|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma 1.8 GDi ---> GALANT ;) |
Autor |
Wiadomość |
antykrystek
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-05-2016, 19:21 Carisma 1.8 GDi ---> GALANT ;)
|
|
|
Witam miłośników Galantów
Na wstępie chciałbym napisać, że aktualnie jestem posiadaczem nerwowej i irytującej Mitsubishi Carisma 1.8 GDI. Piszę nerwowa i irytująca, ponieważ posiadam już ją prawie 4 lata, i mam jej dość. W tym czasie zrobiłem nią około 40k km, robiłem już zawieszenie, obroty falują przez cały czas (podobno to norma w tych silnikach ) problem z wentylatorami, podejrzewam że elektryka też nieźle namieszana auto na ciepłym mi gaśnie, nie chce odpalać, wymieniłem filtr paliwa (2x), termostat, ponieważ nie otwierało mi wgl na krótki obieg, po wymianie otwierało, ale dalej problem z wentylatorami, które się nie włączają wgl. Oba czujniki temperatury, i nic. Mechanik stawia na rozrząd. Nawet na zimnym jest problem z odpaleniem, pali za 2-3 razem dopiero. Po dojechaniu do pracy/dziewczyny nie ma mowy o tym, aby normalnie odpaliła bez wcześniejszego ostygnięcia. Powiedziałem sobie dość. Czas na coś nowego, lepszego
Przymierzam się właśnie do kupienia Miśka. Naczytałem się dość sporo o VIII generacji. Jednak mam parę pytań.
Wiem czym charakteryzuje się wersja Nardi Torino. To nie tylko kokpit drewnopodobny, czy to folia jak to pisali niektórzy w innych wątkach. To jeszcze gałka biegów, ręczny, kierownica. Z tego co widziałem na paru zdjęciach tego typu wykończenia, to było zawsze w skórze. Czy czarnej, czy jasnej. Nie było w welurze?
Kolejne pytanie które chodzi mi po głowie, czy Nardi były produkowane wersje Sport Edition/Avance? Czy tylko wersja Eleganta?
Wiem że chciałbym kupić z silnikiem 2,5 V6 A/T Tip, podobają mi się budziki Hi-Contrast, jakby była jeszcze wersja z Xenonami by było miodzio Oczywiście bez instalacji, jakbym chciał kupić sobie coś w gazie, pojechałbym do Neonetu bądź Media Ekspertu kupił Amice czy coś w tym stylu
Jeżeli pomyliłem działy, przepraszam, jestem nowy na forum Proszę o przekierowanie.
Czekam na odpowiedzi, za które z góry dziękuję |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 24-05-2016, 19:40
|
|
|
Wersja Nardi Torino występowała również w welurach, najczęściej wersje na kraje skandynawskie. Wersje Sport Edition/Avance nie wychodziły z pakietem Nardi Torino. W Galancie EA nie było xenonów nawet za dopłatą. |
|
|
|
 |
antykrystek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-05-2016, 19:45
|
|
|
To mnie kolego nie pocieszyłeś
Czyli zostałoby znaleźć kupić wersję sport/avance i ewentualnie wymienić środek na nardi torino :/ |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 24-05-2016, 21:03
|
|
|
antykrystek napisał/a: | Czyli zostałoby znaleźć kupić wersję sport/avance i ewentualnie wymienić środek na nardi torino :/ | Dokładnie, ja tak zrobiłem. |
|
|
|
 |
antykrystek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-05-2016, 23:55
|
|
|
A możesz, lub możecie mi powiedzieć jak to jest z tym zawieszeniem wielowahaczowym? Jest i z przodu i z tylu? I po ile wahaczy na strone idzie, przod/tyl. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 25-05-2016, 06:49
|
|
|
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=53072
3 wahacze na koło z przodu
4 wahacze na koło z tyłu |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|