wie jak to interpretować i napewno nic nie sprawdzają.

ci mniej obrotni tak ale sprawa juz niedlugo bedzie wzygladac jak z przyciemnianymi szybami, poprostu zabiora ci dowod i skieruja na badania, nic nie musza wowczas interpretowac, wystarzy ze cos im nie bedzie sie zgadzac.

Alph
[Usunięty]

Wysłany: 16-04-2008, 08:19   

Ok, może masz racje, a może nie:-) Ja np. twierdzę, że możesz przyciemnić nawet przednie szyby pod warunkiem odpowiedniej przepuszczalności światła i polecam przyciemnianie piecowe.

Pzdr

Maciek

puntspusy 
Forumowicz

Auto: CBO SuperCharger i CSO
Wysłany: 06-08-2009, 14:18   

ALPH a jak ci to swieci gdy staniesz z boku auta na wysokosci przednich lamp ? czy zarowka nieswieci gdzie jej sie chce ?
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz

Odpowiedz do tematu