|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wskazania komputera a wskaźnik ilości paliwa |
Autor |
Wiadomość |
tiger1010
Forumowicz
Auto: CARISMA 1.9 DI-D 2003r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-09-2009, 18:27 Wskazania komputera a wskaźnik ilości paliwa
|
|
|
Witam! Czy możliwe jest aby wskazówka wskaźnika paliwa była na pierwszej od zera kresce a żeby komputer pokazywał dystans na tym paliwie 215 km? Dzięki. |
|
|
|
 |
Centosz
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DiD '00r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 426 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 30-09-2009, 18:44
|
|
|
Z tym komputerem to nie do końca jest ok.Najlepiej co jakiś czas go resetować odłączając kleme od akumulatora.Miałem przypadek że miałem cały bak,a komputer pokazywał mi nie całe 500km.Reset pomógł. |
|
|
|
 |
arthus [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2009, 20:27
|
|
|
Na wskazania komputera patrz z przymrużeniem oka. Jest on bardzo niedokładny. Lepiej patrzeć na przejechane kilometry albo kontrolkę paliwa - jak zaczyna świecić to w baku jest 10 litrów.
Pozdrawiam
Arthus |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2009, 22:11 Re: Wskazania komputera a wskaźnik ilości paliwa
|
|
|
tiger1010 napisał/a: | Witam! Czy możliwe jest aby wskazówka wskaźnika paliwa była na pierwszej od zera kresce a żeby komputer pokazywał dystans na tym paliwie 215 km? Dzięki. |
Nic w tym dziwnego. U mnie realne spalanie kształtuje sie w okolicy 5.6 l/100 km. I jeżeli mam rezerwę czyli niewiele ponad 10 l to jest możliwe 200 km do przejechania.
Pozdr. |
|
|
|
 |
|
|