Xenony w Lancer kombi 2004 |
Autor |
Wiadomość |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2008, 21:47 Xenony w Lancer kombi 2004
|
|
|
Witam,
Czy ktoś z forum montował już może xenony w lancerze? Jakieś doświadczenia, może jakiś zakład możecie polecić w Warszawie?
Jaką barwę wybrać i na co uwazać??
Pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
Pawel`85
Forumowicz Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 295 Skąd: 3 Miasto
|
|
|
|
 |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2008, 22:18
|
|
|
Juz zamontowałem więc jak któś jest zainteresowny to pytajcie:-)
Pzdr
Maciek |
|
|
|
 |
Pawel`85
Forumowicz Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 295 Skąd: 3 Miasto
|
Wysłany: 14-04-2008, 22:19
|
|
|
to poka poka jakies foty
i napisz ile cie to wyszlo |
|
 |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2008, 22:27
|
|
|
Foto wrzucę jak znajdę chwilę. Zakup i montaż to 700 zł, bo musiałem wybrać najnowsze przetwornice, ze względu że w wersji 2.0 jest ciasno i potrzebne były cienkie przetwornice.
Efekt super i sprawdzałem z kolegą, czy napewno nie oślepia. Znajomy potwierdził, że nie jest oślepiany i nie widzi różnicy od oryginalnych xenonów.
Założyłem temeprature 8000K i jest wg mnie optymalna.
Fabrycznie mam spryskiwacze i elektryczną regulację więc sam kontroluje położenie.
Już słyszę głosy na forum że to nielegalne itd, ale tak naprawdę nie łamię żadnych przepisów bo ich w Polsce nie ma, a to co piszą ludzie internecie to dotyczy tylko nowych samochodów i lamp które przechodzą homologacje.
Pzdr
Maciek |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-04-2008, 22:36
|
|
|
Alph napisał/a: | Już słyszę głosy na forum że to nielegalne itd, ale tak naprawdę nie łamię żadnych przepisów bo ich w Polsce nie ma, |
Ano są. Twoje lampy posiadają homologacje na żarówki H4 a teraz chyba coś innego tam błyska. No nie? |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-04-2008, 00:51
|
|
|
Alph napisał/a: | Już słyszę głosy na forum że to nielegalne itd, ale tak naprawdę nie łamię żadnych przepisów bo ich w Polsce nie ma, a to co piszą ludzie internecie to dotyczy tylko nowych samochodów i lamp które przechodzą homologacje. |
Ano słyszysz.
łamiesz.
Są.
Nie tylko.
tomekrvf napisał/a: | Twoje lampy posiadają homologacje na żarówki H4 a teraz chyba coś innego tam błyska. No nie |
W wersji prostej. Twoje lampy mają mieć zwykłe żarówki.
W wersji złożonej - Do Twoich lamp nie montowano fabrycznie żarników ksenonowych i dlatego nie mają na nie homologacji. A nie montowano bo się do tego nie nadają. Nie masz systemu oczyszczania reflektorów, układu samopoziomowania i na pierwszym BT powinieneś stracić dowód rejestracyjny.
Pozdrawiam
PS
Odpuść sobie przekonywanie nas że tak jest OK. Nie jest. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2008, 10:37
|
|
|
Witam Panów Złośników:-)
Mam zarówkę H4, mam system oczyszczania reflektora (:-) ), a samopoziomowanie to lipa bo i tak działa tylko przy ruszaniu.
Pzdr
Maciek |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 15-04-2008, 17:11
|
|
|
Wklej jakies fotki.
Raz widzialem ori bi-xenony ale kosztowały 2000 euro. |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-04-2008, 22:58
|
|
|
Alph napisał/a: | Mam zarówkę H4 |
Skoro to ksenon to nie masz. Alph napisał/a: | mam system oczyszczania reflektora | O proszę. Alph napisał/a: | samopoziomowanie to lipa bo i tak działa tylko przy ruszaniu | Chyba w starych ksenonach
Gratuluję. Jak widzisz naprzeciwko samochód który na każdym wyboju oślepia Cię białym światłem to wiedz, że Twój zachowuje się dokładnie tak samo.
I pytanie - jak tam przepisy? Jednak są |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2008, 23:48
|
|
|
hubert w polszy teraz zestaw HID kosztuje tyle co komplet philipsow i doslownie w co drugim sztruclu siedzi ksenon wiec nie ma sensu wdawac sie w dyskusje.
ja osobiscie mam tylko nadziej ze wkoncu policmajstry zabiora sie ze HID'owcow,
na innym forum czytalem ze w stolicy policja zaczyna juz sprawdzac samopoziomowanie i spryski. |
|
|
|
 |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 05:52
|
|
|
Witam,
Nie będę odpisywać na powyższe maile, bo jak ktoś myśli, że on ani razu nie oślepił i układ samopoziomowania działa w tej samej mikrosekundzie co dołek to tylko pogratulowac:-)
Pzdr
Maciek
P.S. Policja w Warszawie sama nie wie jak to interpretować i napewno nic nie sprawdzają. |
Ostatnio zmieniony przez Alph 16-04-2008, 08:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 08:12
|
|
|
Alph napisał/a: | P.S. Policja w Warszawie sama nie wie jak to interpretować i napewno nic nie sprawdzają. |
ci mniej obrotni tak ale sprawa juz niedlugo bedzie wzygladac jak z przyciemnianymi szybami, poprostu zabiora ci dowod i skieruja na badania, nic nie musza wowczas interpretowac, wystarzy ze cos im nie bedzie sie zgadzac. |
|
|
|
 |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 08:19
|
|
|
Ok, może masz racje, a może nie:-) Ja np. twierdzę, że możesz przyciemnić nawet przednie szyby pod warunkiem odpowiedniej przepuszczalności światła i polecam przyciemnianie piecowe.
Pzdr
Maciek |
|
|
|
 |
puntspusy
Forumowicz

Auto: CBO SuperCharger i CSO
|
Wysłany: 06-08-2009, 14:18
|
|
|
ALPH a jak ci to swieci gdy staniesz z boku auta na wysokosci przednich lamp ? czy zarowka nieswieci gdzie jej sie chce ? |
_________________ too much of my life is spend on the weekend
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz |
|
|
|
 |
|