Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
21-10-2009, 16:00
[EAx 97-04] Galant 2.5l V6 AVANS Radom
Autor Wiadomość
hosaka 
Nowy Forumowicz

Auto: Shogum mk3 3,2 did long
Kraj/Country: UK
Wysłany: 23-08-2009, 10:19   [EAx 97-04] Galant 2.5l V6 AVANS Radom

takie oto znalazłem autko... drogo, ale ... tylko czy warto? dlatego proszę o fachowe spojrzenie i opinie na ten temat...
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9671453

Typ:

Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 1999, Data rejestracji: 04/2000, 191 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 163 KM (120 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna, czarny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, tempomat, światła przeciwmgielne, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:

PIĘKNY GALANT W WERSJI AVANS, ZAREJESTROWANY W POLSCE, PIERWSZA REJESTRACJA W NIEMCZECH 04.2000 r, SPOWADZONY Z NIEMIEC MIESIĄC TEMU, KUPIONY W SALONIE VW JAKO AUTO Z NIEMIECKĄ GWARANCJĄ (ORGINALNA FAKTURA ZAKUPU), UDOKUMENTOWANY PRZEBIEG KSIĄŻKA SERWISOWA, NA WYPOSAŻENIU POSIADA 4 PODUSZKI POWIETRZNE, CENTRALNY ZAMEK, ELEKTRYCZNE SZYBY, ABS, TEMPOMAT, KLIMATRONIK,DWA KLUCZYKI + PIOLOT DO CENTRALNEGO, DWA KOMPLETY KÓŁ LATO 17' ALUSY, ZIMA 15' FELGI STALOWE, ZADBANY PO WYMIANIE OLEJU FILTRA POWIETRZA ŚWIEC ZAPŁONOWYCH ORAZ PRZEWODÓW, BARDZO DYNAMICZNY SILNIK O MOCY 163 KM ORAZ JAK NA TĄ MOC NIEWIELKIE SPALANIE W MIEŚCIE 9.8 - 10.3, TRASA 7.2 - 7.8 (OSOBIŚCIE SPRAWDZIŁEM), AUTO GODNE POLECENIA,
Ostatnio zmieniony przez Kmer 19-10-2009, 18:25, w całości zmieniany 2 razy  

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-08-2009, 10:55   

witam tak sie składa że widziałem to auto w niemczech w salonie vw teraz wiem kto mi podkupił auto po negocjacjach miałem je stargowane na 3215 euro także w razie zakupu można się potargować co do ceny zakupu autem nie jeździłem ale blacharsko nie było się do czego za bardzo doczepić w sumie kupiłem innego galla ale warto jechać je obejrzeć

hosaka 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-08-2009, 08:14   

hej, skoro go widziałeś, to wiesz może, czy ma esp/asr/inne takie czy faktycznie mimo że Avans, to jakis taki nie za bogaty??

tosztotomasz 
Mitsumaniak
StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
Wysłany: 24-08-2009, 08:29   

Co do wersji, możesz być spokojny, że jest to Avance, jednak nie wiem czego jeszcze oczekujesz od tej wersji oprócz bodykitu i tapicerki? ESP w galach nie ma i nie było. Jest co najwyżej kontrola trakcji.

hosaka 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-08-2009, 08:43   

hmmm jestem ciekaw czy np podgrzewanie lusterek jest, albo foteli, czy regulacja foteli jest elektryczna, szyberdach, webasto, ksenony, czy coś co czasem określane jest jako podgrzewanie przedniej szyby - a co podejrzewam ma chronić wycieraczki przed przymarzaniem... co do esp, to w przynajmniej kilku ogłoszeniach je widziałem, stąd i pytanie, bo w sumie wpływa toto na prowadzenie autka, a Avans ponoć jest najlepszy jeśli chodzi o prowadzenie.... ale ja to sie nie znam... tak mi tylko namieszali... :roll:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 24-08-2009, 08:53   

pogrzewane lusterka w Galantach sa od lat 80-tych :)
elektryka foteli i podgrzewanie bylo tylko w skorzanych tapicerkach, wiec tu nie ma
webasto, grzana przednia szyba i xenony - nie bylo fabrycznie

tosztotomasz 
Mitsumaniak
StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
Wysłany: 24-08-2009, 09:17   

Krzyzak napisał/a:
elektryka foteli i podgrzewanie bylo tylko w skorzanych tapicerkach, wiec tu nie ma

Tu się nie zgodzę, o ile z elektryką się nie orientuję, choć wydaje mi się, że kiedyś w jakimś ogłoszeniu widziałem, to podgrzewanie było również w tapicerce materiałowej.

A ESP, tak jak napisałem wyżej, nie było. Lepsze prowadzenie Avance może wynikać z fabrycznie montowanych w większości (bo też nie we wszystkich) krótszych sprężynach Eibacha. Nie wiem jak w Avansie wygląda z tyłu sprawa nivo.

Szyberdachy były i to w przypadku kombi często panoramiczne ale to już kwestia danego egzemplarza.

gradio
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2009, 09:27   

ze zdjęć wynika ,że fotele regulowane ręcznie i nie są podgrzewane, TCLa chyba też nie ma bo brak wyłącznika, nie ma zdjęć komory silnika a to by wyjaśniło na 100% sprawę TCL wersje z TCL przy przepustnicy maja dwa regulatory podciśnienia.

spown 
Mitsumaniak
^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Wysłany: 24-08-2009, 09:33   

DaleCooper napisał/a:
Krzyzak napisał/a:

Tu się nie zgodzę, o ile z elektryką się nie orientuję, choć wydaje mi się, że kiedyś w jakimś ogłoszeniu widziałem, to podgrzewanie było również w tapicerce materiałowej.

Dokładnie - ja tak mam. Wersja Winter Edition. Przełączniki normalnie między siedzeniami zamiast "trzymadła" na kubki.

hosaka 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-08-2009, 11:16   

hmmm po dłuższym namyśle to jeden z moich faworytów jest... znalazłby sie może ktoś w okolicy Radomia, chętny do pomocy/oceny autka przed zakupem?

kapsel
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2009, 11:04   

Widziałem to auto w trakcie poszukiwan gala dla kolegi, auto odpadło w przedbiegach, nawet nim nie jezdziłem, po uruchomieniu wala popychacze nie tylko na zimnym ale i na ciepłym silniku ruda na tylnym nadkolu, auto ogólnie ładne ale nie za taką kaskę. Pewnie po dokładnym przeglądzie wyszło by jeszcze kilka rzeczy. Zalecana ostrożnosć przy zakupie. Myslę ze za taką kase można kupić Avansa w skórach i tiptronicu i do tego młodszego.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi