|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E32A 1.8] 1,8 Gaźnik z KATALIZATOREM Jak usunąć ekologiczne |
Autor |
Wiadomość |
wacky
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsu Galant IV
|
Wysłany: 25-06-2009, 20:21 [E32A 1.8] 1,8 Gaźnik z KATALIZATOREM Jak usunąć ekologiczne
|
|
|
Mam taki dylemat.
Moje autko - Mitsu galant z 90roku 1,8 benzyna wersja z gaźnikiem i G-Katem (taki katalizator dla gaźnika). Silnik posiada kilka ekologicznych patentów (przewietrzanie spalin, odciąganie oparów benzyny itp).
niestety muszę zmienić kolektor wydechowy, mam pod ręką akurat od wersji wtryskowej, który to nie posiada otworu na rure zawracającą spaliny do gaźnika.
jak do tego podejść? co tam można usunąć? Czy auto po wymontowaniu choćby powrotu spalin będzie dalej jeździć?
może ktoś to przerabiał? jakaś fotorelacja ? |
|
|
|
 |
Maretzky85
Mitsumaniak Mod Galant E3x

Auto: Galant`88; [4G63T][E39A] VR4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 67 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 2937 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 26-06-2009, 10:18
|
|
|
Będzie jeździć bez problemu jak dopasujesz kolektor od wtryskowca, ale spaliny mogą się już nie mieścić w normach |
_________________ Zawsze mogę się mylić
"Ż(ona): a co zrobisz ze starym Galantem? (domyślnie - po kupnie rekina)
J(a): będę nim jeździł, gdy rekin pójdzie na złom"
by Krzyżak
-Galant 1.8 Gaźnik 4G37 1988r (złom)
-Galant 2.0 SOHC GLSi, później DOHC GTi 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC GTi, potem GTi T 1991r (Sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Dynamic Turbo 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Turbo VR4 1988r
(Obecny)
-Toyota Corolla 1.3 (Wyjechała do afryki )
- Colt C52A na gaźniku z gazolotem
 |
|
|
|
 |
biały1977
Nowy Forumowicz
Auto: GALANT E32A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-08-2009, 08:41
|
|
|
witam jesli chodzi o recyrkulacje spalin tzw gęsia szyje która wystepuje tylko w kolektorze do gażnikowca to z powodzeniem mozna ją usunąć tylko pamietac nalezy o zaslepieniu otworu na ssaku.wszstko dziala jak nalezy (nawet chyba troszke mocy przybywa ) |
|
|
|
 |
|
|