|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] [SILNIK] Szum po wciśnieciu pedału gazu. |
Autor |
Wiadomość |
domin82
Nowy Forumowicz
Auto: GTO/3000 gt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-09-2009, 22:58 [MSS DID] [SILNIK] Szum po wciśnieciu pedału gazu.
|
|
|
Witam wszystkich
Jestem dość szczęśliwym posiadaczem miska(mimo kilku niedoskonołaści),ale od tygodnia dodatkowo zaczął mnie martwić dziwny "szum" podczas wciskania pedału gazu,po puszczeniu szum ucicha.Niezaleznie od prędkości(czy stoi czy jedzie) szum slychac tylko podaczs wciskania pedału gazu jest to dziwiek jak przy sportowych autach- czy ktoś juz miał taki przypadek?Bo nie mogę znaleść przyczyny(wydaje mi się,że i moc trochę spadła).
Czy to może byc turbina czy coś na przewodach doprowadzających powietrze???
Ktoś mi powiedział,że może to być łozysko alternatora,ale to chyba nie taki dzwiek.
Z góry dziekuję za wszystkie porady.
Pozdrawiam
Domin
MSS 1.9 DiD 2002 |
Ostatnio zmieniony przez cns80 19-11-2009, 10:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 04-09-2009, 07:59
|
|
|
Prawdopodobnie nieszczelność układu dolotowego. Obejrzyj dokładnie całość od filtra powietrza do kolektora i cały układ turbo i wydechu (przynajmniej w okolicy silnika) - to tyle w kwestii spadku mocy. Mogą też być inne przyczyny, ale raczej nie będą miały wpływu na moc. |
|
 |
|
|