Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] duże wątpliwości, niewiedza, pytania, funkcje
Autor Wiadomość
krzysiiekb 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitshu. Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2010, 23:17   [Cari 1.6] duże wątpliwości, niewiedza, pytania, funkcje

Witam.

Mam zamiar kupić Mitshubishi Carisma. Wybór motorów niestety musi być ograniczony, gdyż chciałbym włożyć do mojego auta instalację gazową sekwencyjną brc. I tu pytanie do Was: czy jedynym silnikiem po liftcie, który bez udziwnień mogę zagazować jest motor 1.6 16v 103KM? Czy ta moc auta daje komfortową jazdę i wyprzedzanie? Czy we wszystkich carismach po liftingu np. 2000-2003r. jest kontrola trakcji? Jeśli nie to jak rozpoznam auto wyposażone w ten system?
Są jeszcze te carismy które też wyglądają tak samo jak te po lifcie jeśli chodzi o kształt, różnią się z tego co zauważyłem, że z przodu nie mają takich ładnych przeźroczystych kloszy świateł i tym, że zamiast białego migacza tak jak w wersji po lifcie jest taki żółty. I tu moje pytanie czy światła z wersji po lifcie będą pasowały do tej przed liftem z tyłu i z przodu? Czy te przed liftingiem miały kontrolę trakcji? Jakie motory są w nich dobre do zagazowania i jaką mają moc?

Mając na myśli Carismę po lifcie wyobrażam sobie ją tak http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C12400153 przód i tył tak http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C12400153
A tą przed liftem tak: http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C12489432 przód i tak tył http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C12489432 . I tylko te wersje mnie interesują.

Napiszcie mi jeszcze co w nich najczęściej lubi się popsuć. Sorry, że tak marudzę, ale jestem tu nowy, wiem, że nie kupię sobie auta już długo, bo jestem studentem i to auto będzie mi musiało posłużyć b.długo.

Proszę o wyrozumiałość i cierpliwość. Jestem tutaj nowy.
Z góry dziękuję Wszystkim za pomoc i podpowiedzi.
Pozdrawiam

kris80 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Wysłany: 28-04-2010, 07:38   

Co do świateł to nie pasują z carismy po lifcie do tej przed liftem. Co do silników cari przed liftem zagazować można 1.6 lub 1.8, ale zwykłe nie GDI. 1.8 ma 116KM a 1.6 90.
Ostatnio zmieniony przez kris80 28-04-2010, 07:41, w całości zmieniany 1 raz  

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 28-04-2010, 07:38   

Tylko silnik 1.6 jak napisałeś i jest on jedyny w nowej wersji, daje możliwość zamontowania takiej instalacji. W silniku 1.8 GDI można zamontować jedynie instalację V generacji ale jej cena przewyższa ekonomiczne założenia. Do zwykłej Jazdy taka moc w zupełności wystarczy. Nie wszystkie auta po lifcie mają kontrolę trakcji, moja nie ma. W autach przed liftem był jeszcze motor 1.8 116 koni który też można było zagazować.
Jeśli trafisz dobry model to tylkowymieniasz części i płyny eksploatacyjne.

Odpowiedz do tematu