Wskaźnik paliwa-kontrolka |
Autor |
Wiadomość |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 06-01-2019, 12:45 Wskaźnik paliwa-kontrolka
|
|
|
Jakiś dołek jakiś "podskok" i zaświeciła się kontrolka rezerwy. Wskaźnik wskazywał 1/4 baku ale dla pewności do-tankowałem 30l. Wskaźnik poszedł do góry a kontrolka rezerwy świeci się nadal :/ Trochę to wkurza Z racji zabudowy tylnej części nie chciał bym dostawać się do baku. Czy może poszedł jakiś bezpiecznik ->> to było by najłatwiejsze rozwiązanie Sugestie ??? |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20997 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 06-01-2019, 13:17
|
|
|
jawaldek napisał/a: | Czy może poszedł jakiś bezpiecznik |
Jeśli by poszedł jakiś bezpiecznik to pewnie kontrolka w ogóle by się nie zapalała.
Ja bym obstawiał pływak w baku a dokładniej chyba tam jest osobny czujnik od rezerwy bo teoretycznie z baku wychodzą 3 przewody.
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 06-01-2019, 13:57
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | Ja bym obstawiał pływak w baku a dokładniej chyba tam jest osobny czujnik od rezerwy bo teoretycznie z baku wychodzą 3 przewody. | Jest , jest widziałem drzewiej na własne oczy
To najprostszym rozwiązaniem będzie zaklejenie jasno świecącej kontrolki i poczekać do wiosny i zacząć wozić ze sobą zapas paliwa w kanistrze 10 l A może jednak bezpiecznik ale logicznym jest Twoje stwierdzenie - jak bezpiecznik to by się nie świeciło |
 |
|
|
|
 |
galeo1
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 2,5TDI Long
|
Wysłany: 10-01-2019, 20:59
|
|
|
Hej! Rezerwa zapala się kiedy poziom paliwa spada poniżej termistora, jaki nagrzewając się zamyka obwód i żarówka zaczyna świecić. Wlejesz paliwa termistor schładza się i robi się przerwa. Najpewniej masz zwarcie, ale myślę że na zewnątrz, nie w baku. Bo jeśli, to zostaje wyciąganie czujnika, naprawa lub wymiana. Powodzenia. Pzdr! Jary |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 12-01-2019, 10:52
|
|
|
galeo1 napisał/a: | Rezerwa zapala się kiedy poziom paliwa spada poniżej termistora, jaki nagrzewając się zamyka obwód i żarówka zaczyna świecić. Wlejesz paliwa termistor schładza się i robi się przerwa. | |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 04-03-2019, 14:57
|
|
|
Zrobiło się ciepło i wskaźnik się uspokoił ??? Zobaczymy czy aby żaróweczka się nie przepaliła Ale to trzeba poczekać do zmniejszenia się poziomu paliwa w baku. |
 |
|
|
|
 |
Markon
Nowy Forumowicz Pajęczańskie Błota
Auto: Pajero 2 3.0 V6 LPG
|
Wysłany: 17-12-2020, 22:44
|
|
|
Witam podepne się pod ten temat, potrzebuje schemat lub opis przewodów czujnika rezerwy(tych co idą do zbiornika ), samochód pajero 2 3.0, nic mi nie pokazuje stan, były przecięte kable podejrzewam że jest inny zbiornik |
|
|
|
 |
|