Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 08:56 |
Czas oczekiwania na części do outkaII? |
Autor |
Wiadomość |
art [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2008, 09:32 Czas oczekiwania na części do outkaII?
|
|
|
Witam!
2 tyg temu miałem wypadek swoim outkiem. W serwisie zostałem poinformowany że czas oczekiwania na części to min 3tyg. Czy ktoś wie czym to jest spowodowane? Może da sie to w jakiś sposób przyspieszyć?
pozdr |
Ostatnio zmieniony przez art 11-01-2010, 09:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-02-2008, 09:51
|
|
|
art, nie umiem Ci jednoznacznie odpowiedziec na pytanie. Mysle, ze zebranie nowych czesci potrzebnych do naprawy auta po powaznym wypadku musi potrwac. Nawet jesli wszystko bedzie w centralnym magazynie to czas realizacji zamowienia jest taki a nie inny. Mozna probowac przyspieszac lecz nie wiem czy odniesie to jakis skutek i jak tak naprawde procedure usprawnic. Oby wszystko bylo w Europie bo jak nie to gorzej. Raz czekalem na poszycie fotela 3 miesiace. Chyba plynelo z Japonii... |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 04-02-2008, 09:53
|
|
|
Nie jestem pewien, ale chyba to przez to, że te części ściągają z Japonii.
Jak zamawialiśmy dywaniki do swoich Outków, to 2-gi kpl. przyszedł niekompletny. Na tą brakującą gumę też czekaliśmy ze 3 tygodnie |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
art [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2008, 11:31
|
|
|
Z tego wynika że nie będzie lekko |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 05-02-2008, 22:02
|
|
|
art, dostępność części do zupełnie nowego modelu niestety nigdy nie jest pełna...Niemniej nie trać wiary, już wkrótce dostępność i cas oczekiwania mają się znacząco polepszyć z punktu widzenia klienta (jest również szansa, że ceny pójdą lekko w dół, ale o tym sza! )
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
art [Usunięty]
|
Wysłany: 06-02-2008, 08:27
|
|
|
Jackie, model już nie taki nowy, dla mnie pojęcie wkrótce to jakaś abstrakcja. napisałem wczoraj do MMC Poland i czekam niecierpliwie na odpowiedź.
[ Dodano: 07-02-2008, 14:14 ]
Witam ponownie!
Temat zacząłem i temat chciałbym zakończyć. Dzisiaj dostałem inf z MMC Car Poland Sp. z o.o i muszę przyznać że jestem mile zaskoczony profesjonalnym i rzeczowym podejściem do tematu. Konkluzja: czasami warto uderzyć do źródła
pozdr |
|
|
|
 |
Gunner
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2007 Posty: 315 Skąd: 3city
|
Wysłany: 09-02-2008, 10:58
|
|
|
Witam
Mam ten sam problem!!!
Kilka dni temu zawadzilem outkiem i w serwisie stwierdzili ze mam walniety miedzy innymi drazek ukladu kierowniczego.Podobno drazek wystepuje tylko w kaplecie z calym rozrzadem!!!
Pan z serwisu mowi ze bedzie trzeba poczekac okolo 14 dni bo nie ma w Polsce.
Moze ktos ma jakies szybsze bezp namiary?
ps "art"- mozna wiedziec co powiedzieli Ci kolego w MMC ?
pozdro |
_________________ TURBOKLEKOT 173BHP 350NM -1640KG
MAZDA MX-5 1.8NBFL GT 220 KM /240NM-1100KG 15L na bucie i 6 sec
黒トカゲ Bez dachu nad glowa
 |
|
|
|
 |
art [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 13:50
|
|
|
Gunner, po interwencji w MMC samochód będe miał do odbioru w ten Piątek |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-02-2008, 23:02
|
|
|
Gunner napisał/a: | drazek ukladu kierowniczego.Podobno drazek wystepuje tylko w kaplecie z calym rozrzadem!!! |
Czy ktoś w krótkich słowach mógłby mi wyjaśnić co ma jedno z drugim wspólnego?? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Gunner
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2007 Posty: 315 Skąd: 3city
|
Wysłany: 12-02-2008, 12:26
|
|
|
Zaszedl pomylek, chodzilo mi o przekladnie nie o rozrzad....
pozdro |
_________________ TURBOKLEKOT 173BHP 350NM -1640KG
MAZDA MX-5 1.8NBFL GT 220 KM /240NM-1100KG 15L na bucie i 6 sec
黒トカゲ Bez dachu nad glowa
 |
|
|
|
 |
art [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2008, 15:48
|
|
|
Witam Ponownie!
Naprawa nowego outka to totalna porażka, czas oczekiwania na każdą część to min 2tyg a np amortyzator to 3tyg. Tak więc uważajcie na swoje samochodziki bo najmniejsza awaria to min 3tyg w serwisie. Szkoda tylko, że nikt o tym nie informuje podczas zakupu samochodu, jak bym wiedział jak wygląda serwis w mitsubishi to omijałbym tą markę z daleka.
pozdr |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-02-2008, 16:17
|
|
|
Art, rozumiem Twoj krytycyzm ale samochodu nie kupujesz po to aby go rozbijac i szybko naprawiac, tylko po to aby jezdzic i uzytkowac. Niestety jak wszyscy wiemy kolizje i stluczki maja czasem miejsce i nic na to nie poradzimy. Majac kiedys auto innej marki czekalem prawie 2 miesiace na naprawe.
Wspolczuje ale nie zgadzam sie z twierdzeniem art napisał/a: | jak bym wiedział jak wygląda serwis w mitsubishi to omijałbym tą markę z daleka |
|
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-02-2008, 18:26
|
|
|
art napisał/a: | najmniejsza awaria to min 3tyg w serwisie | A w którym jeżeli mogę zapytać? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
art [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2008, 18:48
|
|
|
Japan Motors - Bielsko-Biała.
Gene napisał/a: | Art, rozumiem Twoj krytycyzm ale samochodu nie kupujesz po to aby go rozbijac i szybko naprawiac, tylko po to aby jezdzic i uzytkowac |
Gene tego zdania powyżej to nawet nie skomentuje...Według mnie serwis posprzedażny jest bardzo ważnym elementem który wpływa na atrakcyjnośc danej marki.
Gene napisał/a: | Niestety jak wszyscy wiemy kolizje i stluczki maja czasem miejsce i nic na to nie poradzimy |
Oczywiście że nie i właśnie o tym pisze powyżej...
[quote="Gene"]Majac kiedys auto innej marki czekalem prawie 2 miesiace na naprawe.
Jeżeli uważasz że to tłumaczy sytuacje w której na amortyzator trzeba czekać 3tyg to kup sobie outlandera i wpadnij w dziure
Gene napisał/a: | Wspolczuje ale nie zgadzam sie z twierdzeniem |
Tu nie chodzi o współczucie tylko o obiektywizm |
|
|
|
 |
alvent [Usunięty]
|
Wysłany: 20-07-2009, 13:48
|
|
|
dostępnośc części to faktycznie porażka...rozumiem, że na czujnik położenia wału korbowego musiałem czekać prawie 3 tygodnie, bo to raczej sporadyczna usterka (niestety samochód stał), na zawór egr chyba z 6 tygodni (ale mogłem normalnie jezdzic), nie mogę jednak zrozumieć, dlaczego takiej podstawowej części jak amortyzator nie ma ani w Polsce, ani w Europie, tylko z Japoni trzeba ściągać... |
|
|
|
 |
|