|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[STARION] 4G54, Auto nie ma siły jechać, nie wkręca się na o |
Autor |
Wiadomość |
Jerrywrc
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2000 GLS 88r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-06-2013, 13:09 [STARION] 4G54, Auto nie ma siły jechać, nie wkręca się na o
|
|
|
Witam,
Kupiłem w pazdzierniku zeszłego roku Stariona 2.6 87r. wersja Amerykańska.
Samochód stal pod chmurką ze 4 lata i w momencie zakupu nie było możliwości jazdy ani dokładnych oględzin.
Okazało się, że zanim ktoś odstawił zabawkę to mocno go skatował - pourywanie poduszki mostu, tarcza sprzęgła rozszarpana, turbina itp.
Problem polega na tym, że auto w ogóle nie ma ochoty jechać. Wkręca sie do ok 3,5 - 4 ty obrotów, nie ma żadnego zrywu i jest mułowate. Na początku stwierdziłem, że to turbina - była popękana obudowa, koło kompresji uszkodzone itp itd - zregenerowana. Strasznie głośno chodzi pompa paliwa - jak traktor podejrzewam, że może nie mieć odpowiedniego ciśnienia na listwie.
Proszę o jakieś podpowiedzi, wskazówki, doświadczenia !
Pozdrawiam ! |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-06-2013, 13:14
|
|
|
Dokładnie - pompa paliwa się zaciera i nie daje ciśnienia.
W moim Colcie GTi miałem to samo ze względu na to, że poprzedni własciciel jeździł na rezerwie i przy ostrym zakręcie pompa pracowała na sucho, wymieniłem pompę na Walbro 255 i |
Just think...
. |
|
|
|
 |
|
|