|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
napędy 4x4 |
Autor |
Wiadomość |
ogono
Mitsumaniak
Auto: pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-05-2010, 14:00 napędy 4x4
|
|
|
witam!!
po jezdzie po terenie, mam oto taki problem: wydaje mi sie ze napęd przedni się załącza ale na desce rozdzielczej kontolki caly czas mrugaja a było ze po załączeniu caly czas swiecily;)
druga sprawa to na przednim moscie po srodku jest hmm nie wiem jak to sie nazywa główka? i tam jest sruba i do niej idzie kabelek, ktory mi sie również urwał... czy jest on od załączania przedniej blokady czyli 4hlc? bo w pozycji 4hlc jest to samo co 4x4.
pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc!!
[ Dodano: 08-05-2010, 17:28 ]
hmm teraz zastanawiam sie czy nie jest to przypadkiem czujnik od oleju, sruba na klucz nr 19 gdy odkrecilem leci olej z mostu;) sruba na koncu zakonczona chyba lanym owalnym plastykowym czyms;) do ktorego dochodzily 2 kabelki, niestety nie idzie ich jak doczepic teraz bo tak sa urwane ze nie ma jak. pewnie Zbyszek bedzie mial wiedze na ten temat co z tym zrobic. czy da sie to jakos rozebrac, czy tez cala srube z kabelkiem potrzebuje?
pozdrawiam.!! |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 08-05-2010, 21:55 Re: napędy 4x4
|
|
|
ogono napisał/a: | czy nie jest to przypadkiem czujnik od oleju, sruba na klucz nr 19 gdy odkrecilem leci olej z mostu;) sruba na koncu zakonczona chyba lanym owalnym
|
to czujnik przedniego mostu, urwał ci się kabel w nim. Musisz wymienić ten czujnik i będzie OK. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
ogono
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-05-2010, 21:59
|
|
|
jezeli mozesz to powiedz od czego dokladnie jest ten czujnik, oraz czy dostane go u ciebie?
pozdrawiam
i dzieki za szybka odpowiedz!:) |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 08-05-2010, 22:06
|
|
|
czujnik, który przekazuje sygnał na deskę, ze most jest zapięty i druga funkcja, to jeśli pokazuje,z e jest zapięty poprzedni most, dopiero wówczas przełączy na 4HLC.
Mamy takie. |
 |
|
|
|
 |
ogono
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-05-2010, 22:12
|
|
|
dlatego 4 hlc mi sie nie załacza??? czy to moze byc przyczyna? odezwe sie na priv w celu zamowienia.
a nie wiesz moze od czego mruga mi naped zwykly 4x4 tzn przednie kontrolki mrugaja ale naped dziala... |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 08-05-2010, 22:14
|
|
|
ogono napisał/a: | dlatego 4 hlc mi sie nie załacza??? czy to moze byc przyczyna? odezwe sie na priv w celu zamowienia.
a nie wiesz moze od czego mruga mi naped zwykly 4x4 tzn przednie kontrolki mrugaja ale naped dziala... |
Nie załącza bo brak jest sygnału z czujnika, bo jest uszkodzony. |
 |
|
|
|
 |
pki
Forumowicz Kuna
Auto: HDJ80
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 74 Skąd: kaszuby
|
Wysłany: 09-05-2010, 09:17