|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pomocy |
Autor |
Wiadomość |
Sylwan
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 GLX 16V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-08-2009, 17:28 Pomocy
|
|
|
Witam.
Moja Cari niestety uległa uszkodzeniu i nie mam pojęcia co się stało, więc bardzo proszę o informacje jak ktoś będzie wiedział co się stało.
Mam Cari 97r 1,8 GLX + LPG do wczoraj było wszystko dobrze, po czym podczas jazdy zmianie biegu na wyższy zachowywała się tak jak by bieg nie był wrzucony i zarazem jakby chamowała silnikiem. Na początku myślałem, że to jakiś problem z LPG ale po przełączeniu na benzynę zachowywała się dokładnie tak samo. Teraz podczas jazdy strasznie rzuca, nie ma siły do jazdy i sama skręca co chwilę w lewą stronę i oprócz tego coś wali w komorze silnika. Dodam tylko jeszcze że niedawno były wymieniane tulejki drążka zmiany biegów... W poniedziałek zaprowadzę ją do mechanika ale jak ktoś by wiedział co to może być to proszę o info... |
|
|
|
 |
patriotazz
Mitsumaniak

Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-08-2009, 18:25
|
|
|
Niewiem czy to to ale może miec wpływ sam drązek zmiany biegów te, co prowadzi od skrzyni do silnika bądź drązka kierowniczego, bo ja jakiś czas temu miałem troszke podobne zdarzenie tylko ze mi nie wchodziły biegi i sciagało delikatnie na prawą strone okazał sie własnie ten drązek, po prostu był pękniety w 2 miejscach i widoczne miejsca poprzednich napraw.Koszt 150 na szrocie, dostępność tylko szrot ewen. serwis. |
|
|
|
 |
|
|