Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2,5 TD] dziwnie mrugająca kontrolka C/D lock
Autor Wiadomość
cabanek 
Nowy Forumowicz
cabanek

Auto: Pajero Long 2,5 TD `93
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-08-2009, 20:20   [2,5 TD] dziwnie mrugająca kontrolka C/D lock

Witam Serdecznie

Od wczoraj mam dziwny problem z samochodem. Otóż nagle podczas drogi zaczęła mrugać kontrolka C/D Lock na desce rozdzielczej (system super select). Zapala się podczas jazdy bardzo nieregularnie, często bardzo szybko mruga, a potem gaśnie i np. przez kilka kilometrów nie daje o sobie znać. Natomiast podczas postoju albo nie zapala się wogóle, albo mruga w sposób rytmiczny (tak jak czasami kiedy wyłączy się napędy to kontrolki jeszcze mrugają). Myślałem, że to olej w przekładni centralnego mechanizmu różnicowego ale po sprawdzeniu okazało się, że jednak nie, olej jest (może wymaga wymiany? i czy wogóle możliwe jest sygnalizowanie problemów z olejem cent. mech. róż.?) Obecnie jestem ok. 300 km od domu i nie wiem czy autem mogę dalej jechać, tak więc byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, gdyby ktoś miał jakieś pojęcie co to może być.

dzięki serdeczne i pozdrawiam

Mateusz

Faraonix 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Wysłany: 31-08-2009, 23:20   

moze elektryka szwankuje, jakis kabelek ugnity albo nie kontaktuje, poprzegladaj schematy moze cos znajdziesz, na forum znajdziesz pdf'a z elektryka do pajero

Odpowiedz do tematu